Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Australische deelstaat meldt hoogste aantal besmettingen dit jaar

Australische deelstaat meldt hoogste aantal besmettingen dit jaar

SYDNEY (ANP/RTR) - De Australische deelstaat New South Wales (NSW) heeft maandag het hoogste aantal positieve coronatests van dit jaar tot nu toe gemeld. In totaal werden 116 inwoners positief getest.

De afgelopen 24 uur werden 112 besmettingen vastgesteld die lokaal zijn opgelopen. Vier anderen liepen hun coronabesmetting in het buitenland op.

Volgens de premier van NSW, Gladys Berejiklian, zijn zeker 34 van de positief geteste personen in contact geweest met andere mensen binnen de gemeenschap.

In Sydney, de grootste stad in de deelstaat, is sinds eind juni een lockdown van kracht om een uitbraak van de Delta-variant van het coronavirus te bestrijden. Sinds halverwege juni een cluster van besmettingen werd ontdekt in Bondi, een voorstad van Sydney, zijn al 678 lokaal opgelopen coronagevallen vastgesteld. Tijdens een persmoment zei Berejiklian dat de komende dagen cruciaal zijn om te bepalen of de lockdown, die vrijdag afloopt, verlengd wordt.

Zondag meldde Australië de eerste coronadode van dit jaar. Het gaat om een vrouw van in de negentig uit Sydney. Zij zou niet ingeënt zijn geweest tegen het virus.

Meer uit Buitenland

Tweede graanschip vertrokken uit Oekraïne na stop graandeal

KYIV (ANP/RTR) - Sinds het aflopen van de graandeal heeft een tweede schip Oekraïne verlaten met een lading graan. Het is de Aroyat, die is vertrokken uit de haven van Chornomorsk, bevestigt de Oekraïense vicepremier Oleksandr Koebrakov.

4 minuten geleden
Duitse concentratiekampen hebben meer last van extreemrechts

BERLIJN (ANP) - Duitse concentratiekampen die nu zijn ingericht als herdenkingsmonumenten voor de Holocaust ervaren steeds meer overlast van extreemrechtse groepen. Ze zien bijvoorbeeld steeds vaker graffiti van hakenkruizen en antisemitische leuzen opduiken bij de monumenten. De nieuwssite RND deed een rondvraag bij vijf Duitse kampen die de nazi's tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikten en die zien allemaal een toename.

44 minuten geleden
Adviseur: Azerbeidzjan geeft Armeense strijders mogelijk amnestie

BAKOE (ANP/RTR) - Azerbeidzjan overweegt amnestie voor Armeense strijders in Nagorno-Karabach die de wapens neerleggen, zegt presidentieel adviseur Hikmet Hajiyev. Toch zouden sommige separatisten in de bevochten enclave hebben gezegd dat ze niet zullen stoppen met hun opstand.

1 uur geleden
Zelensky vervolgt bezoek aan Noord-Amerika in Canada

OTTAWA (ANP/RTR) - De Oekraïense president Volodymyr Zelensky reist na zijn bezoek aan Washington door naar de Canadese hoofdstad Ottawa. Premier Justin Trudeau liet donderdagavond weten dat Zelensky daar het Canadese parlement zal toespreken.

5 uur geleden
Biden kondigt steunpakket Oekraïne aan van 325 miljoen dollar

WASHINGTON (ANP/AFP/RTR) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft donderdag een militair hulppakket aangekondigd voor Oekraïne ter waarde van 325 miljoen dollar (bijna 305 miljoen euro). Dat deed hij na een ontmoeting met zijn Oekraïense ambtgenoot Volodymyr Zelenksy, die liet weten dat het pakket "precies is wat onze soldaten op dit moment nodig hebben."

8 uur geleden
Biden komt met nieuw militair steunpakket voor Oekraïne

WASHINGTON (ANP/RTR/AFP) - De Amerikaanse president Joe Biden gaat donderdag een nieuw militair hulppakket voor Oekraïne aankondigen. Het nieuwe pakket zal onder meer luchtverdedigingssystemen bevatten, zei de nationale veiligheidsadviseur van het Witte Huis Jake Sullivan.

12 uur geleden
Erdogan kan zich niet vinden in 'negativisme' over Poetin

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De Turkse president Recep Tayyip Erdogan vindt dat andere wereldleiders overdreven negatief staan tegenover zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin. "Ik vind dat geen goede houding. Want Rusland is geen gewoon land", zei het Turkse staatshoofd in New York tegen verslaggevers uit zijn land.

13 uur geleden