Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ASR-topman vreest voor groter woningtekort door verhuurregels

ASR-topman vreest voor groter woningtekort door verhuurregels

UTRECHT (ANP) - Jos Baeten, bestuursvoorzitter van verzekeringsconcern ASR, maakt zich grote zorgen over de kabinetsplannen voor het reguleren van huurwoningen in de vrije sector. "Als dit beleid wordt doorgezet dan zal er niet meer geïnvesteerd worden in huurwoningen die voor de meeste middeninkomens te betalen zijn. Het woningtekort zal alleen maar groter worden", waarschuwt de ASR-topman tijdens een toelichting op de jaarresultaten.

Woonminister Hugo de Jonge heeft verschillende nieuwe regels bedacht die een rem moeten zetten op de huurontwikkeling. Maar volgens Baeten gaat dit op de langere termijn niet werken. Hij wijst erop dat grote institutionele beleggers zoals banken en pensioenfondsen, die miljarden in de woningmarkt investeren, tegen hogere bouwkosten en rentes oplopen. "Als je de huur niet meer mag aanpassen aan de feitelijke ontwikkelingen dan ga je niet meer investeren. Een slechte ontwikkeling", concludeert de topman.

ASR heeft ongeveer voor 1 miljard euro, geld van pensioenklanten, geïnvesteerd in het bouwen van huurwoningen. Samen met Aegon, waarvan de verzekeringsactiviteiten worden samengevoegd met die van ASR, is de combinatie volgens Baeten een van de allergrootste verhuurders van woningen in Nederland.

Onlangs waarschuwden economen van ING ook al dat de kabinetsplannen voor het reguleren van huurwoningen waarschijnlijk een rem zetten op de nieuwbouw van woningen. Ook makelaarsvereniging NVM uitte ernstige zorgen over de plannen. Volgens de makelaars zijn ze funest voor de gehele Nederlandse woningmarkt.

Meer uit Financieel

Airlines omlaag op verder positief gestemde Europese beurzen

AMSTERDAM (ANP) - Luchtvaartmaatschappijen eindigden maandag in het rood op de Europese beurzen. Ryanair heeft de winst het afgelopen kwartaal fors zien dalen door flinke druk op de ticketprijzen. De Ierse budgetvlieger verwacht ook voor de belangrijke zomerperiode dat de ticketprijzen lager zijn dan eerder gedacht. Het aandeel noteerde bij het slot 17 procent lager op de aandelenbeurs in Dublin. EasyJet, een andere budgetvlieger, verloor ruim 7 procent in Londen.

11 minuten geleden
Vergelijker: autopremie steeds hoger door dure elektrische auto's

EINDHOVEN (ANP) - Automobilisten zijn steeds meer geld kwijt aan hun autoverzekering. De gemiddelde premie is inmiddels opgelopen tot 90,38 euro per maand, een stijging van ruim 9 procent vergeleken met januari vorig jaar. Dat meldt de financiële vergelijkingssite Geld.nl op basis van eigen onderzoek. De kenners verwachten dat de verzekeringspremie voorlopig blijft stijgen.

2 uur geleden
Techaandelen herstellen op Wall Street na recente zware verliezen

NEW YORK (ANP) - De grote Amerikaanse techbedrijven wisten maandag wat te herstellen op de aandelenbeurzen in New York. De S&P 500-index en techgraadmeter Nasdaq beleefden vorige week nog de slechtste beursweek sinds april dit jaar door de verkoopgolf in de techsector. Beleggers deden hun techaandelen vorige week van de hand door zorgen over de sterk gestegen waarderingen van deze aandelen. Deze week maken de resultaten van Tesla en Google-moederbedrijf Alphabet mogelijk duidelijk of de hoge waarderingen in de techsector gerechtvaardigd zijn.

2 uur geleden
Verkoop illegale Chinese fatbikes verpest imago, vindt fabrikant

DOETINCHEM (ANP) - De verkoop van illegale, makkelijk op te voeren fatbikes door Chinese fabrikanten verpest het imago van de fietsen. Dat stelt Niels Willems, medeoprichter van fatbikefabrikant Brekr en initiatiefnemer van het Convenant Veilige Fatbikes samen met drie andere Nederlandse fabrikanten. De fatbike wint snel aan populariteit in Nederland, maar onterecht is het beeld ontstaan dat het een onveilige fiets is, aldus Willems, die inschat dat dit jaar al 50.000 fatbikes zijn gekocht in Nederland.

3 uur geleden
ACM spreekt Meta aan op misleiding consumenten met term 'gratis'

DEN HAAG (ANP) - Europese consumententoezichthouders, waaronder de Nederlandse Autoriteit Consument en Markt (ACM), spreken Meta aan op misleiding van consumenten bij de introductie van betaalde accounts. Volgens de waakhonden heeft het Amerikaanse techbedrijf consumenten onder druk gezet bij het bieden van de keuze tussen een betaalde en een zogenaamd 'gratis' versie van Facebook of Instagram.

3 uur geleden
Bijna 6 miljoen reizigers Schiphol in juni, meer dan vorig jaar

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol heeft in juni bijna 6 miljoen passagiers verwerkt, wat 5 procent meer is vergeleken met een jaar eerder. Ook het aantal vluchten van en naar de luchthaven ging omhoog.

4 uur geleden
Kosten van computerstoring 'heel lastig' in kaart te brengen

DEN HAAG (ANP) - De totale kosten van de wereldwijde computerstoring van afgelopen vrijdag zijn volgens onafhankelijk techexpert Bert Hubert "heel lastig" in kaart te brengen. "De uiteindelijke kosten van dit alles zijn enorm uitgespreid."

5 uur geleden