Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Amsterdamse AEX-index licht omhoog na koersdreun op maandag

Amsterdamse AEX-index licht omhoog na koersdreun op maandag

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index van de beurs in Amsterdam is dinsdag iets hoger gesloten, waarmee de hoofdgraadmeter heel beperkt herstel liet zien van de koersdreun een dag eerder door zorgen bij beleggers over de opmars van de Delta-variant. Ook op de beurzen elders in Europa waren winsten te zien na de verkoopgolf op maandag.

De hoofdindex op Beursplein 5 eindigde 0,1 procent hoger op 722,03 punten. Maandag zakte de graadmeter ruim 2 procent. De MidKap klom 0,7 procent tot 1018,15 punten. De hoofdgraadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs gingen tot 1,1 procent vooruit.

Winkelvastgoedfonds Unibail-Rodamco-Westfield en staalfabrikant ArcelorMittal stonden bij de grootste stijgers in de AEX met plussen van 3 procent. Verzekeraar ASR won 3,4 procent na een koopadvies van Deutsche Bank. Sterkste daler was maaltijdbezorger Just Eat Takeaway, die maandag nog wist te ontsnappen aan de verkoopdruk, met een verlies van 5,3 procent. Verfconcern AkzoNobel verloor 2,3 procent na tegenvallende resultaten van de Amerikaanse concurrent PPG. AkzoNobel maakt woensdag zijn kwartaalcijfers bekend.

Eurocommercial Properties

In de MidKap ging vastgoedonderneming Eurocommercial Properties aan kop met een plus van 2,1 procent. Bodemonderzoeker Fugro won 2 procent. Fugro en advies- en ingenieursbureau Arcadis (min 0,4 procent) zijn door de gemeente Amsterdam geselecteerd om bruggen en kademuren in het centrum van de stad te herstellen. Ook gaat Fugro aan de slag met een windproject in Vietnam.

UBS steeg bijna 6 procent in Z├╝rich. De Zwitserse bank, die wordt geleid door oud-ING-topman Ralph Hamers, wist de winst in het afgelopen kwartaal bijna te verdubbelen. In Londen klom easyJet 0,9 procent. De Britse luchtvaartmaatschappij leed in het afgelopen kwartaal opnieuw verlies door de coronacrisis, maar zag de omzet wel aantrekken. Ook is topman Johan Lundgren positief gestemd over de zomermaanden en de herfst nu de Britten weer mogen vliegen en meer reisbeperkingen worden opgeheven.

Electrolux

Electrolux raakte 6,4 procent kwijt in Stockholm na tegenvallende resultaten van de Zweedse producent van huishoudelijke apparatuur. De kwartaalcijfers van de Zweedse vrachtwagenfabrikant Volvo (min 2,5 procent) vielen eveneens tegen. Ook waarschuwde Volvo voor verdere productieverstoringen vanwege het wereldwijde chiptekort.

De euro was 1,1764 dollar waard, tegen 1,1801 dollar een dag eerder. De olieprijzen veerden wat op na de flinke daling in de voorgaande handelssessie. Een vat Amerikaanse olie werd 1 procent duurder op 67,10 dollar per vat en Brentolie kostte 0,9 procent meer op 69,25 dollar per vat.

Meer uit Financieel

EU-vicevoorzitter in China: EU moet zichzelf wel beschermen

SHANGHAI (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Europese Unie is "niet van plan zich los te koppelen" van China, maar moet zichzelf wel beschermen wanneer haar openheid wordt misbruikt. Dat heeft vicevoorzitter van de Europese Commissie Valdis Dombrovskis zaterdag gezegd in een toespraak op een bijeenkomst in Shanghai.

6 uur geleden
Bronnen: ook meteen Indiase toestellen bij debuut nieuwe iPhone

NEW DELHI (ANP/DPA) - Apple heeft bij de lancering van de iPhone 15 ook meteen exemplaren uit Indiase fabrieken verkocht. Dat had het Amerikaanse techconcern nog niet eerder gedaan bij het uitkomen van een nieuw model iPhone, meldt het Duitse persbureau dpa op basis van ingewijden.

7 uur geleden
Arriva wil meer dan twintig trajecten van NS overnemen

HEERENVEEN (ANP) - Arriva wil vanaf 2026 op tal van spoortrajecten in het land gaan rijden waar nu nog treinen rijden van de NS. De spoorvervoerder heeft daarvoor verzoeken ingediend bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM), bevestigt een woordvoerster van Arriva na berichtgeving door de Volkskrant.

9 uur geleden
President Biden dinsdag naar stakend personeel autofabrikanten

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Joe Biden gaat dinsdag naar Michigan om zijn steun te betuigen voor de staking bij de grote autofabrikanten in Detroit. Die vakbondsactie houdt de Amerikaanse auto-industrie al meer dan een week in de greep. Biden wil een dag voor voormalig president Donald Trump bij de stakers langsgaan.

9 uur geleden
Automaker Ford stijgt op Wall Street na afwenden nieuwe stakingen

NEW YORK (ANP) - Ford behoorde de laatste dag van de handelsweek tot de stijgers op de beurzen van New York. Het aandeel steeg 1,9 procent. De Amerikaanse vakbond UAW maakte bekend de staking bij een fabriek van de autofabrikant niet verder uit te breiden. Dat deed de bond wel bij fabrikanten General Motors (GM) en Stellantis. De stakingen begonnen vorige week vrijdag, nadat de onderhandelingen over een nieuwe cao-overeenkomst in een impasse zijn geraakt.

20 uur geleden
ING en ABN onderuit op Damrak om verhoging bankbelasting

AMSTERDAM (ANP) - ING en ABN AMRO zijn vrijdag met stevige koersverliezen gesloten op de Amsterdamse beurs. Beleggers reageerden negatief op de goedkeuring door de Tweede Kamer van het voorstel om de bankbelasting te verhogen. ING en ABN AMRO leverden daarop tot 6,4 procent in. Verzekeraars Aegon, ASR en NN Group gingen mee omlaag en daalden tot 2,6 procent.

1 dag geleden
Autovakbond VS breidt stakingen bij GM en Stellantis uit

DETROIT (ANP/AFP/BLOOMBERG) - De stakingen bij autofabrieken van General Motors (GM) en Stellantis in de Verenigde Staten, die afgelopen vrijdag begonnen, worden uitgebreid. Dat heeft Shawn Fain, voorzitter van autovakbond UAW, vrijdag bekendgemaakt. Daarmee wordt het werk neergelegd in nog eens 38 fabrieken, verspreid over twintig Amerikaanse staten.

1 dag geleden