Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Amerikaanse golfer Daly heeft blaaskanker

Amerikaanse golfer Daly heeft blaaskanker

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse golfer John Daly heeft blaaskanker. De 54-jarige Daly, tweevoudig majorwinnaar, is al geopereerd. "Het is nog steeds ook voor mij een schok, maar ik doe wat ik in me heb om dit te verslaan", schreef de Amerikaan op Twitter. "Mijn hele leven heb ik alle verwachtingen al gelogenstraft, dus het is niet de tijd om nu te stoppen. Hopelijk is 2020 snel voorbij."

Daly meldde zich onlangs bij de dokter met rugklachten. Hij dacht ook last van nierstenen te hebben. "Maar de dokter zei: het ziet er niet naar uit dat je nierstenen hebt. Helaas heb je blaaskanker. Toen ik een CT-scan had laten maken, stond ik op het punt een cola light te drinken bij McDonald's. Maar de dokter zei: drink niets, je moet hierheen komen om die kanker uit je te krijgen."

De operatie is weliswaar geslaagd, maar Daly kreeg van de artsen te horen dat de kans 85 procent is dat het terugkomt. "Gelukkig hebben ze het nu vroeg opgemerkt", zegt de golfer, die over drie maanden weer een controle moet ondergaan. "We zullen zien wat er gebeurt. Hopelijk een wonder." De flamboyante golfer, die de bijnaam 'Wild Thing' draagt vanwege zijn soms opvliegende gedrag op en om de baan, won in 1991 het PGA Championship en vier jaar later het Brits Open.

Meer uit Sport

Boksfederatie IBA haalt fel uit naar IOC en stuurt waarschuwing

LAUSANNE (ANP) - De internationale boksfederatie IBA heeft de plannen van het Internationaal Olympisch Comité om de erkenning van de internationale boksfederatie IBA in te trekken fel veroordeeld. De boksbond noemt die "weerzinwekkend" en "puur politiek". Ook waarschuwt de boksbond andere sportbonden dat hen eenzelfde behandeling kan wachten.

34 minuten geleden
Basketballers Denver Nuggets weer op voorsprong in NBA-finale

MIAMI (ANP) - De basketballers van Denver Nuggets hebben weer de leiding genomen in de finale van de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA. De ploeg won de derde wedstrijd tegen Miami Heat met 109-94. De stand in de best-of-seven series is nu 2-1 in het voordeel van de Nuggets.

5 uur geleden
Wielrenner Eekhoff wint proloog van ZLM Tour

HEINKENSZAND (ANP) - Wielrenner Nils Eekhoff heeft de proloog van ZLM Tour gewonnen. De Nederlandse renner van Team DSM was de snelste op een parcours over 6,6 kilometer in het Zeeuwse Heinkenszand.

15 uur geleden
Hockeyers verslaan India in Pro League

EINDHOVEN (ANP) - De Nederlandse hockeyers hebben India verslagen in de Pro League. De ploeg van bondscoach Jeroen Delmee zegevierde met 4-1 in Eindhoven.

15 uur geleden
Tennisser Zverev naar halve finale op Roland Garros

PARIJS (ANP) - Tennisser Alexander Zverev heeft zich op het toernooi van Roland Garros geschaard bij de laatste vier. De 26-jarige Duitser versloeg in de kwartfinale de Argentijn Tomás Martín Etcheverry. Daarvoor had hij vier sets nodig, 6-4 3-6 6-3 6-4.

17 uur geleden
Hockeysters verslaan ook China in Pro League

EINDHOVEN (ANP) - De Nederlandse hockeysters hebben ook de vijfde wedstrijd in de Pro League gewonnen. De ploeg van bondscoach Paul van Ass was in Eindhoven te sterk voor China (4-0).

18 uur geleden
Bestuurder Van der Vorst blij met actie IOC tegen boksfederatie

LAUSANNE (ANP) - De Nederlandse boksofficial Boris van der Vorst juicht de maatregel van het Internationaal Olympisch Comité om de erkenning van de internationale boksfederatie IBA in te trekken toe. "Dit geeft duidelijkheid en is de eerste stap in het proces", aldus Van der Vorst, die inmiddels al een andere boksbond (World Boxing) heeft opgezet. "We hebben hard gewerkt aan een levensvatbaar alternatief. We zijn klaar om het gesprek met het IOC aan te gaan."

19 uur geleden