Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Amerikaanse beleggers bezorgd om houdbaarheid economisch herstel

Amerikaanse beleggers bezorgd om houdbaarheid economisch herstel

NEW YORK (ANP) - Amerikaanse beleggers lijken zich zorgen te maken over de houdbaarheid van het economisch herstel in de Verenigde Staten. Centralebankhoofd Jerome Powell benadrukte opnieuw dat de Federal Reserve voorlopig nog niet kan overgaan tot het afbouwen van zijn steunprogramma's omdat de economie nog niet sterk genoeg is hersteld van de coronacrisis.

Normaal gesproken zouden dergelijke woorden van de Fed-baas een boodschap zijn die beleggers welkom in de oren klinkt, aangezien de steun van de centrale bank de waarde van aandelen stuwt. Maar donderdag gingen de beursgraadmeters op Wall Street overwegend omlaag. De Dow-Jonesindex eindigde weliswaar 0,2 procent in de plus op 34.987,02 punten. De breed samengestelde S&P 500 zakte evenwel 0,3 procent tot 4360,03 punten en technologiebeurs Nasdaq verloor 0,7 procent tot 14.543,13 punten.

Videostreamingdienst Netflix wist de aandacht op zich gericht na het nieuws dat het bedrijf een voormalige bestuurder van Facebook heeft aangetrokken om zijn divisie voor videogames te gaan leiden. Netflix zou vanaf volgend jaar videogames willen gaan aanbieden via zijn streamingdienst. Mogelijk vinden sommige investeerders dit een riskante stap. Het aandeel zakte bijna 1 procent.

Morgan Stanley

Verder ging de aandacht van beleggers op Wall Street uit naar kwartaalresultaten van onder meer Morgan Stanley. De zakenbank won licht na beter dan verwachte resultaten. Ook branchegenoten Bank of New York Mellon, Truist Financial en US Bancorp openden de boeken. Zij lieten een wisselend beeld zien. Zorgverzekeraar UnitedHealth ging op zijn beurt dik 1 procent omhoog na publicatie van cijfers.

Verzekeraar American International Group (AIG) werd daarnaast bijna 4 procent hoger gezet. AIG verkoopt voor 2,2 miljard dollar een belang van bijna 10 procent in zijn divisie voor levensverzekeringen en pensioenen aan investeerder Blackstone.

Pfizer

Vaccinproducent Pfizer sloot licht hoger. De farmaceut en twee dochtermaatschappijen tellen 345 miljoen dollar neer voor een schikking rond het flink opdrijven van de prijs van anti-allergieprik EpiPen. Dat middel werd jaren terug op de markt gebracht door branchegenoot Mylan, die vorig jaar werd samengevoegd met Pfizers dochter Upjohn.

De euro was 1,1812 dollar waard, tegen 1,1810 dollar bij het slot van de handel in Europa. Een vat Amerikaanse olie werd 2,2 procent goedkoper op 71,54 dollar en Brentolie kostte 2 procent minder op 73,29 dollar per vat. De daling volgde op berichten dat er bij oliekartel OPEC en zijn bondgenoten een compromis is gesloten om de productie verder op te schroeven.

Meer uit Financieel

Kredietverzekeraar vreest bijna 80 procent meer faillissementen

AMSTERDAM (ANP) - Nederland krijgt dit jaar te maken met fiks meer faillissementen dan vorig jaar, voorspelt kredietverzekeraar Atradius. Naar verwachting gaat het om 79 procent meer bankroeten dan in 2022. Dat komt vooral doordat de coronasteun van de overheid vorig jaar is beëindigd, waardoor een deel van de bedrijven die hierdoor overeind bleven alsnog omvallen.

22 minuten geleden
Chipmaker Micron Technology grote winnaar op Wall Street

NEW YORK (ANP) - Door optimistische vooruitzichten van met name chipmaker Micron Technology zijn de zorgen over de economie op Wall Street meer naar de achtergrond verdwenen. Woensdag gingen de belangrijkste beursgraadmeter op de beurzen in New York daardoor met duidelijke winsten de handel uit. Ook in de bankensector waren plussen te zien ondanks dat overheidsorganisatie FIDC naar verluidt overweegt om de miljardenkosten die het onlangs moest maken om twee banken te redden, voor een groter deel dan gebruikelijk op andere Amerikaanse banken af te wentelen.

1 uur geleden
Topvrouw KLM: nog veel innovatie nodig voor CO2-neutraal vliegen

ROTTERDAM (ANP) - Het is belangrijk om nu te investeren in de verduurzaming van de luchtvaart. Anders komen broodnodige innovaties niet op tijd van de grond om te zorgen dat vliegen in 2050 CO2-neutraal kan. Dat zei KLM-topvrouw Marjan Rintel woensdag bij een raffinaderij voor duurzame vliegtuigbrandstof, ook wel SAF genoemd, van het Finse bedrijf Neste op de Maasvlakte. KLM en zustermaatschappij Air France hebben een overeenkomst gesloten voor een gegarandeerde afname als die raffinaderij eind dit jaar gaat draaien.

2 uur geleden
Philips voorziet dit jaar eerste schikking in apneu-affaire

AMSTERDAM (ANP) - Philips verwacht "op korte termijn" een akkoord te sluiten met patiënten die economische schade hebben geleden door de apneu-affaire. Dat heeft topman Roy Jakobs gezegd in een interview met Het Financieele Dagblad. "Ik denk dat we in ieder geval dit jaar al naar een schikking kunnen over het vergoeden van economische schade", gaf hij aan in de krant.

2 uur geleden
Krant: platenconcern achter Sheeran en Madonna schrapt 270 banen

NEW YORK (ANP) - Platenconcern Warner Music gaat ongeveer 4 procent van zijn totale personeelsbestand ontslaan. Volgens een interne memo van de nieuwe topman Robert Kyncl is het nodig om het bedrijf dat de muziek verspreidt voor supersterren als Ed Sheeran en Madonna aan te passen aan nieuwe technologische ontwikkelingen. Dat kost ongeveer 270 banen, meldt de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal.

4 uur geleden
Financieel activist dringt aan op haast OM met vervolging Hamers

DEN HAAG (ANP/BLOOMBERG) - Financieel activist Pieter Lakeman wil dat het Openbaar Ministerie haast maakt met de vervolging van de voormalige ING-topman Ralph Hamers. Na het nieuws dat de Nederlander opstapt als topman van UBS vindt hij het tijd om er via juridische wegen op aan te dringen dat aanklagers het bevel van het gerechtshof in Den Haag opvolgen. Het hof gaf na een procedure van Lakeman in 2020 opdracht tot strafvervolging van Hamers vanwege jarenlange gebreken bij antiwitwascontroles bij ING.

5 uur geleden
Beleggers positief over vertrek Ralph Hamers bij Zwitsers UBS

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers hebben positief gereageerd op het vertrek van de Nederlandse topman Ralph Hamers bij de Zwitserse bank UBS. Het aandeel ging in Zürich woensdag bijna 4 procent omhoog nadat bekend werd dat Hamers wordt vervangen door zijn voorganger Sergio Ermotti. Het algehele sentiment op de Europese beurzen was eveneens positief. Vooral chipbedrijven wonnen aan beurswaarde dankzij een goed ontvangen handelsupdate van de Duitse chipmaker Infineon.

6 uur geleden