Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Advocaat Bouterse: mijn cliënt buigt zijn hoofd voor wet en recht

Advocaat Bouterse: mijn cliënt buigt zijn hoofd voor wet en recht

PARAMARIBO (ANP) - De Surinaamse oud-president Desi Bouterse en de andere vier veroordeelden in het Decembermoordenproces houden zich aan wet en recht, verzekert hun advocaat Irvin Kanhai donderdagmiddag in gesprek met het Surinaamse radiostation LIM FM. Zijn cliënten moeten zich vrijdag melden bij de gevangenis om de celstraffen uit te zitten die zij op 20 december in hoger beroep kregen. Bouterse kreeg twintig jaar en de vier andere ex-militairen vijftien jaar.

Het was onduidelijk of Bouterse vrijdag naar de gevangenis zou gaan. Zijn huisgenote weigerde de aanzegging aan te nemen. Kanhai verzekert: "Ik kan u zeggen dat mijn cliënten law obedient servants (dienaren die zich aan de wet houden, red.) zijn. Daarmee heb ik u alles gezegd." Kanhai voegde eraan toe: "Ik heb nooit een moordenaar verdedigd, ik heb een revolutionair verdedigd."

Het is de bedoeling dat Bouterse zijn aanhang vrijdag in Paramaribo toespreekt, zegt partijprominent Ricardo Panka over de oproep aan leden van de Nationale Democratische Partij om zich vrijdagochtend te verzamelen nabij het huis van hun voorzitter. "Het kan zijn dat dit de laatste keer is dat we hem zien, maar het gaat er bij ons om dat we hem power geven", zegt Panka donderdagmiddag tegen LIM FM.

Het gaat om een beladen moment, erkent Panka, maar Bouterse deed de oproep: "Laat het niet tot een uitbarsting komen". Hij benadrukt dat de leden en sympathisanten naar de wijk Leonsberg gaan om Bouterse en zijn gezin morele ondersteuning te geven.

Meer uit Buitenland

Derde Duitse Patriot-luchtafweersysteem aangekomen in Oekraïne

KYIV (ANP/DPA) - Het derde door Duitsland verstrekte Patriot-luchtafweersysteem is aangekomen in Oekraïne. Dat meldt president Volodymyr Zelensky, die de laatste weken benadrukte dat zijn land de luchtafweer nodig moest uitbreiden om het luchtruim veilig te houden.

56 minuten geleden
Trump: Harris is makkelijker te verslaan dan Biden

NEW YORK (ANP) - Donald Trump denkt dat Kamala Harris bij de presidentsverkiezingen in november makkelijker te verslaan is dan Joe Biden was geweest. Dat zei de oud-president zondag op CNN. Trump en zijn campagne vielen na de terugtrekking van Biden zowel de president als vicepresident Harris aan op social media.

1 uur geleden
Ook Californische gouverneur Newsom schaart zich achter Harris

SACRAMENTO (ANP) - De gouverneur van de staat California Gavin Newsom heeft zijn steun uitgesproken voor Kamala Harris als de Democratische kandidaat voor de presidentsverkiezingen in november. Newsom gold de afgelopen weken als de belangrijkste rivaal voor Harris in het geval dat Joe Biden uit de race zou stappen. Dat deed de president zondag.

4 uur geleden
Team Kamala Harris begonnen met campagnetelefoontjes

WASHINGTON (ANP) - Medewerkers en medestanders van de Amerikaanse vicepresident Kamala Harris zijn zondag direct begonnen met het voeren van gesprekken om de steun van gedelegeerden te krijgen voor haar nominatie in aanloop naar de Democratische partijconventie in augustus. Een bron meldt aan persbureau Reuters dat een flink team direct na de terugtrekking van Joe Biden is gestart met telefoontjes voor Harris.

5 uur geleden
Zelensky respecteert 'moeilijke, maar sterke beslissing' Biden

KYIV (ANP) - De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft zondagavond gereageerd op het nieuws dat Joe Biden zich terugtrekt uit de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Zelensky prees Biden om deze "moeilijke, maar sterke beslissing".

5 uur geleden
Witte Huis benadrukt dat Biden termijn als president afmaakt

WASHINGTON (ANP) - Het Witte Huis heeft zondag benadrukt dat Joe Biden zijn termijn als president afmaakt. "President Joe Biden kijkt er naar uit om zijn termijn af te maken en om meer historische resultaten te behalen voor het Amerikaanse volk", zegt een woordvoerder in een verklaring aan de Amerikaanse nieuwszender CNN. "Hij zal blijven vechten om de vrijheden van Amerikanen te beschermen", aldus de woordvoerder.

7 uur geleden
Vicepresidentskandidaat Vance bekritiseert Biden en Harris

WASHINGTON (ANP) - James David (J.D.) Vance, de Republikeinse kandidaat voor het vicepresidentschap, heeft de Amerikaanse president Joe Biden zondag "de slechtste president" genoemd die hij in zijn hele leven heeft meegemaakt. In zijn bericht op X stelt hij ook dat vicepresident Kamala Harris "met iedere stap naast Biden stond".

7 uur geleden