Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Acteur Jussie Smollett schuldig bevonden en gaat in beroep

Acteur Jussie Smollett schuldig bevonden en gaat in beroep

CHICAGO (ANP) - Acteur Jussie Smollett gaat in hoger beroep tegen de beslissing van een rechtbankjury donderdagavond dat hij schuldig is aan het in scène zetten van een aanval op hem en aan liegen daarover tegen de politie. Zijn advocaat Nenye Uche heeft dat aan de Amerikaanse zender CBS laten weten.

Smollett, die bekend is van de serie Empire, beweerde in 2019 dat hij op straat in Chicago was aangevallen door twee mannen, die daarbij scheldwoorden voor homo's gebruikten en 'MAGA' zouden hebben geroepen, een afkorting van de slogan Make America Great Again, die voormalig president Donald Trump gebruikte. In de rechtbank hield hij afgelopen week vol onschuldig te zijn.

De aanklagers stelden echter dat hij de aanval in scène heeft gezet, vermoedelijk om aandacht te krijgen en zo zijn carrière vooruit te helpen. De twee 'daders', de broers Abimbola en Olabinjo Osundairo, lieten in hun getuigenis weten dat Smollett hen 3500 dollar heeft betaald om hem in het zicht van een beveiligingscamera klappen te geven en een strop om zijn nek te hangen.

Gevangenisstraf

De jury achtte Smollett schuldig aan vijf van de zes aanklachten tegen hem, die allemaal met de veronderstelde mishandeling te maken hadden. De aanklacht waarvan hij werd vrijgesproken had betrekking op een ander voorval een maand later.

Smollett kan een gevangenisstraf van maximaal drie jaar krijgen en een boete van 25.000 dollar. Voor de rechtszaak begon gingen de meeste experts ervan uit dat de acteur, die geen strafblad heeft, geen celstraf zou krijgen. Maar nu hij in de rechtbank een verhaal heeft herhaald dat door de jury als onwaar is bestempeld, is volgens hen de kans dat hij moet zitten toegenomen. De rechter heeft nog niet aangekondigd wanneer de straf van Smollett wordt bepaald. Tot die tijd is hij op borgtocht vrij.

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden