Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Aantal hypotheekaanvragen voor koopwoningen gedaald'

'Aantal hypotheekaanvragen voor koopwoningen gedaald'

UTRECHT (ANP) - Het aantal hypotheekaanvragen voor koopwoningen is in het eerste kwartaal met bijna 7 procent gedaald. Dat komt vermoedelijk doordat woningen steeds duurder worden en doordat er minder aanbod is, meldt Hypotheken Data Netwerk (HDN).

Doordat het aantal aanvragen voor oversluitingen wel steeg, bleef het totaal aantal aanvragen ongeveer gelijk ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Die groei is bijna volledig terug te leiden tot huizenbezitters die aanpassingen financierden aan hun woning. Het aantal hypotheekaanvragen van verbouwers steeg met bijna 29 procent.

HDN wijst op de stijgende trend in het aantal hypotheekaanvragen het afgelopen kwartaal. "In januari werden er ruim 39.000 aanvragen gedaan, in februari 45.000 en in maart 55.000. Dit heeft mogelijk te maken met de dalende hypotheekrente in februari."

Stijging

Het gemiddelde hypotheekbedrag nam met ruim 9 procent toe naar 334.500 euro. De woningwaarde was 422.000 euro, ruim 12 procent meer dan in hetzelfde kwartaal in 2020. Voor de aanschaf van een woning werd gemiddeld 38.300 euro aan eigen geld meegenomen. Dat is een stijging van 10 procent op jaarbasis.

Naar schatting van de organisatie verloopt ongeveer 85 procent van de hypotheekaanvragen in Nederland via het netwerk van HDN.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Vakbonden waarschuwen voor langere chauffeursstakingen

UTRECHT (ANP) - Honderden chauffeurs hebben maandag op vier locaties in Nederland gestaakt voor een betere cao. Bovendien hebben nog meer chauffeurs het werk neergelegd, al hebben de vakbonden nog geen duidelijk beeld hoeveel dat er zijn. "We hopen dat de werkgevers inzien dat het serieus is", aldus CNV-onderhandelaar Tjitze van Rijssel. Als er geen beweging van de werkgevers komt, komen er meer en langere acties, zegt zijn FNV-collega Willem Dijkhuizen. "Dan gaat Nederland er wel iets van merken."

27 minuten geleden
China wil dat Ant Group financiële houdstermaatschappij wordt

PEKING (ANP/BLOOMBERG) - De Chinese overheid heeft de grote betalingsdienstverlener Ant Group opgedragen een financiële houdstermaatschappij (holding) te worden. Daardoor wordt Ant Group meer gereguleerd als een bank, met veel strikter toezicht van de overheid.

42 minuten geleden
EU-importheffingen op aluminium uit China tegen dumping

BRUSSEL (ANP/BLOOMBERG) - De Europese Unie legt importheffingen op gewalst aluminium uit China op. Brussel wil zo de dumping van goedkoop Chinees aluminium op de Europese markt tegengaan en Europese aluminiumproducenten beschermen.

1 uur geleden
Kaasleverancier Albert Heijn hoopt snel weer alles te leveren

ZEEWOLDE (ANP) - Leverancier Bakker Logistiek hoopt binnen een paar dagen weer alles te kunnen leveren. Dat bevestigt directeur Toon Verhoeven na eerdere berichtgeving van De Telegraaf. Bakker Logistiek werd vorige week gehackt, wat leidde tot tekorten aan met name kaas bij supermarktketen Albert Heijn.

2 uur geleden
Nutsbedrijven Suez en Veolia stijgen op beurs na fusiedeal

AMSTERDAM (ANP) - De aandelen Suez en Veolia zijn maandag omhooggeschoten op de beurs in Parijs. Beleggers reageerden verheugd op het nieuws dat de twee grote Franse nutsbedrijven een akkoord hebben bereikt over een fusie. De stemming op de Europese aandelenmarkten was verder terughoudend. Beleggers namen geen risico in afwachting van het kwartaalcijferseizoen, dat deze week begint. De verwachtingen over de bedrijfsresultaten zijn hooggespannen nu veel beursgraadmeters op recordhoogtes staan.

2 uur geleden
Studenten dienen klacht in tegen 'misleidende' reclame Shell

AMSTERDAM (ANP) - Studenten hebben bij de Reclame Code Commissie een klacht ingediend tegen Shell. Volgens de rechtenstudenten van de Vrije Universiteit Amsterdam is het misleidend dat Shell belooft de CO2-uitstoot van klanten te compenseren. Die claim zou het olie- en gasbedrijf nooit waar kunnen maken.

2 uur geleden
Winkelverkopen eurozone veren op na flinke dip

LUXEMBURG (ANP) - De winkelverkopen in de eurozone hebben in februari behoorlijk herstel laten zien van de flinke dip in de voorgaande maand. Met name non-food in supermarkten zoals schoonmaakmiddelen, cosmetica en huishoudelijke producten werd meer verkocht, aldus het Europese statistiekbureau Eurostat.

3 uur geleden