Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aantal gasten slaapaccommodaties bijna op niveau van voor corona

Aantal gasten slaapaccommodaties bijna op niveau van voor corona

DEN HAAG (ANP) - Het aantal gasten dat vorig jaar in Nederlandse logiesaccommodaties overnachtte, zoals hotels, bungalowparken en campings, is weer bijna op het niveau van voor de coronacrisis. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vooral het aantal buitenlandse gasten dat in hotels verbleef nam toe.

Het aantal gasten steeg vorig jaar met 40 procent op jaarbasis naar ruim 44 miljoen. In 2019, het laatste jaar voor de coronacrisis, waren dat nog iets minder dan 46 miljoen. In totaal verbleven de gasten vorig jaar ruim 127 miljoen nachten in Nederland, wat 26 procent meer is dan in 2021. Vergeleken met 2019 lag dit aantal zelfs iets hoger, met 4 procent.

De meeste mensen, ongeveer 28 miljoen, brachten de nacht door in hotels. Dat is 60 procent meer dan een jaar eerder en net iets minder dan het aantal hotelgasten in 2019. Op huisjesparken verbleven bijna 10 miljoen mensen, bijvoorbeeld in een bungalow of stacaravan. Verder merkt het CBS op dat het aantal overnachtingen in alle provincies toenam. In Noord-Holland was de groei het sterkst, in Zeeland het kleinst.

De stijging in het aantal gasten is met name toe te schrijven aan buitenlandse toeristen. Zo’n 16 miljoen mensen bezochten in ons land het afgelopen jaar een accommodatie waar zij konden blijven slapen. Dat is 150 procent meer dan in 2021. Hotels waren het meest in trek onder buitenlandse bezoekers.

Meer uit Financieel

Herstel ASML blijft uit op Damrak na koersval

AMSTERDAM (ANP) - ASML leek donderdag te herstellen op de Amsterdamse beurs, maar het aandeel zag een kleine openingswinst weer snel verdampen en zakte 1,1 procent. De chipmachinefabrikant verloor een dag eerder zo'n 11 procent aan beurswaarde. Ook andere chipbedrijven lieten woensdag forse verliezen zien door de vrees voor strengere Amerikaanse regels voor de export naar China.

7 uur geleden
Volvo verkocht meer auto's, vooral elektrisch en in Europa

STOCKHOLM (ANP) - Volvo Cars heeft in het vorige kwartaal flink meer auto's verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder. Vooral in thuismarkt Europa wist de Zweedse fabrikant te profiteren, met een toename van 40 procent in het aantal verkochte wagens. Deze stijging is grotendeels toe te schrijven aan elektrische Volvo's.

7 uur geleden
Kapitaalinjectie maakt Rotterdams bedrijf grote speler chipmarkt

ROTTERDAM (ANP) - Het Rotterdamse bedrijf Nearfield Instruments heeft 135 miljoen euro opgehaald voor de ontwikkeling van geavanceerde meetsystemen voor de chipindustrie. Het bedrijf heeft het Zuid-Koreaanse techbedrijf Samsung al als klant binnengehaald.

7 uur geleden
Omzet Sligro onder druk door inflatie en slecht weer

VEGHEL (ANP) - Groothandelaar Sligro Food Group heeft in de eerste helft van dit jaar de omzet licht zien dalen en wijst daarbij op de impact van de hoge inflatie en het slechte weer op de consumentenbestedingen. Het bedrijf uit Veghel verwacht ook geen herstel van het consumentenvertrouwen en de bestedingen in de rest van dit jaar.

8 uur geleden
Winstsprong TSMC door sterke vraag naar AI-chips

HSINCHU (AFN/AFP/BLOOMBERG) - Het Taiwanese chipconcern TSMC heeft de winst in het afgelopen kwartaal met 36 procent omhoog zien gaan, boven de verwachtingen van marktkenners. Het concern profiteerde vooral van een sterke vraag naar halfgeleiders die worden gebruikt in toepassingen voor kunstmatige intelligentie (AI).

8 uur geleden
Aandacht voor chipbedrijven en rentebesluit ECB op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht donderdag vooral uit naar de chipsector en het rentebesluit in de eurozone. De chipbedrijven lieten woensdag forse verliezen zien door de vrees voor strengere Amerikaanse regels voor de export naar China. Zo kelderde ASML zo'n 11 procent, waarmee de chipmachinefabrikant bijna 43 miljard euro aan beurswaarde verloor.

8 uur geleden
Meeste 10- tot 12-jarigen zijn helemaal gewend aan digitaal geld

AMSTERDAM (ANP) - De meeste kinderen van boven de tien jaar zijn al helemaal gewend aan digitaal geld. Meer dan de helft van de kinderen tussen 10 en 12 jaar weet bijna altijd hoeveel geld er op hun bankrekening staat, blijkt uit onderzoek in opdracht van ABN AMRO.

8 uur geleden