Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Aanklagers stellen bedrijf van Trump deadline'

'Aanklagers stellen bedrijf van Trump deadline'

NEW YORK (ANP) - Aanklagers in New York hebben de Trump Organization een deadline gesteld. Advocaten van het bedrijf van de familie Trump krijgen tot maandagmiddag de tijd om uit te leggen waarom het Openbaar Ministerie moet afzien van een strafzaak vanwege financiële misstanden, zeggen ingewijden tegen The Washington Post.

Justitie zou hebben gekeken of het bedrijf misleidende informatie heeft verstrekt over de waarde van vastgoed. Zo kunnen geldschieters en de belastingdienst op het verkeerde been zijn gezet. Ook wilden aanklagers weten of belasting is betaald over bepaalde regelingen voor managers.

Bronnen zeggen dat wordt overwogen het bedrijf zelf te vervolgen, maar aanklagers zouden ook financieel topman Allen Weisselberg in het vizier hebben. Die weigerde mee te werken met het onderzoek. De krant schrijft dat niet kan worden uitgesloten dat het uiteindelijk niet tot vervolging komt.

Strafrechtelijke vervolging

Advocaten van oud-president Donald Trump en het bedrijf zouden afgelopen donderdag al virtueel hebben gesproken met aanklagers. Ze betoogden toen dat er geen reden is om strafrechtelijke vervolging in te stellen. Het is onduidelijk hoe nauw Trump zelf nog is betrokken bij het bestuur van de Trump Organization.

Trump vertrok eerder dit jaar uit het Witte Huis, maar is nog niet van het politieke toneel verdwenen. Hij hield afgelopen weekend in Ohio voor het eerst sinds zijn presidentschap weer een grote manifestatie. Daar kreeg zijn opvolger Joe Biden de volle laag en scandeerden uitzinnige aanhangers "nog vier jaar".

Meer uit Buitenland

EU-buitenlandchef roept Georgië op om omstreden wet in te trekken

BRUSSEL (ANP) - De Europese buitenlandchef Josep Borrell heeft het parlement van Georgië opgeroepen om de omstreden buitenlandse-agentenwet in te trekken. "Dat deze wet is aangenomen, heeft negatieve gevolgen voor Georgië op weg naar de EU. Het is aan Georgië om een keuze te maken over het vervolg", schrijft hij in een verklaring.

47 minuten geleden
Strijd tussen Israël en Hamas verhevigt in noorden en zuiden Gaza

CAIRO (ANP/RTR) - De strijd tussen Israëlische troepen en gewapende Palestijnse groeperingen is verder verhevigd. Er worden zware gevechten gemeld in zowel het noorden als het zuiden van de Gazastrook.

1 uur geleden
Belgische prins Laurent wil zelf zijn geld verdienen in Turkije

BRUSSEL (ANP) - De Belgische prins Laurent wil minder optreden voor het Belgische koninklijk huis en zijn eigen geld verdienen met groene energie. Hij wil zich "beter kunnen ontplooien" dan hij nu als broer van koning Filip kan, zegt hij in een interview met de krant Het Laatste Nieuws.

2 uur geleden
Macron houdt spoedoverleg over rellen Nieuw-Caledonië

PARIJS (ANP/AFP/RTR) - De Franse president Emmanuel Macron zal woensdag crisisoverleg voorzitten over de situatie in Nieuw-Caledonië. Hij annuleert daarvoor een geplande reis naar de regio Normandië.

2 uur geleden
Oekraïense president Zelensky annuleert bezoek aan Spanje

MADRID (ANP/AFP) - De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft zijn bezoek aan Spanje en Portugal geannuleerd. Volgens zijn woordvoerder heeft hij al zijn internationale verplichtingen afgeblazen in verband met het Russische offensief in het noorden van de regio Charkiv.

2 uur geleden
Doden en honderden gewonden na rellen in Nieuw-Caledonië

NOUMÉA (ANP/RTR/AFP/BLOOMBERG) - Het dodental door de rellen in het Franse overzeese gebied Nieuw-Caledonië is opgelopen naar drie. Ook raakten volgens de autoriteiten honderden mensen gewond.

3 uur geleden
Rellen Nieuw-Caledonië houden aan: dode en veel arrestaties

NOUMÉA (ANP/RTR/AFP) - In het Franse overzeese gebied Nieuw-Caledonië is een dode gevallen bij onrust over een omstreden hervorming. In de hoofdstad Nouméa klonken woensdag schoten en scholen bleven dicht.

4 uur geleden