Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aandacht voor TomTom en moederbedrijf Thuisbezorgd.nl op Damrak

Aandacht voor TomTom en moederbedrijf Thuisbezorgd.nl op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse aandelenbeurs gaat de aandacht donderdag onder meer uit naar het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl en navigatiespecialist TomTom, die beide met cijfers kwamen. Ook IT-dienstverlener Neways staat in de belangstelling na een verhoging van het overnamebod door investeerder NPM Capital. Beleggers verwerken daarnaast een stroom van macro-economische cijfers uit China en kijken uit naar de wekelijkse aanvragen van werkloosheidsuitkeringen in de Verenigde Staten.

De Amsterdamse AEX-index koerst op basis van de openingsindicatoren af op een licht lager begin van de nieuwe handelsdag. Ook elders in Europa lijken de beurzen met kleine verliezen te openen. In de Aziatische regio lieten de belangrijkste aandelenmarkten donderdag een gemengd beeld zien. De Nikkei in Tokio eindigde 1,2 procent lager door zorgen over de aanhoudende toename van het aantal coronabesmettingen.

De Hang Seng-index in Hongkong noteerde tussentijds ruim 1 procent in de plus. Uit cijfers van de Chinese overheid bleek dat de op een na grootste economie ter wereld in het tweede kwartaal iets minder sterk is gegroeid dan verwacht, maar de winkelverkopen en de industriële productie namen in juni juist sterker toe dan voorzien.

Just Eat Takeaway

Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway.com verwerkte in de eerste jaarhelft opnieuw fors meer bestellingen. Dat aantal steeg met 61 procent ten opzichte van het eerste halfjaar van 2020. De afgelopen 1,5 jaar heeft het bedrijf volop geprofiteerd van lockdowns en horecasluitingen in de coronacrisis. Met name in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland liet het bedrijf sterke groei zien. In Nederland was dat met ruim een derde meer bestellingen relatief laag. Dankzij de sterke cijfers is Just Eat Takeaway positiever geworden over het hele jaar.

TomTom boekte in het eerste halfjaar een hogere omzet dankzij het herstel in de wereldwijde auto-industrie. De navigatiespecialist spreekt ondanks die stijging van teleurstellende resultaten, doordat chiptekorten de productie van auto's dwars zaten. TomTom ziet zich daardoor genoodzaakt zijn vooruitzichten voor heel 2021 naar beneden bij te stellen.

Valuta

Het consortium onder leiding van NPM Capital heeft zijn bod op ICT Group verhoogd naar 14,90 euro per aandeel. Eerder bood NPM 14,50 euro per aandeel ICT. Tevens werd bekendgemaakt dat aandeelhouder Invesco zijn belang van 8,8 procent in ICT onder het verhoogde bod zal aanbieden. Daarmee is in totaal 40 procent van het uitstaand aandelenkapitaal van ICT toegezegd onder het bod.

De euro was 1,1843 dollar waard, tegen 1,1823 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,9 procent tot 72,49 dollar. Brentolie kostte 0,8 procent minder op 74,19 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Lobbygroep Italiaans bedrijfsleven somber over economie

ROME (ANP/BLOOMBERG) - De grootste bedrijfslobbygroep van Italië is somber gesteld over de economie voor de rest van dit jaar. Volgens Confindustria is er zwakte in de industrie en dienstensector en zorgen de renteverhogingen door de Europese Centrale Bank (ECB) en stijgende energiekosten voor tegenwind.

16 minuten geleden
Topbestuurders Ford en GM boos over uitbreiding autostaking

DETROIT (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De hoogste bestuurders van de Amerikaanse autobedrijven Ford Motor en General Motors (GM) zijn boos op autovakbond UAW nu een grote staking is uitgebreid. Vrijdag werd bekend dat nog meer werknemers van autofabrieken van Ford en GM in de Verenigde Staten het werk neerleggen. De staking is inmiddels de derde week ingegaan en er lijkt geen einde in zicht.

1 uur geleden
Minister Yellen: shutdown ondermijnt groei economie VS

WASHINGTON (ANP/RTR) - Een shutdown van de Amerikaanse overheid zal de groei van de economie van de Verenigde Staten ondermijnen omdat belangrijke overheidsprogramma's voor bedrijven geraakt worden en grote infrastructuurprojecten vertraging oplopen. Dat zei de Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen.

2 uur geleden
Bedrijvigheid industrie China voor eerst in 6 maanden gegroeid

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - De bedrijvigheid in de omvangrijke Chinese industrie is in september voor het eerst in zes maanden tijd weer gegroeid, wat erop kan duiden dat de economie van China langzaam aan het opkrabbelen is na een periode van zwakte.

3 uur geleden
Duizenden woningen zijn te bezichtigen tijdens Open Huizen Dag

NIEUWEGEIN (ANP) - Woningverkopers openen zaterdag hun deuren voor potentiële kopers tijdens de Open Huizen Dag. Daar komen waarschijnlijk tienduizenden bezoekers op af. Makelaarsorganisatie NVM kan nog niet zeggen hoeveel bezoekers deze editie worden verwacht of hoeveel huizen opengaan. Volgens huizenwebsite Funda doen meer dan 9000 woningen mee. De NVM meldt dat er nog steeds aanmeldingen kunnen binnenkomen.

8 uur geleden
Overwegend verliezen op Wall Street terwijl shutdown dreigt

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag met overwegend kleine verliezen het weekend ingegaan. Onder meer de dreiging van een zogenoemde shutdown drukte op het sentiment. Een voorstel van de Republikeinen in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden om zo'n scenario nog af te wenden heeft het vrijdag niet gered. Als er niet snel een oplossing komt, komen Amerikaanse overheidsdiensten zondag al zonder geld te zitten.

13 uur geleden
Topman de Bijenkorf: consument houdt steeds meer hand op de knip

AMSTERDAM (ANP) - De consument houdt steeds meer de hand op de knip. Daarop wijst topman Giovanni Colauto van de Bijenkorf in een toelichting op de jaarcijfers van de warenhuisketen. Volgens hem zijn de omstandigheden in de winkelbranche momenteel daarom "erg uitdagend".

14 uur geleden