Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aandacht voor notulen rentevergadering Fed op beurzen

Aandacht voor notulen rentevergadering Fed op beurzen

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers op de Europese beurzen kijken woensdag vooral uit naar de notulen van de laatste rentevergadering van de Amerikaanse Federal Reserve (Fed). Beleggers hopen in de aantekeningen meer aanwijzingen te vinden over de toekomstige rentestappen en hoe de centrale bankiers denken over de snel oplopende inflatie. De Fed hield de rente vorige maand onveranderd, maar hintte wel op twee renteverhogingen tegen eind 2023. Hogere rentes en het afbouwen van de coronasteunmaatregelen betekenen doorgaans slecht nieuws voor beleggers.

De Amsterdamse AEX-index stevent op basis van de openingsindicatoren af op een licht hoger begin van de nieuwe handelsdag. Ook elders in Europa lijken de beurzen met kleine winsten te openen. In de Aziatische regio lieten de belangrijkste aandelenmarkten woensdag een gemengd beeld zien. De Nikkei in Tokio eindigde 1 procent in de min door zorgen over de stijging van het aantal coronabesmettingen in de Japanse hoofdstad.

De Europese chipbedrijven zullen mogelijk bewegen op de voorlopige resultaten van Samsung Electronics. De Zuid-Koreaanse fabrikant van mobiele telefoons en chips verwacht dat de winst in het tweede kwartaal met meer dan 50 procent is gestegen, mede dankzij hogere prijzen voor geheugenchips. De kwartaalomzet is naar verwachting met ongeveer 19 procent toegenomen ten opzichte van het tweede kwartaal een jaar geleden. Het aandeel Samsung daalde in Seoul met 0,6 procent.

WDP

Op het Damrak staat WDP in de belangstelling. Analisten van JPMorgan zijn het volgen van de specialist in logistiek vastgoed gestart met een koopadvies. Randstad zal mogelijk profiteren van een positief analistenrapport van Kepler Cheuvreux, waarin het koersdoel voor de uitzender werd verhoogd.

De Europese beurzen verloren dinsdag terrein. De AEX-index sloot 0,4 procent lager op 730,88 punten en de MidKap daalde 0,8 procent tot 1049,50 punten. De graadmeters in Frankfurt, Parijs en Londen zakten tot 1,3 procent. Ook Wall Street eindigde overwegend lager. De Dow-Jonesindex verloor 0,6 procent tot 34.577.37 punten. De brede S&P 500 daalde 0,2 procent en techbeurs Nasdaq steeg 0,2 procent.

De euro was 1,1822 dollar waard, tegenover 1,1827 dollar een dag eerder. De olieprijzen veerden iets op na de koersdaling op dinsdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie klom 0,3 procent tot 73,60 dollar. Brentolie kostte 0,2 procent meer op 74,71 dollar.

Meer uit Financieel

Optimisme op Wall Street na schuldendeal en banenrapport

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met aanzienlijke winsten geëindigd. Het optimisme kreeg de overhand nadat ook de Senaat had ingestemd met het verhogen van het schuldenplafond voor de federale overheid van de Verenigde Staten, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend. Sportmerk Lululemon maakte indruk met kwartaalcijfers en won fors aan waarde.

9 uur geleden
Witte Huis: Biden kan schuldendeal zaterdag ondertekenen

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Joe Biden ondertekent mogelijk zaterdag al het wetsvoorstel dat de verhoging van het schuldenplafond regelt, meldt een regeringswoordvoerster. Nu ook de Senaat heeft ingestemd met een ruimere limiet, moeten Amerikaanse parlementariërs de laatste details van het voorstel uitwerken. Zodra dat is gebeurd, kan Biden er volgens het Witte Huis vrijwel direct zijn handtekening onder zetten.

9 uur geleden
Zomer vol stakingen van beveiligers op Britse luchthaven Heathrow

LONDEN (ANP/RTR) - Reizigers die deze zomer naar Londen vliegen, krijgen mogelijk te maken met chaos. Ruim 2000 beveiligers op luchthaven Heathrow zijn van plan in het hoogseizoen meerdere dagen te gaan staken, maakte vakbond Unite bekend.

10 uur geleden
Bloomberg: 3M mikt op miljardenschikking in VS om PFAS

SAINT PAUL (ANP/BLOOMBERG) - Industrieel conglomeraat 3M treft mogelijk een schikking van 10 miljard dollar (9,3 miljard euro) met een aantal Amerikaanse steden vanwege vervuiling met PFAS. Daarover hebben de partijen een voorlopig akkoord gesloten, schrijft Bloomberg op basis van ingewijden.

11 uur geleden
Amsterdamse aandelenbeurs met winst weekend in na schuldendeal VS

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is met een aanzienlijke winst het weekend in gegaan. Beleggers verwerkten onder andere het akkoord dat senatoren in de Verenigde Staten gaven voor de verhoging van het Amerikaanse schuldenplafond, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend.

13 uur geleden
Sportmerk Lululemon grote winnaar op positief Wall Street

NEW YORK (ANP) - Lululemon is vrijdag hard gestegen bij de opening van de beurzen in New York. De Canadees-Amerikaanse sportkledingfabrikant, onder andere bekend van yogaleggings, lijkt geen last te hebben van de hoge inflatie en zag de verkopen in het afgelopen kwartaal sterk toenemen. Ook gaf het sportmerk positieve verwachtingen af voor huidige kwartaal en werden de omzet- en winstverwachtingen voor het hele boekjaar verhoogd. Het aandeel werd beloond met een koerswinst van 15 procent. Branchegenoot Nike ging mee omhoog en won 3 procent.

15 uur geleden
Amerikaanse arbeidsmarkt groeit harder

WASHINGTON (ANP) - De groei van de werkgelegenheid in de Verenigde Staten is in mei toegenomen vergeleken met een maand eerder. Volgens het Amerikaanse ministerie van Arbeid kwamen er vorige maand 339.000 nieuwe arbeidsplaatsen bij in de grootste economie ter wereld. In april waren dat er nog een herziene 294.000.

16 uur geleden