Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

750 zorgmedewerkers met langdurige covid melden zich voor regeling

750 zorgmedewerkers met langdurige covid melden zich voor regeling

DEN HAAG (ANP) - Tot vrijdagmiddag hebben 750 zorgmedewerkers zich gemeld voor een financiële tegemoetkoming, omdat zij in het begin van de pandemie covid hebben opgelopen en daar langdurige klachten aan overhielden. Als hun aanvraag wordt goedgekeurd, kunnen ze 15.000 euro krijgen van de overheid, zo heeft demissionair minister Conny Helder (Langdurige Zorg) eerder bepaald.

Betrokkenen kunnen zich nog tot maandag 23 oktober 12 uur melden met een aanvraag. De regeling is bedoeld voor zorgmedewerkers die in de eerste coronagolf in 2020 ziek zijn geworden en daardoor niet meer (volledig) kunnen werken. Specifiek gaat het om mensen die tussen 1 maart en 30 juni 2020 ziek werden. In het begin van de coronapandemie was er een groot tekort aan persoonlijke beschermingsmiddelen. Zorgmedewerkers liepen daardoor grote kans op besmetting door patiënten die met covid naar het ziekenhuis kwamen of in verpleeghuizen lagen.

Een flink deel van de Tweede Kamer vond de tegemoetkoming te laag en wilde ook dat de aanvraagtermijn van één maand werd verlengd. Helder wilde dat niet, onder meer omdat ze het geld nog dit jaar wil overmaken naar de gedupeerden.

De betrokkenen moesten voor 1 juli 2023 zijn gekeurd, maar vanwege lange wachtlijsten bij het UWV lukt dat niet. De minister heeft wel toegezegd dat degenen die hier nog op wachten, al wel een aanvraag kunnen indienen.

Meer uit Gezond

Aantal coronagevallen lijkt verder te stijgen

BILTHOVEN/UTRECHT (ANP) - Steeds meer mensen lijken het coronavirus onder de leden te hebben. Het aantal virusdeeltjes in het rioolwater is voor de negende week op rij gestegen en staat nu op het hoogste niveau sinds het begin van het jaar. In de afgelopen negen weken is de zogenoemde virusvracht vertienvoudigd, blijkt uit de wekelijkse cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

19 uur geleden
Tot nu toe ruim 450 blaarbehandelingen bij wandelaars Nijmegen

NIJMEGEN (ANP) - Het Rode Kruis heeft woensdag tot dusver bijna 450 blaarbehandelingen uitgevoerd bij deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse. Volgens een woordvoerster van de hulporganisatie is dat ongeveer hetzelfde aantal als in voorgaande jaren.

21 uur geleden
Zorgverzekeraars bevestigen onderzoek mogelijke fraude Co-Med

TILBURG (ANP) - De zorgverzekeraars doen onderzoek naar mogelijke fraude bij de inmiddels failliete commerciële huisartsenketen Co-Med. Dat onderzoek begon enkele maanden geleden en loopt nog. Een woordvoerder van CZ, dat als grootste verzekeraar de afhandeling van de keten coördineert, bevestigt dit na berichtgeving van EenVandaag.

22 uur geleden
Oud-kandidaat-premier Plasterk niet vervolgd om medisch bedrijf

AMSTERDAM (ANP) - Ronald Plasterk, die eerder dit jaar in beeld was om premier te worden van het huidige kabinet, wordt niet vervolgd voor mogelijk gesjoemel bij een medisch bedrijf. Dat heeft het Openbaar Ministerie woensdag bekendgemaakt. Advocaat Henri Sarolea had aangifte tegen Plasterk gedaan, omdat die de wet zou hebben overtreden.

1 dag geleden
Huisartsen en apothekers: meer maatregelen tegen medicijnentekort

UTRECHT (ANP) - Apothekers en huisartsen willen dat de overheid meer doet, nu de tekorten van medicijnen oplopen. De maatregelen die het vorige kabinet in juni had aangekondigd, zijn niet genoeg, vinden de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV), het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) en de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP).

1 dag geleden
Lichte daling ziekteverzuim dit jaar volgens arbodiensten

UTRECHT (ANP) - Het ziekteverzuim is het afgelopen kwartaal licht gedaald vergeleken met de eerste drie maanden van dit jaar. Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar is er echter sprake van een stijging. Dat melden arbodiensten ArboNed en HumanCapitalCare.

1 dag geleden
Massaclaim tegen GGD'en om datalek coronatesten afgewezen

AMSTERDAM (ANP) - De GGD'en hoeven geen schadevergoeding te betalen aan alle mensen die in een databank van coronatesten stonden, en van wie de gegevens mogelijk door een dataroof op straat zijn komen te liggen. "De vrees dat gegevens in verkeerde handen zouden kunnen zijn gekomen is niet voldoende" voor een schadevergoeding, oordeelde de rechtbank in Amsterdam woensdag.

1 dag geleden