Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

750 zorgmedewerkers met langdurige covid melden zich voor regeling

750 zorgmedewerkers met langdurige covid melden zich voor regeling

DEN HAAG (ANP) - Tot vrijdagmiddag hebben 750 zorgmedewerkers zich gemeld voor een financiële tegemoetkoming, omdat zij in het begin van de pandemie covid hebben opgelopen en daar langdurige klachten aan overhielden. Als hun aanvraag wordt goedgekeurd, kunnen ze 15.000 euro krijgen van de overheid, zo heeft demissionair minister Conny Helder (Langdurige Zorg) eerder bepaald.

Betrokkenen kunnen zich nog tot maandag 23 oktober 12 uur melden met een aanvraag. De regeling is bedoeld voor zorgmedewerkers die in de eerste coronagolf in 2020 ziek zijn geworden en daardoor niet meer (volledig) kunnen werken. Specifiek gaat het om mensen die tussen 1 maart en 30 juni 2020 ziek werden. In het begin van de coronapandemie was er een groot tekort aan persoonlijke beschermingsmiddelen. Zorgmedewerkers liepen daardoor grote kans op besmetting door patiënten die met covid naar het ziekenhuis kwamen of in verpleeghuizen lagen.

Een flink deel van de Tweede Kamer vond de tegemoetkoming te laag en wilde ook dat de aanvraagtermijn van één maand werd verlengd. Helder wilde dat niet, onder meer omdat ze het geld nog dit jaar wil overmaken naar de gedupeerden.

De betrokkenen moesten voor 1 juli 2023 zijn gekeurd, maar vanwege lange wachtlijsten bij het UWV lukt dat niet. De minister heeft wel toegezegd dat degenen die hier nog op wachten, al wel een aanvraag kunnen indienen.

Meer uit Gezond

Agema bezorgd over terugloop ic, maar vreest geen overbelasting

DEN HAAG (ANP) - Zorgminister Fleur Agema vindt geen enkel begrip bij de oppositie voor haar plannen met de zorgsector en de geplande bezuinigingen. In het debat over haar begroting voor 2025 clasht ze daarover frontaal met de linkse oppositiepartijen. Die verwijten haar dat ze als minister niet waarmaakt waar ze als PVV-Tweede Kamerlid jarenlang voor streed.

3 uur geleden
Landelijke staking treft apotheken op 12 november

DEN HAAG (ANP) - Apotheekmedewerkers leggen op 12 november landelijk het werk neer. Dit betekent dat er in het hele land apotheken dicht blijven, hoewel in elke regio ook vestigingen open zullen blijven voor mensen in nood die medicijnen nodig hebben. Dat hebben de vakbonden FNV en CNV aangekondigd. Ze bevestigen een mededeling van apothekerskoepel KNMP.

7 uur geleden
Extra geld voor stervenszorg, inenting in de buurt en kinderbril

DEN HAAG (ANP) - Op aandringen van de Tweede Kamer trekt het kabinet extra geld uit voor pijnbestrijding op het sterfbed en voor het inenten van kinderen in de buurt. Ook komt er meer geld voor ouders die geen bril voor hun kind kunnen betalen en voor Kamp Westerbork.

10 uur geleden
Medisch-techbedrijf Onward haalt 50 miljoen op voor onderzoek

EINDHOVEN (ANP) - Het Eindhovense medisch-technologisch bedrijf Onward Medical heeft bij investeerders een bedrag van 50 miljoen euro opgehaald. Het bedrijf werkt aan technologie die mensen met een dwarslaesie weer moet helpen bewegen.

12 uur geleden
Meer en langer verzuim in zorg, met name onder 55-plussers

AMSTERDAM (ANP) - Het langdurig verzuim door zorgmedewerkers is in een derde kwartaal niet eerder zo hoog geweest als dit jaar, meldt onderzoeksbureau en kennisnetwerk Vernet. Verzuim en vooral langdurig verzuim namen de afgelopen drie maanden op alle leeftijden toe, maar langdurig verzuim het meest en meer onder 55-plussers.

12 uur geleden
Ook diabetespatiënt moet als piloot kunnen werken, vindt vakbond

BADHOEVEDORP (ANP) - Nederland moet een einde maken aan het verbod voor mensen met diabetes om als piloot of luchtverkeersleider te werken, vindt de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV). De pilotenvakbond wijst erop dat onder andere Ierland, Canada, de Verenigde Staten en Oostenrijk al jaren geleden zijn gestopt met het weren van diabetespatiënten die piloot willen worden. Sindsdien zijn er geen aan diabetes te linken incidenten geweest tijdens vluchten met piloten uit die landen, dus moet Nederland volgens de VNV dat voorbeeld volgen.

14 uur geleden
Mogelijk listeria in geraspte geitenkaas Jumbo

DEN HAAG (ANP) - In de geraspte geitenkaas van de Jumbo zit mogelijk de bacterie listeria, dat meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) woensdag. Het eten van de bacterie kan ontstekingen veroorzaken.

22 uur geleden