Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

40 miljoen Fransen deels of helemaal ingeënt tegen coronavirus

40 miljoen Fransen deels of helemaal ingeënt tegen coronavirus

PARIJS (ANP/AFP) - Ruim 40 miljoen inwoners van Frankrijk hebben inmiddels minstens één coronaprik gehad, meldt de Franse president Emmanuel Macron. Zestig procent van de Franse bevolking is nu gedeeltelijk of volledig gevaccineerd tegen het coronavirus.

33,2 miljoen mensen zijn nu volledig gevaccineerd. In de afgelopen twee weken hebben ruim 4 miljoen mensen een prik gehad. Volgens premier Jean Castex zal het aantal mensen met minstens één coronaprik eind augustus opgelopen zijn naar 50 miljoen.

Het Franse parlement keurde maandag een wetsvoorstel goed dat inenting tegen Covid-19 verplicht maakt voor zorgmedewerkers. De maatregelen in het land zijn verder aangescherpt. Vanaf augustus hebben mensen een coronapas, die volledige vaccinatie of een recente negatieve test bewijst, nodig om horecazaken en sommige winkelcentra binnen te mogen. Die is nu al nodig bij onder meer musea en bioscopen.

Frankrijk kampt momenteel met een vierde coronagolf als gevolg van de Delta-variant van het virus. Begin juli meldde Frankrijk nog dagelijks ongeveer 4000 nieuwe coronabesmettingen, maar vorige week waren dat er 22.000. Het aantal ziekenhuisopnames stijgt ook.

Meer uit Buitenland

Erdogan veroordeelt veto VS tegen wapenstilstand Gaza

ANKARA (ANP/DPA/RTR) - Recep Tayyip Erdogan heeft het veto van de Verenigde Staten in de VN-Veiligheidsraad tegen een onmiddellijk staakt-het-vuren in Gaza veroordeeld. "Helaas werd de wapenstilstand afgewezen, met alleen de Amerikaanse stem tegen. Een rechtvaardige wereld is mogelijk, maar niet met de VS", zei de Turkse president.

13 minuten geleden
Team van Russische dissident Navalni heeft al dagen geen contact

MOSKOU (ANP/DPA) - Het team van de gevangen Kremlin-tegenstander Aleksej Navalni heeft nog steeds geen teken van leven van de 47-jarige dissident, die in slechte gezondheid verkeert. Er is nog steeds geen nieuws, vertelde een advocaat van de fervent criticus van president Vladimir Poetin. Het team probeert inmiddels al vijf dagen contact met hem op te nemen.

3 uur geleden
Media: eerste fase oorlog Israël tegen Hamas nog twee maanden

TEL AVIV (ANP) - De Israëlische strijdkrachten hebben nog ongeveer twee maanden nodig in de Gazastrook om de "eerste fase" van de oorlog tegen Hamas af te ronden, aldus een defensiefunctionaris. Het leger voorziet nog drie tot vier weken om zijn huidige offensief in het zuidelijke Hamasbolwerk Khan Younis te voltooien en nog eens drie tot vier weken van intensieve gevechten.

4 uur geleden
Negen agenten gewond bij wilde achtervolging in Vlaanderen

HEUSDEN-ZOLDER (ANP/BELGA) - Bij een wilde achtervolging over 100 kilometer door drie Belgische provincies zijn negen agenten gewond geraakt, berichten Belgische media. Politie in de streek van Leuven bemerkte een verdacht voertuig op en wilde een controle uitvoeren. De auto reed echter met hoge snelheid over een autosnelweg naar het oosten en nam een afrit ten noorden van Hasselt. Maar de chauffeur maakte daar snel rechtsomkeert en reed de snelweg weer op in westelijke richting, richting Leuven.

4 uur geleden
Doden bij brand in Italiaans ziekenhuis

TIVOLI (ANP/DPA) - Bij een hevige brand in een ziekenhuis in Tivoli, ten oosten van Rome, zijn drie doden gevallen, allen hoogbejaard. Circa tweehonderd patiënten zijn naar andere ziekenhuizen overgebracht of in een nabijgelegen school ondergebracht. De brand brak vrijdagavond uit in het hospitaal San Giovanni Evangelista en breidde zich snel uit.

6 uur geleden
EU op klimaattop: verzet OPEC tegen fossiele stop is schandalig

DUBAI (ANP) - Het verzet van oliekartel OPEC tegen mogelijke afspraken op de klimaattop over het uitfaseren van fossiele brandstoffen is schandalig, vindt de Spaanse vice-premier Teresa Ribera die de EU-landen vertegenwoordigt in Dubai. "We zeggen niet dat we morgen al stoppen met fossiele brandstoffen. Maar we moeten afspraken maken zodat we op termijn ermee kunnen stoppen." Ook Eurocommissaris Wopke Hoekstra is het hiermee eens.

7 uur geleden
Harvard-bestuurder biedt excuses aan om antisemitismerel

CAMBRIDGE (ANP/AFP) - De bestuurder van de prestigieuze Harvard University, Claudine Gay, heeft publiekelijk excuses aangeboden voor opmerkingen die ze maakte in het Amerikaanse Congres en die in de VS werden beschouwd als antisemitisch. "Het spijt me", zei Gay tegen universiteitskrant Harvard Crimson. "Woorden doen ertoe", gaf de bestuurder toe.

13 uur geleden