Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

3FM haalt met actie voortaan geld op voor Wereld Natuur Fonds

3FM haalt met actie voortaan geld op voor Wereld Natuur Fonds

HILVERSUM (ANP) - 3FM werkt voor de jaarlijkse actie Serious Request met ingang van dit jaar samen met het Wereld Natuur Fonds (WWF). Dat maakte dj Sander Hoogendoorn dinsdagochtend bekend in zijn ochtendshow Sanders Vriendenteam.

Traditiegetrouw zet 3FM zich in de week voor kerst in voor het goede doel. Sinds 2004 haalde de radiozender geld op voor het Rode Kruis, maar aan die samenwerking kwam vorig jaar een einde. "We voelen de behoefte om verder te kijken dan een doel of thema dat gebonden is aan noodhulp zoals het Rode Kruis deze biedt, vandaar het besluit om deze editie een laatste keer samen te werken met het Rode Kruis", zei zendermanager Sharid Alles daar vorig jaar over.

Dit jaar wordt de actie van 18 tot en met 24 december gehouden in Amersfoort en zal er net als voorgaande jaren 24 uur per dag liveradio worden gemaakt om zoveel mogelijk geld op te halen. Wat het precieze doel is en welke dj's in actie komen, wordt later bekendgemaakt.

Logische keuze

De keuze voor het WWF als nieuwe partner is voor Alles een logische keuze. "Het klimaat is een flinke bron van zorg voor heel veel mensen en leeft enorm bij de 3FM-community. Het was voor ons dan ook logisch om voor een partner te gaan die zich met de thema’s klimaat en natuur bezighoudt. En met wie kan dat beter dan met het WWF?", zegt Alles. "WWF heeft een lange, indrukwekkende geschiedenis en doet ontzettend goed werk. We zijn blij dat het onze partner wordt en ik kijk enorm uit naar de samenwerking."

Ook het WWF spreekt van "een goede match" en is blij met de samenwerking. "We zijn ongelooflijk trots op de samenwerking tussen 3FM Serious Request en het Wereld Natuur Fonds. We zien dat mensen, jong en oud, zich in toenemende mate zorgen maken over het klimaat, de natuur en de planeet. Met 3FM, en samen met iedereen in Nederland, komen we in actie voor onze leefomgeving."

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

9 maanden geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

9 maanden geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

9 maanden geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

9 maanden geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

9 maanden geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

9 maanden geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

10 maanden geleden