Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

3000 vervalste vaccinatiebewijzen in Alaska in beslag genomen

3000 vervalste vaccinatiebewijzen in Alaska in beslag genomen

ANCHORAGE (ANP) - De Amerikaanse douane heeft in Alaska meer dan 3000 vervalste vaccinatiebewijzen in beslag genomen. De bewijzen, die vanuit China waren opgestuurd, werden herkend vanwege de "lage afdrukkwaliteit". De tekst op de vaccinatiebewijzen kwam overeen met de authentieke certificaten die de Amerikaanse gezondheidsdienst (CDC) verstrekt.

Vorige week werden er vergelijkbare vervalste vaccinatiebewijzen gevonden in de Amerikaanse stad Memphis. "Het is zaak deze verklaringen van de straat te krijgen", vertelde een douanemedewerker in Alaska over de vondst. Er is een onderzoek ingesteld naar de zaak.

Ook in Nederland zijn frauduleuze vaccinatiebewijzen in omloop. De GGD'en lieten eind juli weten "enkele tientallen aangiftes" te hebben gedaan tegen mensen die zo'n bewijs hebben gekocht en daarmee tegen de lamp zijn gelopen.

Meer uit Buitenland

Familie Biden steunt beklaagde Hunter in rechtszaak

WILMINGTON (ANP) - Bij het begin van het proces over de onwettige aanschaf van een vuurwapen tegen de 54-jarige zoon van president Joe Biden, Hunter Biden, is de familie van de beklaagde prominent aanwezig. Amerikaanse media hebben gemeld dat de president en zijn vrouw Jill in Wilmington zijn neergestreken en de 'First Lady' is zelf naar de rechtszaal gekomen.

8 minuten geleden
Russische vrouwen demonstreren bij ministerie van Defensie

MOSKOU (ANP/AFP) - Een groep vrouwen heeft actie gevoerd bij het Russische ministerie van Defensie in Moskou. Ze eisen dat hun partners die in Oekraïne vechten weer naar huis mogen en vroegen om een gesprek met de nieuwe minister van Defensie.

1 uur geleden
Betogende Franse en Spaanse boeren blokkeren grensovergangen

BIRIATOU/LE PERTHUS (ANP) - Protesterende Franse en Spaanse boeren hebben maandagochtend grensovergangen tussen Frankrijk en Spanje geblokkeerd, veelal met tractors. Ze betogen volgens Franse media tegen de hoge kosten en lage inkomsten in hun bedrijven.

2 uur geleden
Klimaatbijeenkomst in Bonn verstoord door betogers

BONN (ANP/RTR/DPA) - Betogers hebben een bijeenkomst verstoord van klimaatonderhandelaars in de Duitse stad Bonn. Activisten verschenen op het podium om te demonstreren tegen de oorlog in Gaza.

2 uur geleden
Polen investeert miljarden in digitale veiligheid na cyberaanval

WARSCHAU (ANP/RTR) - Polen gaat 3 miljard zlotys (700 miljoen euro) investeren in het verbeteren van de digitale veiligheid. Dat maakte minister Krzysztof Gawkowski bekend na een cyberaanval op staatspersbureau PAP.

3 uur geleden
VK wil op 23 juli beginnen met uitzettingen naar Rwanda

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse regering wil op 23 juli beginnen met de gedwongen uitzetting van asielzoekers naar Rwanda. Het wordt de tweede poging van Londen om dit plan uit te voeren, maar het is nog altijd niet zeker of deze poging zal slagen.

3 uur geleden
VN: helft gebouwen in Gaza verwoest of beschadigd

GAZA-STAD (ANP/AFP) - Meer dan de helft van de gebouwen in de Gazastrook is de afgelopen maanden verwoest, beschadigd of mogelijk beschadigd. Dat meldt VN-dienst UNOSAT, die gespecialiseerd is in het analyseren van satellietbeelden.

4 uur geleden