Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zwerfafvalsets in strijd tegen rommel

Zwerfafvalsets in strijd tegen rommel

WAARDE - De gemeente Reimerswaal gaat samen met inwoners zwerfafval te lijf. Ze heeft opruimsets aangeschaft die inwoners kunnen gebruiken. De kinderen van de familie Lubbes uit Waarde krijgen hun eigen set, omdat zij al langer fanatiek de buurt schoonhouden.

Steeds meer inwoners ergeren zich aan zwerfafval en nemen het initiatief om, individueel of in groepjes, rommel op te ruimen. ‘We krijgen regelmatig de vraag of we bijvoorbeeld grijpers, handschoenen of afvalzakken beschikbaar kunnen stellen’, aldus de gemeente Reimerswaal. ‘Tot nu toe verwezen we voor inzamelspullen door naar het Milieu Educatie Centrum in Goes. Vanaf woensdag hoeven inwoners hiervoor niet meer naar Goes te rijden.’

Steunpunt

De natuurorganisaties Milieu Educatie Centrum (MEC) de Bevelanden en Schoon Zeeland overhandigen de Reimerswaalse wethouder Maarten Both dinsdag vier zwerfafvalsets voor de gemeentelijke steunpunten in Kruiningen, Krabbendijke, Yerseke en Rilland. Inwoners die afval willen opruimen, kunnen vanaf woensdag (15 juli) via het telefoonnummer van de gemeente 14 0113 een afspraak maken met de voorman van het steunpunt om een set te lenen. ‘In overleg kan het verzamelde zwerfafval opgehaald worden of afgegeven bij het steunpunt.’

Afvalbakken

In een set zitten 5 grijpers voor volwassenen en 3 grijpers voor kinderen, veiligheidshesjes en vuilniszakken. ‘We houden bij hoe vaak ze worden gebruikt, hoeveel afval er wordt opgehaald en waaruit het zwerfafval bestaat. Dit helpt om gerichter zwerfafval tegen te gaan.’ Zo schaft de gemeente wellicht extra afvalbakken aan. 

Kinderen

De vier oudste kinderen van het gezin Lubbes uit Waarde zijn fervente zwerfafvalinzamelaars. ‘Ze zijn begaan met de natuur en rapen regelmatig zwerfafval in Waarde en langs de zeedijk op.’ Daarom krijgen zij hun eigen setje uitgereikt, als dank voor hun hulp.  

Meer uit Reimerswaal

Koningsdag in Yerseke en Hansweert: dit is er te doen

YERSEKE - Hansweert en Yerseke pakken groots en oranje uit op Koningsdag zaterdag.

2 minuten geleden
Vrijdag tweede Oranjeloop in Krabbendijke

KRABBENDIJKE - Na het succes van vorig jaar wordt vrijdag de tweede Oranjeloop Krabbendijke georganiseerd.

23 uur geleden
Jongeren in Krabbendijke bekogelen politie met vuurwerk en eieren

KRABBENDIJKE - Leerlingen in Krabbendijke hebben zich dinsdagmorgen, net voor de meivakantie, misdragen door met vuurwerk en eieren te gooien. 'Er werd een Cobra 6 richting de politie gegooid', laat de politie weten, 'ook besmeurden ze een dienstauto.' 

1 dag geleden
Drukte bij muziekavond leerlingen Wim Steenbakker in Wemeldinge

WEMELDINGE - Ondanks het slechte weer was het vrijdag volop lente in het Dorpshuis De Wemel in Wemeldinge. Daar kwamen meer dan tweehonderd muziekliefhebbers bijeen om te genieten van diverse optredens van de leerlingen van Wim Steenbakker.

1 dag geleden
Jan Eversdijk uit Kruiningen verrast met lintje

KRUININGEN - Zaterdagavond is Jan Eversdijk uit Kruiningen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

2 dagen geleden
Motorrijdster komt ten val in Yerseke en moet naar ziekenhuis

YERSEKE - Op de Burenpolderweg in Yerseke is zondagavond een motorrijdster gewond geraakt bij een val. Ze is naar het ziekenhuis gebracht.

2 dagen geleden
Vier de vakantie met spel archery tag in Yerseke

YERSEKE - Dinsdag (23 april) kunnen kinderen in Yerseke het spel archery tag spelen.

3 dagen geleden