Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zwemkampioene Ranomi Kromowidjojo komt naar Kapelle voor officiële opening De Bloesem

Zwemkampioene Ranomi Kromowidjojo komt naar Kapelle voor officiële opening De Bloesem

KAPELLE - Zaterdag wordt het nieuwe sportcentrum ‘De Bloesem’ in Kapelle officieel geopend. Olympisch zwemkampioene Ranomi Kromowidjojo verzorgt een clinic. 

Alle verenigingen die voorheen gevestigd waren in ‘Het Groene woud’ verhuizen mee naar het nieuwe sportcentrum en maken al sinds half dit jaar gebruik van het gloednieuwe gebouw. Meer ruimte, een nieuwe turnzaal voor de gymvereniging, maar ook voor zwemvereniging ‘De Bevelanders’ is het nieuwe zwembad een grote vooruitgang.

De Kapelse zwemvereniging die al sinds 1974 bestaat en hun vijftigjarig jubileum snel nadert telt rond de tweehonderd leden. Van zwemlessen tot recreatief baantjes trekken, je kunt er voor alles wat met zwemmen te maken heeft terecht. ‘’We hebben op dit moment rond de zestig zwemlessers’’, vertelt bestuurslid Annelies Ros. ‘’Tijdens hun elementaire zwemles leren ze alles van diploma’s A, B en C, in één keer. Daarna hebben ze de mogelijkheid om door te stromen naar de beginnende wedstrijdzwemmers.’’ 

Nieuwe mogelijkheden

Het wedstrijdzwemmen is naast het recreatief zwemmen en de zwemlessen een groot onderdeel van de vereniging. ‘’We hebben om en nabij een honderdtal leden die recreatief komen zwemmen. Daaronder vallen ook mensen die bijvoorbeeld af en toe komen trainen voor de triatlon’’, zegt Ros. ‘’Aan de wedstrijdsport doen van onze vereniging zowel senioren als jeugd mee. De jeugd blijft veelal in Zeeland en de senioren doen ook mee aan landelijke competitie wedstrijden.’’ Voor deze wedstrijden biedt het nieuwe zwembad een hoop nieuwe mogelijkheden. ‘’Allereerst is het zo, zonder al te technisch te worden, dat het zwembad nu schoon gehouden wordt met zoutkristallen. Doordat er meer zout en minder chloor in het water zit blijf je iets meer drijven, waardoor je snellere tijden kunt zwemmen’’, legt Ros uit. ‘’Naast dat hebben we nu zes banen in het wedstrijdbad in plaats van vijf en is het zwembad overal even diep.’’ Dat laatste wilde in het eerdere zwembad, wat van diep naar ondiep liep, nog wel eens probleem vormen voor wedstrijden. ‘’Bij zwemtoernooien organiseer je eens in het seizoen een wedstrijd in je eigen zwembad. Doordat het zwembad aan één kant minder diep was wilden sommige verenigingen niet bij ons komen zwemmen, omdat ze bang waren om onder water te draaien vanwege de diepte. Ondanks dat er nooit iemand zijn rug open heeft gehaald in dat zwembad bleef dat een reden voor verenigingen om niet bij ons te komen zwemmen en dat is nu gelukkig verholpen.’’

Tijdens de afgelopen twee jaar merkte de vereniging, zoals veel sportverenigingen, een daling in leden. ‘’Mensen stopten met recreatief zwemmen en gingen bijvoorbeeld wandelen of hardlopen.’’ Gelukkig stijgen de aanmeldingen weer en gaan ze binnenkort fris van start in een nieuw seizoen. Naast de start van het seizoen zal ook de opening van het nieuwe sportcentrum een mooi zwemspektakel zijn. ‘’We zullen tijdens de opening onze vereniging aan de mensen uit de gemeente laten zien en Ranomi Kromowidjojo, Olympisch zwemkampioene, geeft een zwemclinic. Daar zijn onze leden natuurlijk superenthousiast over, want hoe vaak krijg je nu de kans om een clinic te volgen van een zwemmer op olympisch niveau!’’

Opening

De officiële opening zaterdag vindt plaats van 11.00 uur tot 16.00 uur en kent twee officiële momenten. Om 11.00 uur vindt de openingshandeling plaats door loco-burgemeester Jon Herselman van de gemeente Kapelle bij de deuren van het nieuwe sportcentrum. Om 13.00 uur neemt hij samen met kinderburgemeester Nienke en Ranomi Kromowidjojo een duik in het zwembad. Zij geeft in de middag twee keer een clinic en een meet & greet. Ook is er een clinic van de Kapelse rolstoelbasketballer Joeri van Liere. Met een stempelkaart kunnen kinderen tot 12 jaar deelnemen aan de ‘Kapelse Spelen’: een puzzeltocht langs verschillende verenigingen. Ook is er een technische rondleiding door het sportcentrum en demonstraties door gymnastiekvereniging Olympia in de gymzaal.

Meer uit Reimerswaal

30 Jarig jubileum Dijkrock Rilland

RILLAND - Dijkrock Rilland wordt dit jaar (eindelijk) voor de 30ste keer georganiseerd en wel op vrijdag 14 april en zaterdag 15 april.

13 uur geleden
Seizoen Oosterscheldekreeft geopend, veilig levert KNRM 32.000 euro op

KORTGENE/YERSEKE - Het nieuwe Oosterscheldekreeftseizoen is donderdag van start gegaan. Traditiegetrouw is daarbij de eerste kreeft geveild voor het goede doel. Dat levert de KNRM (Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij) 32.000 euro op.

16 uur geleden
De Kromme Spaak in Kapelle na flinke uitbreiding heropend: 'We blijven inzetten op groei en innovatie'

KAPELLE – Dankzij een grote verbouwing is De Kromme Spaak in Kapelle weer klaar voor de toekomst. De rijwielhandel is met een oppervlakte van bijna duizend vierkante meter de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de grootste fietsspecialisten in de regio. De Kromme Spaak is een echt familiebedrijf waar vakmanschap, kwaliteit, klantvriendelijkheid en service hoog in het vaandel staan.

1 dag geleden
Bulgaar krijgt 18 jaar cel voor doodslag Kees van Schaik (65) uit Rilland

RILLAND - Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch veroordeelt een 43-jarige man uit Bulgarije tot 18 jaar gevangenisstraf voor doodslag op de 65-jarige Kees van Schaik uit Rilland in 2017. De rechtbank Zeeland-West-Brabant legde eerder 17 jaar cel op. ‘Gelet op zijn leidende rol, zijn houding tijdens het proces en het feit dat hij in het buitenland eerder is veroordeeld, maakt de straf hoger’, laat het gerechtshof woensdag weten.

2 dagen geleden
Gestolen brommobiel gevonden in Yerseke, verdachte opgepakt

YERSEKE - Op de Kijkuit in Yerseke is maandag een man aangehouden op verdenking van het stelen van een 45-kilometerauto. De 24-jarige man, zonder vaste woonplaats in Nederland, is aangehouden op aanwijzing van de eigenaar van het autootje. De verdachte is een bekende van de politie.

3 dagen geleden
E-waste race van start op basisscholen, inwoners kunnen elektronisch afval aanmelden

HANSWEERT/KAPELLE - Leerlingen van de Juliana van Stolbergschool in Kapelle en De Schuttevaer in Hansweert doen sinds maandag mee aan de E-waste Race. Tot en met donderdag 20 april zamelen ze zoveel mogelijk elektronisch afval van buurtbewoners in. 

3 dagen geleden
Kunstenaar Barre Verkerke op basisschool Schuttevaer

HANSWEERT - Van 15 tot en met 26 maart dompelde basisschool Schuttevaer in Hansweert zich onder in ‘Water in de kunst’, het thema van de kinderkunstweek dit jaar met als titel: ‘Van druppel tot tsunami’.

4 dagen geleden