Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zwemkampioene Ranomi Kromowidjojo komt naar Kapelle voor officiële opening De Bloesem

Zwemkampioene Ranomi Kromowidjojo komt naar Kapelle voor officiële opening De Bloesem

KAPELLE - Zaterdag wordt het nieuwe sportcentrum ‘De Bloesem’ in Kapelle officieel geopend. Olympisch zwemkampioene Ranomi Kromowidjojo verzorgt een clinic. 

Alle verenigingen die voorheen gevestigd waren in ‘Het Groene woud’ verhuizen mee naar het nieuwe sportcentrum en maken al sinds half dit jaar gebruik van het gloednieuwe gebouw. Meer ruimte, een nieuwe turnzaal voor de gymvereniging, maar ook voor zwemvereniging ‘De Bevelanders’ is het nieuwe zwembad een grote vooruitgang.

De Kapelse zwemvereniging die al sinds 1974 bestaat en hun vijftigjarig jubileum snel nadert telt rond de tweehonderd leden. Van zwemlessen tot recreatief baantjes trekken, je kunt er voor alles wat met zwemmen te maken heeft terecht. ‘’We hebben op dit moment rond de zestig zwemlessers’’, vertelt bestuurslid Annelies Ros. ‘’Tijdens hun elementaire zwemles leren ze alles van diploma’s A, B en C, in één keer. Daarna hebben ze de mogelijkheid om door te stromen naar de beginnende wedstrijdzwemmers.’’ 

Nieuwe mogelijkheden

Het wedstrijdzwemmen is naast het recreatief zwemmen en de zwemlessen een groot onderdeel van de vereniging. ‘’We hebben om en nabij een honderdtal leden die recreatief komen zwemmen. Daaronder vallen ook mensen die bijvoorbeeld af en toe komen trainen voor de triatlon’’, zegt Ros. ‘’Aan de wedstrijdsport doen van onze vereniging zowel senioren als jeugd mee. De jeugd blijft veelal in Zeeland en de senioren doen ook mee aan landelijke competitie wedstrijden.’’ Voor deze wedstrijden biedt het nieuwe zwembad een hoop nieuwe mogelijkheden. ‘’Allereerst is het zo, zonder al te technisch te worden, dat het zwembad nu schoon gehouden wordt met zoutkristallen. Doordat er meer zout en minder chloor in het water zit blijf je iets meer drijven, waardoor je snellere tijden kunt zwemmen’’, legt Ros uit. ‘’Naast dat hebben we nu zes banen in het wedstrijdbad in plaats van vijf en is het zwembad overal even diep.’’ Dat laatste wilde in het eerdere zwembad, wat van diep naar ondiep liep, nog wel eens probleem vormen voor wedstrijden. ‘’Bij zwemtoernooien organiseer je eens in het seizoen een wedstrijd in je eigen zwembad. Doordat het zwembad aan één kant minder diep was wilden sommige verenigingen niet bij ons komen zwemmen, omdat ze bang waren om onder water te draaien vanwege de diepte. Ondanks dat er nooit iemand zijn rug open heeft gehaald in dat zwembad bleef dat een reden voor verenigingen om niet bij ons te komen zwemmen en dat is nu gelukkig verholpen.’’

Tijdens de afgelopen twee jaar merkte de vereniging, zoals veel sportverenigingen, een daling in leden. ‘’Mensen stopten met recreatief zwemmen en gingen bijvoorbeeld wandelen of hardlopen.’’ Gelukkig stijgen de aanmeldingen weer en gaan ze binnenkort fris van start in een nieuw seizoen. Naast de start van het seizoen zal ook de opening van het nieuwe sportcentrum een mooi zwemspektakel zijn. ‘’We zullen tijdens de opening onze vereniging aan de mensen uit de gemeente laten zien en Ranomi Kromowidjojo, Olympisch zwemkampioene, geeft een zwemclinic. Daar zijn onze leden natuurlijk superenthousiast over, want hoe vaak krijg je nu de kans om een clinic te volgen van een zwemmer op olympisch niveau!’’

Opening

De officiële opening zaterdag vindt plaats van 11.00 uur tot 16.00 uur en kent twee officiële momenten. Om 11.00 uur vindt de openingshandeling plaats door loco-burgemeester Jon Herselman van de gemeente Kapelle bij de deuren van het nieuwe sportcentrum. Om 13.00 uur neemt hij samen met kinderburgemeester Nienke en Ranomi Kromowidjojo een duik in het zwembad. Zij geeft in de middag twee keer een clinic en een meet & greet. Ook is er een clinic van de Kapelse rolstoelbasketballer Joeri van Liere. Met een stempelkaart kunnen kinderen tot 12 jaar deelnemen aan de ‘Kapelse Spelen’: een puzzeltocht langs verschillende verenigingen. Ook is er een technische rondleiding door het sportcentrum en demonstraties door gymnastiekvereniging Olympia in de gymzaal.

Meer uit Reimerswaal

Groot herbestratingsproject in Wemeldinge Noord

WEMELDINGE - Dinsdag begint de herbestrating in het noordelijk deel van Wemeldinge. De komende maanden gaan in fases verschillende straten op de schop.

9 uur geleden
Molentocht op Eerste Pinksterdag: 'Passie voor rijdend erfgoed leeft in Zeeland'

GOES - Al meer dan 34 jaar wordt op de derde zondag van mei de Molentocht gereden waarbij 300 oldtimers de mooiste routes van Zeeland verkennen. Dit jaar vindt het evenement plaats op eerste Pinksterdag. Gestart wordt vanaf Vliegveld Midden Zeeland en de finish is op de Grote Markt in Goes. Onderweg is er altijd een aantal tussenstops, dit jaar bij Rijtuig- en Meubelstoffeerderij C.J. Brouwer in 's-Heer Hendrikskinderen.

1 dag geleden
Kunstmarkt en Schildersdag in kerktuin Kapelle

KAPELLE - Kapelle Cultureel sluit vandaag traditiegetrouw het evenementenseizoen af met de jaarlijkse Kunstmarkt & Schildersdag.

1 dag geleden
Toujours Kapelle: Drukke en gezellige zaterdag voor de boeg

KAPELLE - Deze week is het Toujours Kapelle, met herdenkingen, maar ook feestelijke activiteiten. Deze meeste activiteiten vinden deze zaterdag plaats. 

2 dagen geleden
Waterschap begint met jaarlijks onderhoud aan wegen door heel Zeeland

KRUININGEN/KAPELLE - Waterschap Scheldestromen is begonnen met het jaarlijkse groot onderhoud aan waterschapswegen op diverse locaties in Zeeland. 'Sommige wegen worden slechts enkele uren afgesloten, bij andere wegen kan de afsluiting oplopen tot enkele dagen of weken', laat het waterschap weten. 

2 dagen geleden
Drie dagen Kunst- en Natuurroute door Wemeldinge

WEMELDINGE - Kunst- en Natuurroute Wemeldinge viert het 25-jarig jubileum dit pinksterweekeinde. 

2 dagen geleden
Waterschap: 'Dijkversterking komt op stoom'

KRUININGEN/KAPELLE - De jaarrekening over 2023 van waterschap Scheldestromen laat een positief slotsaldo zien van 1,78 miljoen euro. 

2 dagen geleden