Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zwembad in nieuwe handen, maar vertrouwde gezichten blijven

Zwembad in nieuwe handen, maar vertrouwde gezichten blijven

KRUININGEN - De landelijk opererende organisatie Sportfondsen exploiteert sinds 1 oktober zwembad Den Inkel in Kruiningen. Burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal en regiomanager Marlin de Swart van Sportfondsen ondertekenden woensdagmiddag de beheer- en exploitatieovereenkomst tussen beide partijen voor de komende tien jaar. Nelie Wilcox blijft als locatiemanager het gezicht van het zwembad. “Alle vertrouwde medewerkers blijven in dienst”, vertelt De Swart.

Bij de aanbestedingsprocedure van de gemeente Reimerswaal voor de exploitatie van het zwembad is Sportfondsen als beste partij uit de bus gekomen. “Jullie krijgen een parel in het bezit, met mooie baden en ligweides”, zei de burgemeester tegen De Swart. “Den Inkel is een voorziening die we als gemeente graag instandhouden en we dragen het met een gerust hart aan jullie over.”

Perfect onderhouden

De Swart stelde dat Den Inkel een perfect onderhouden accommodatie is. “Ik durf te zeggen dat dit het mooiste buitenbad is dat wij exploiteren. Het is een schitterend bad met alle faciliteiten. We zijn er heel blij mee.” 

De burgemeester noemde wel de toekomstbestendigheid van het zwembad, zoals het verduurzamen, een uitdaging. Daarover zei De Swart dat Sportfondsen een grote organisatie is en dat heeft als voordeel dat ze bijvoorbeeld collectief energie kan inkopen voor de verwarming van de accommodaties. “Zo hopen we de tarieven voor de gebruikers in de hand te kunnen houden.” Over die entreeprijzen vertelde De Swart ook dat Sportfondsen met haar tariefstelling herhaalbezoek wil stimuleren. “Zo zetten we ons in voor vitale inwoners van Kruiningen en omstreken.”

De Swart gaf ook aan dat er naast het zwembad een veld wordt ingericht als parkeerplaats voor auto’s om de parkeerproblemen op drukke momenten op te lossen.

Opgelucht

Nelie Wilcox, die al veertien jaar in het zwembad werkt, zei opgelucht te zijn na een onzekere periode. “Met het privatiseringstraject van de gemeente heb ik ergens wel eens gevreesd dat het zwembad zou sluiten, al heb ik ook altijd wel gedacht dat de gemeente de voorziening wilde behouden. Met de overeenkomst met Sportfondsen is er een kist ijzer van mijn rug gevallen. De overgang is een rommelige periode, maar we zijn bij Sportfondsen in een warm bad beland. ‘Je hebt je energie terug’, zei mijn man.”

Meer uit Reimerswaal

'We gaan voor feestdag waarop heel Yerseke trots kan zijn'

YERSEKE - Er is nog het nodige werk te verzetten, maar Yerseke at Sea staat al stevig in de steigers. Op zaterdag 17 augustus is het mosselen, oesters en sfeer in de haven. De nadruk ligt niet op kwantiteit, maar op kwaliteit, vertelt de organisatie achter het nieuwe festival.

12 uur geleden
Lionsclub Kapelle-de Bevelanden doneert 2.500 euro aan Stichting Lentekind

KAPELLE - Lionsclub Kapelle-de Bevelanden heeft donderdag 11 april een donatie van 2.500 euro geschonken aan Stichting Lentekind. 

18 uur geleden
Treinreiziger aangehouden bij Kapelle

KAPELLE - Een treinreiziger (24) is woensdag aangehouden bij Kapelle.

1 dag geleden
Programma Koningsdag 2024 Kruiningen

KRUININGEN - Het Oranjecomité Kruiningen organiseert weer de jaarlijkse Koningsdagviering.

1 dag geleden
Nieuw brug verbindt wijken Hansweert

HANSWEERT - Wethouder Maarten Both van de gemeente Reimerswaal heeft donderdag op een soort waterfiets de brug aan de Sloestraat in Hansweert feestelijk in gebruik genomen.

1 dag geleden
Hulpdiensten oefenen ongeval bij sluizen Hansweert

HANSWEERT - Het sluizencomplex bij Hansweert was maandag het decor voor een grote, multidisciplinaire oefening van de hulpdiensten. De brandweer, ambulancedienst, politie en Rijkswaterstaat namen deel aan een complex scenario in een van de, op dit moment in onderhoud zijnde, sluiskolken.

2 dagen geleden
PvdA Kapelle en D66 Kapelle roepen provincie op vaste buslijn Wemeldinge te behouden

WEMELDINGE - De provincie Zeeland heeft in haar vernieuwde aanbestedingsplan voor het busvervoer in Zeeland nog steeds de huidige lijn door Wemeldinge geschrapt. Daartegen komen PvdA Kapelle en D66 Kapelle in opstand.

2 dagen geleden