Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zweedse wc-papierfabrikant boekt monsterwinst door coronavirus

Zweedse wc-papierfabrikant boekt monsterwinst door coronavirus

STOCKHOLM (ANP/BLOOMBERG) - De Zweedse hygiëneproductenfabrikant Essity heeft garen gesponnen bij het hamsteren na de uitbraak van het coronavirus. In het eerste kwartaal maakte het bedrijf achter onder meer het merk Edet een aangepaste winst die 67 procent hoger was dan die in hetzelfde kwartaal vorig jaar.

In totaal noteerde de maker van onder meer toiletpapier een aangepaste winst van 5,3 miljard Zweedse kroon, omgerekend ongeveer 485 miljoen euro. In aanloop naar de aankondiging was er al zoveel koersbeweging dat de handel in het aandeel enige tijd werd stilgelegd op de Stockholmse beurs. Essity komt volgende week met de volledige cijfers over het eerste kwartaal.

Essity, waar ook de merken Leukoplast, Libresse, Tena, Tempo en Tork onder vallen, verwacht later dit jaar mogelijk minder te verkopen als gevolg van het paniekgedrag van consumenten in maart. Ook verwacht Essity minder te verkopen aan bedrijven omdat mensen thuis werken en nauwelijks meer reizen, en omdat de horeca in veel landen gesloten is.

Meer uit Financieel

Brits bedrijfsleven pleit voor betere band met Europese Unie

LONDEN (ANP/AFP) - Het Britse bedrijfsleven roept de winnaar van de aanstaande verkiezingen in het Verenigd Koninkrijk op om meer werk te maken van goede relaties met de Europese Unie. Het landenblok, waar de Britten vier jaar geleden uitstapten, blijft de belangrijkste exportmarkt voor het Verenigd Koninkrijk. Maar door de brexit zijn de kosten om zaken te doen met het Europese vasteland wel toegenomen.

11 minuten geleden
Amazon mag bezorgdienst met drones uitbreiden

SEATTLE (ANP/BLOOMBERG) - Amazon mag in de VS zijn bezorgdienst met drones uitbreiden. De toestellen mogen voortaan van de Federal Aviation Administration (FAA) ook buiten het gezichtsveld van piloten vliegen, waardoor hun bereik wordt vergroot en meer klanten toegang krijgen tot de dienst. Amazon Prime Air gaat het gebied in Texas waar nu wordt proefgedraaid met de bezorgdrones uitbreiden.

19 minuten geleden
Denen moeten Ozempic inruilen voor goedkoper alternatief

KOPENHAGEN (ANP/BLOOMBERG) - Denemarken, het thuisland van farmaceut Novo Nordisk, wil dat Ozempic-patiënten overstappen op een goedkoper geneesmiddel. De enorme populariteit van het diabetesmedicijn, dat steeds vaker wordt gebruikt als afslankmiddel, gaat de Deense gezondheidszorg te veel geld kosten.

37 minuten geleden
FNV wil stakingen in metaal- en techniekbranche uitbreiden

EINDHOVEN (ANP) - Vakbond FNV wil de stakingen in de metaal- en techniekbranche uitbreiden van 24 naar 48 uur. "We gaan opschalen in duur", laat FNV-onderhandelaar Peter Reniers donderdag weten tijdens een stakingsbijeenkomst in Eindhoven.

1 uur geleden
Brede oproep aan Gilead voor meer toegankelijk hiv-middel

FOSTER CITY (ANP/AFP) - De Amerikaanse farmaceut Gilead moet toestaan dat er meer en goedkopere versies komen van zijn nieuwe, veelbelovende medicijn tegen hiv. Meer dan driehonderd mensen, onder wie politici, gezondheidswetenschappers, activisten en beroemdheden als Gillian Anderson, Stephen Fry en Sharon Stone deden deze oproep donderdag in een brief aan topman Daniel O'Day.

1 uur geleden
EU voert 'verlammende' importheffingen in voor Russisch graan

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie voert onbetaalbaar hoge importheffingen in voor graan uit Rusland en Belarus, een nauwe bondgenoot. Dat kost Rusland inkomsten die het anders zou kunnen besteden aan de oorlog tegen Oekraïne. De heffingen moeten ook voorkomen dat het Kremlin de kans krijgt om de Europese markt te ontwrichten. En het wordt moeilijker voor Rusland om gestolen Oekraïens graan te slijten, zeggen de EU-lidstaten.

1 uur geleden
Sandalenmerk Birkenstock krikt omzetverwachting op

LONDEN (ANP) - De vraag naar sandalen van het Duitse merk Birkenstock blijft groot. De tot mode-item gebombardeerde instappers leverden het bedrijf in de eerste drie maanden van 2024 ruim een vijfde meer omzet op. Dat is voor het onlangs naar de beurs gestapte bedrijf reden om de omzetverwachtingen voor heel het boekjaar naar boven bij te stellen.

1 uur geleden