Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zwaar verkeer mag voorlopig niet stilstaan op onstabiele kade Julianahaven Yerseke

Zwaar verkeer mag voorlopig niet stilstaan op onstabiele kade Julianahaven Yerseke

YERSEKE - Verkeer zwaarder dan 1000 kilo mag voorlopig niet stilstaan of laden en lossen op de kade van de Julianahaven in Yerseke, omdat de damwand onstabiel is.

De beperking geldt sinds vrijdagmiddag, laat de gemeente Reimerswaal in een persbericht weten. ‘De maatregel wordt op verzoek van waterschap Scheldestromen genomen, omdat gebleken is dat de stabiliteit van de damwand onvoldoende is. Dit levert met name bij extreem laag water risico’s op.’ 

Analyse

Na overleg tussen de gemeente en het waterschap is besloten maatregelen te nemen om de veiligheid te waarborgen. ‘De zwakkere damwand heeft geen gevolgen voor de waterkerende werking van de dijk. Technische specialisten van het waterschap werken momenteel aan een nadere analyse van de problematiek en de mogelijke oplossingen. Naar verwachting is de rapportage eind volgende week gereed.’

Meer uit Reimerswaal

Lezersfoto van de week: Donkere wolken boven de moer

YERSEKE - De rubriek 'Lezersfoto van de week' in de Reimerswaalse & Kapelse Bode toont deze keer een foto van Marian Willeboer-Goeree. 'Donkere wolken boven de Yerseke Moer', schrijft ze erbij.

1 dag geleden
Skeelerronde door Krabbendijke

KRABBENDIJKE - IJs- en skeelervereniging Krabbendijke houdt op woensdag 19 juni de 27e skeelerronde door Krabbendijke.

2 dagen geleden
Bijeenkomst over nieuwbouw school en gymzaal Wemeldinge

WEMELDINGE - Maandag (17 juni) houdt de gemeente Kapelle een informatiebijeenkomst over de bouwplannen voor het nieuwe Integraal Kind Centrum (IKC) en de nieuwe gymzaal in Wemeldinge. 

3 dagen geleden
Darter Kay Schuurbiers Nederland Kampioen bij aspiranten

KRABBENDIJKE - Kay Schuurbiers (14 jaar) uit Krabbendijke is zondag na een spannende strijd Nederlands Kampioen geworden bij de dart-aspiranten.

4 dagen geleden
Mag de vlag uit? Stuur jouw Geslaagd-foto in en straal in de Bode!

KRUININGEN/KAPELLE - De vlag kan vandaag uit bij veel eindexamenleerlingen. Zij krijgen namelijk te horen of zij geslaagd zijn. Ben je geslaagd of wil je iemand die geslaagd is verrassen? Stuur dan jouw geslaagd-foto in en wie weet staat jouw foto volgende week in de Bode!

5 dagen geleden
Onderzoek naar energieoplossing Olzendepolder, eerste resultaten eind dit jaar

KRUININGEN - Hoe kunnen bedrijven in de Olzendepolder in Yerseke slimmer energie gebruiken en elkaar helpen als de één een stroomoverschot heeft en de ander een tekort? Dat moet onderzoek, dat de gemeente Reimerswaal betaalt, uitwijzen. Eind dit jaar worden de eerste resultaten verwacht.

5 dagen geleden
'Groene' tegel tegen zwerfafval onthuld in Wemeldinge

WEMELDINGE - De Kapelse wethouder Jon Herselman, kinderburgemeester Claire en voorzitter Vrouwen van Nu Joke Folmer onthulden vorige week een tegel op het Dorpsplein in Wemeldinge als actie voor een schoner milieu.

6 dagen geleden