Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zutphenaar aangehouden voor bedreigen premier Rutte

Zutphenaar aangehouden voor bedreigen premier Rutte

ZUTPHEN (ANP) - Een 34-jarige inwoner van Zutphen is maandag aangehouden nadat hij eerder die dag met de Tweede Kamer had gebeld om bedreigingen aan het adres van premier Mark Rutte te uiten. Dat meldde de politie dinsdag.

De politie kreeg de man al snel in beeld. De verdachte kon in zijn woning worden aangehouden. De man is verhoord en na overleg met de officier van justitie heengezonden met een dagvaarding voor een snelrechtzitting volgende week.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Politiek

Segers: geen rol voor CU in formatie, wil wel meepraten

DEN HAAG (ANP) - ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers blijft erbij dat hij voor zijn partij geen rol ziet in de vorming van een nieuwe coalitie, zo gaf hij dinsdag aan na zijn gesprek met informateur Herman Tjeenk Willink. Maar Segers zegt dat hij wel altijd "op de inhoud wil meepraten". Vertrouwen in samenwerking begint volgens hem met de inhoud.

21 uur geleden
Dassen: Rutte moet beter reflecteren op rol in bestuurscultuur

DEN HAAG (ANP) - Informateur Herman Tjeenk Willink heeft met Volt-leider Laurens Dassen uitgebreid gesproken over "vertrouwen in bredere zin". Het ging over het vertrouwen in instituties, de Tweede Kamer en de regering, maar ook over het vertrouwen dat Dassen zelf heeft in VVD-leider Mark Rutte. Die zal beter moeten "reflecteren" op zijn rol in de huidige Nederlandse bestuurscultuur, waar het parlement graag vanaf wil, vindt Dassen. Maar de demissionair premier is wat hem betreft nog niet afgeschreven.

23 uur geleden
Van der Staaij: kans pakken om politieke cultuur te verbeteren

DEN HAAG (ANP) - SGP-leider Kees van der Staaij denkt dat dit een goed moment is om de bestuurscultuur te vernieuwen. Veel partijen willen de geklapte verkenning aangrijpen om die cultuuromslag te maken. "Ik geloof dat er wel momentum is, dat er wel kansen liggen om verbeteringen te krijgen", zegt Van der Staaij, die het langstzittende Tweede Kamerlid is.

1 dag geleden
Azarkan (DENK) zet vraagtekens bij 'spel' van de informateur

DEN HAAG (ANP) - DENK-leider Farid Azarkan heeft vraagtekens bij het "spel" van informateur Herman Tjeenk Willink en de manier waarop die het formatieproces aanvliegt. "Ik heb het gevoel dat ik ergens in getrokken ben waarvan ik denk: welke kant gaat dit op", zei Azarkan voorafgaand aan zijn gesprek met de informateur. Die zorgen werden na afloop deels weggenomen, maar DENK wil wel duidelijkheid van Tjeenk Willink en van de andere fractievoorzitters over hoe het nu verder moet in de formatie.

1 dag geleden
D66 dient wet in om bedenktijd bij abortus te schrappen

DEN HAAG (ANP) - D66 wil snel werk maken van een wetsvoorstel om de verplichte bedenktijd van vijf dagen voordat een vrouw een abortus mag ondergaan, te schrappen. Tweede Kamerlid Rob Jetten, de nieuwe woordvoerder van de partij over medisch-ethische kwesties, rekent op steun van een ruime Kamermeerderheid.

1 dag geleden
Fractieleiders kleine partijen opnieuw langs bij informateur

DEN HAAG (ANP) - Informateur Herman Tjeenk Willink ontvangt vanaf dinsdagochtend opnieuw de fractievoorzitters van alle partijen in de Tweede Kamer. Het is de tweede keer dat hij alle partijleiders uitnodigt voor een gesprek. Net als in de eerste ronde komen eerst de kleine partijen aan bod.

1 dag geleden
Informateur Tjeenk Willink doet weer rondje langs alle partijen

DEN HAAG (ANP) - Informateur Herman Tjeenk Willink ontvangt dinsdag en woensdag opnieuw de fractievoorzitters van alle partijen in de Tweede Kamer. Hij wil met hen bespreken of het mogelijk is tot een regeerakkoord op hoofdlijnen te komen met afspraken over de aanpak van de belangrijkste problemen van dit moment.

2 dagen geleden