Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zorgworkshops voor cliëntondersteuners en vrijwilligers

Zorgworkshops voor cliëntondersteuners en vrijwilligers

THOLEN - ‘Cliëntondersteuning: u staat er niet alleen voor!’ Dit is een van de thema’s van de online sessies die de Oosterschelde-gemeenten de komende dinsdagen houden voor onder meer vrijwilligers die zorg en ondersteuning bieden.

De online bijeenkomsten vinden plaats op de dinsdagen 23 juni, 30 juni en 7 juli, steeds van 15.00 tot 16.30 uur. 

Hulpvraag

Cliëntondersteuning biedt burgers onafhankelijke informatie en advies over de mogelijkheden voor passende zorg of ondersteuning. Cliëntondersteuners begeleiden mensen met een hulpvraag door bijvoorbeeld samen naar hulp in de omgeving te zoeken. Ook helpen ze met het aanvragen van voorzieningen. 

'BordjeVol'

De online workshops zijn een initiatief van het samenwerkingsverband welzijnszorg Oosterschelderegio (SWVO) en hebben titels als ‘BordjeVol’, ‘Na de diagnose’ en ‘Cliëntondersteuning: u staat er niet alleen voor!’

Meer informatie over de sessies en het aanmelden ervoor is vanaf maandag (22 juni) te vinden op de website www.swvo.nl.

Meer uit Tholen

'Woningbrand' aan de Dalemsestraat blijkt aangebrand eten in oven

THOLEN - Meerdere hulpdiensten zijn donderdagavond uitgerukt naar de Dalemsestraat na een melding van een woningbrand. De deur van de woning moest worden opengebroken, maar van een echte brand was geen sprake. De rookontwikkeling uit het appartement werd veroorzaakt door aangebrand eten in een oven.

2 uur geleden
Kerstconcert in Sint-Annaland met Kir Royal Accelerando's Cosy Christmas

SINT-ANNALAND - De Koninklijke Fanfare Accelerando uit Sint-Annaland sluit het muzikale jaar af met een Kerstconcert. Onder de noemer 'Accelerando's Cosy Christmas' nemen de muzikanten hun gasten mee in de warme en vrolijke sfeer die bij Kerstmis hoort. Dat doen ze samen met dameszangvereniging Kir Royal. Het concert vindt plaats op zaterdagavond 16 december in de sportzaal van De Wellevaete.

6 uur geleden
Trainer Marc de Weerd vertrekt aan het einde van dit seizoen bij SPS

POORTVLIET/SCHERPENISSE - Sportvereniging Poortvliet Scherpenisse (SPS) moet voor het volgende seizoen op zoek naar een nieuwe trainer. De huidige hoofdcoach, Marc de Weerd, vertrekt aan het einde van dit seizoen bij de Thoolse vierdeklasser.

10 uur geleden
Doodgebeten schapen op Tholen: 'Beschermde status wolf moet omlaag'

THOLEN - In 2018 kwam de wolf weer naar Nederland. Het roofdier laat inmiddels een spoor van dode beesten achter, zoals mogelijk de drie doodgebeten schapen op Tholen. De Europese Commissie dringt aan op actie, terwijl het CDA in Zeeland vindt dat de beschermde status van de wolf opnieuw bekeken moet worden. Ze willen maatregelen om vee te beschermen tegen de wolf.

13 uur geleden
Tholenaren kunnen vanaf vandaag hun gratis boompjes ophalen

SINT-MAARTENSDIJK/THOLEN - Vanaf vandaag kunnen alle mensen op Tholen hun gratis bestelde boompjes ophalen in Sint-Maartensdijk. In totaal worden er bijna 4400 boompjes uitgedeeld in drie dagen tijd. Dat betekent dat alle beschikbare boompjes zijn uitverkocht.

15 uur geleden
Fietser met spoed naar ziekenhuis na botsing met scooter langs Postweg

POORTVLIET - Een fietser en een scooterrijder zijn woensdagavond met elkaar in botsing gekomen op het fietspad lang de Postweg bij Poortvliet. De fietser is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Ook werd er een traumahelikopter uit Amsterdam opgeroepen naar het incident.

1 dag geleden
Opgelet automobilisten: Wederom code geel in Zeeland

ZEELAND - Wie vannacht of morgenochtend de weg opgaat, moet rekening houden met gladheid. Het KNMI heeft zojuist code geel afgegeven voor gladheid door bevriezing van natte weggedeelten.

1 dag geleden