Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zorgwerkgevers mogen vaccinatiestatus werknemers vastleggen

Zorgwerkgevers mogen vaccinatiestatus werknemers vastleggen

DEN HAAG (ANP) - In de zorg wordt het toegestaan voor werkgevers om vast te leggen of personeel is gevaccineerd tegen het coronavirus. Dat zei demissionair coronaminister Hugo de Jonge dinsdag op een persconferentie over corona. Hij benadrukt dat het niet om een plicht gaat.

De minister zegt dat er in de zorg een speciale verantwoordelijkheid geldt tegenover vaak kwetsbare patiënten. Daarom mag een werkgever rekening houden met wie wel en niet is gevaccineerd en daar bijvoorbeeld de roosters op aanpassen.

In andere sectoren mag de vaccinatiestatus niet worden geregistreerd, maar wel gevraagd. Werknemers hoeven dan geen antwoord te geven.

Het kabinet gaat wel "verkennen" of werkgevers een coronatoegangsbewijs van hun werknemer kunnen vragen. Nu kan dat niet volgens de wet Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). De Jonge denkt dat het voor veel werkgevers "heel praktisch" kan zijn. Hij zegt eerst te verkennen of een toegangsbewijs voor werkplekken meerwaarde heeft, en zo ja hoe dat dan wordt ingevoerd.

Meer uit Binnenland

Luchthaven Rotterdam: alles aan doen om hinder te verminderen

ROTTERDAM (ANP) - Rotterdam The Hague Airport (RTHA), de derde luchthaven van Nederland, wil er alles aan doen om de hinder door het vliegveld in te perken. Dit om vanaf 2025 eventueel meer vluchten van en naar het vliegveld mogelijk te maken.

7 minuten geleden
Politiebond ACP verwacht niet opnieuw rellen na wedstrijd Marokko

DEN HAAG (ANP) - Voorzitter Wim Groeneweg van de politiebond ACP heeft goede hoop dat het na de volgende wedstrijd van Marokko op het WK voetbal niet opnieuw onrustig wordt in Nederlandse steden. Hij denkt dat er na de negatieve reacties op wat zondag is gebeurd, waarschijnlijk niet veel mensen zijn die een herhaling willen. "Als supporters na de wedstrijd van donderdag de straat opgaan, zal dat vermoedelijk vooral zijn om een feestje te vieren", aldus Groeneweg.

9 minuten geleden
Horeca: muziek zachter zetten gaat ten koste van de beleving

DEN HAAG (ANP) - In de horeca zal het zachter zetten van de muziek ten koste gaan van de beleving. "De bezoekers blijven dan weg en gaan naar andere plekken om harde muziek te beleven", reageert Koninklijke Horeca Nederland (KHN) op een advies van de Gezondheidsraad.

55 minuten geleden
Gelderland: doodschieten wolf misschien niet te voorkomen

ARNHEM (ANP) - De provincie Gelderland maakt zich zorgen dat een jonge wolf in Het Nationale Park De Hoge Veluwe misschien doodgeschoten moet worden. Volgens de provincie zijn er op dit moment geen middelen meer om het dier af te schrikken in een acute situatie, waarmee doodschieten voorkomen zou kunnen worden. Dat is volgens de provincie het gevolg van het verbod dat de rechter woensdag uitvaardigde op het beschieten van een wolf met een paintballgeweer.

1 uur geleden
CBS: meer uithuisplaatsingen toeslagenaffaire dan gedacht

DEN HAAG (ANP) - Er zijn meer kinderen van ouders die slachtoffer zijn geworden van de toeslagenaffaire uit huis geplaatst dan eerder berekend. Volgens een nieuwe telling van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zijn in de periode van 2015 tot en met juni 2022 in totaal 2090 kinderen uit huis geplaatst. Dat is hoger dan het in mei bekendgemaakte cijfer van 1675 kinderen. De organisatie kan op basis van de cijfers niet concluderen of er een rechtstreeks verband is tussen de uithuisplaatsing en de toeslagenaffaire. Wel gaat het in alle gevallen om kinderen van wie de ouders gedupeerd zijn.

1 uur geleden
VeiligheidNL: alleen verlagen van geluidsgrens is niet genoeg

AMSTERDAM (ANP) - Het is niet genoeg om alleen het maximale versterkte geluidsniveau te verlagen naar 100 decibel. Mensen moeten ook oordoppen dragen om het geluid verder te dempen, zegt het kenniscentrum VeiligheidNL.

1 uur geleden
OM: snel duidelijkheid over uitlevering Marengo-verdachte Saïd R.

AMSTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie verwacht "op korte termijn" meer duidelijkheid te kunnen geven over de voorwaarden waaronder Marengo-verdachte Saïd R. aan Nederland is uitgeleverd door Colombia. De rechtbank vroeg begin oktober om opheldering daarover, nadat de advocaten van R. aan de bel hadden getrokken over de omstandigheden.

1 uur geleden