Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zorgwerkgevers mogen vaccinatiestatus werknemers vastleggen

Zorgwerkgevers mogen vaccinatiestatus werknemers vastleggen

DEN HAAG (ANP) - In de zorg wordt het toegestaan voor werkgevers om vast te leggen of personeel is gevaccineerd tegen het coronavirus. Dat zei demissionair coronaminister Hugo de Jonge dinsdag op een persconferentie over corona. Hij benadrukt dat het niet om een plicht gaat.

De minister zegt dat er in de zorg een speciale verantwoordelijkheid geldt tegenover vaak kwetsbare patiënten. Daarom mag een werkgever rekening houden met wie wel en niet is gevaccineerd en daar bijvoorbeeld de roosters op aanpassen.

In andere sectoren mag de vaccinatiestatus niet worden geregistreerd, maar wel gevraagd. Werknemers hoeven dan geen antwoord te geven.

Het kabinet gaat wel "verkennen" of werkgevers een coronatoegangsbewijs van hun werknemer kunnen vragen. Nu kan dat niet volgens de wet Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). De Jonge denkt dat het voor veel werkgevers "heel praktisch" kan zijn. Hij zegt eerst te verkennen of een toegangsbewijs voor werkplekken meerwaarde heeft, en zo ja hoe dat dan wordt ingevoerd.

2 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Motervrienden 1 maand geleden
Gaan we nog verder met dwang inenten .
marvi 1 maand geleden
Ik vraag mezelf af wat dit nog met volksgezondheid heeft te maken. Je mag niet vergelijken met een bepaalde tijd uit de geschiedenis, maar ik zie toch tenminste overeenkomsten en dat stemt mij diep triest. Het vrije Nederland van pakweg een paar jaar geleden is door een demissionair kabinet, nota bene, compleet om zeep geholpen. Opnieuw is apartheid terug in de samenleving en lijken veel mensen hun leven te laten leiden (of misschien wel lijden) door angst ipv realiteitszin. We krijgen er zelfs budget voor handhaving bij, terwijl dat budget natuurlijk in een eerder stadium in de zorg/ic capaciteit gestopt had moeten worden. Wederom ongekend wanbeleid door een kabinet wat met ontslag is. Maar Rutte gaf het zelf al aan: 'We hebben nu meer macht dan eerst' Dat was een grapje, toch? Wakker worden mensen!!!

Meer uit Binnenland

Onderzoek naar instorten tribune NEC, aanhoudingen na rellen

NIJMEGEN (ANP) - De eerste voetbalderby na ruim vier jaar tussen NEC en Vitesse is zondag flink uit de hand gelopen. Bij het Goffertstadion in Nijmegen braken rellen uit, waarbij vele tientallen NEC-aanhangers de confrontatie met de politie zochten na de verloren wedstrijd (0-1). Vitesse-supporters kwamen met de schrik vrij toen het onderste deel van de tribune waarop ze aan het springen waren, instortte.

6 uur geleden
Acht aanhoudingen bij woondemonstratie Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Bij de woondemonstratie in Rotterdam zijn acht mensen mensen door de politie aangehouden wegens opruiing, belediging en verboden wapenbezit. Na de aanhoudingen keerde de rust weer.

10 uur geleden
Honderden demonstranten Nederland in Verzet trekken door Utrecht

UTRECHT (ANP) - Ongeveer vijfhonderd demonstranten zijn zondagmiddag met Nederlandse vlaggen, gele paraplu's en borden met teksten als 'Unvaccinated Lives Matter' door de binnenstad van Utrecht getrokken. Ze werden daarbij begeleid door de politie, die een groot deel van het centrum van de stad voor fietsers tijdelijk had afgezet.

12 uur geleden
Nederlandse oorlogsveteraan voltooit monstertocht op blote voeten

SYDNEY (ANP) - De Nederlandse Afghanistanveteraan Anton Nooteboom (34) heeft zondag een monstertocht van 3000 kilometer op zijn blote voeten door Australië voltooid. De uit het Zeeuwse Goes afkomstige 'Barefoot Dutchman', die in 2015 naar Australië vertrok, liep vijf maanden lang gemiddeld 25 kilometer per dag en haalde 75.000 Australische dollar (ongeveer 48.000 euro) op voor de mentale gezondheid van mannen.

14 uur geleden
Marechaussee heeft het op Schiphol druk met nooddocumenten

SCHIPHOL (ANP) - De Koninklijke Marechaussee heeft het op Schiphol erg druk met mensen die voor hun reis een nooddocument nodig hebben omdat hun paspoort niet meer geldig is of omdat ze er geen bij zich hebben. Volgens een woordvoerster is het zondag heel druk op de luchthaven "en dat zien we daar ook terug". Als het bij die afdeling druk is levert dat, zo zegt ze, ook extra vertraging op.

17 uur geleden
Rotterdam toneel van tweede grote woondemonstratie

ROTTERDAM (ANP) - Onder het motto 'Huizen voor mensen, niet voor winst' organiseren zestien maatschappelijke organisaties zondagmiddag een protest dat ze een woonopstand noemen. Na een eerste grote demonstratie in Amsterdam op 12 september hopen de organisatoren nu duizenden betogers naar het Afrikaanderpark in Rotterdam te trekken.

23 uur geleden
Afgelopen dag 3737 nieuwe coronagevallen, meer dan weekgemiddelde

BILTHOVEN (ANP) - Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend 3737 meldingen gekregen van mensen met een positieve coronatest.

1 dag geleden