Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Zorg werkt effectief samen in Zeeland'

'Zorg werkt effectief samen in Zeeland'

MIDDELBURG - De samenwerking in de zorg, voor de bestrijding van het coronavirus, is effectief in Zeeland. Dat stelt de Zeeuwse directeur Publieke Gezondheid, Joke Gaemers vrijdag.

'De onderlinge afstemming voor de zorgcapaciteit was snel geregeld. Daarop mogen we met z'n allen trots zijn', aldus Gaemers.

Beschermingsmiddelen

De Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR), onderdeel van de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ), ondersteunt de zorgorganisaties. Daarnaast coördineert de GHOR, samen met GGD Zeeland, de extra zorglocaties voor coronapatiënten, verdeling van schaarse goederen, zoals beschermingsmiddelen, en het verruimen van testmogelijkheden voor zorgmedewerkers.

Loket

Zorgorganisaties kunnen met vragen terecht bij een speciaal loket van het Coördinatieteam Zorg. Hier kunnen zij terecht met vragen over onder meer het verplaatsen van patiënten naar zorglocaties en het inzetten van gespecialiseerd personeel en persoonlijke beschermingsmiddelen. 'Door te werken met één loket en telefoonnummer is het eenvoudiger om de zorginstellingen te helpen.'

Geïsoleerd

Een belangrijk uitgangspunt voor de zorgverlening is dat die zoveel mogelijk in de bestaande zorginstellingen geboden wordt, aldus Gaemers. 'Ziekenhuizen en zorginstellingen hebben hun zorgcapaciteit verhoogd en aangepast aan de eisen voor het verplegen van coronapatiënten.' Ook huisartsen hebben maatregelen genomen, zoals het speciale luchtwegspreekuur. 'Ook zijn er faciliteiten gecreëerd om coronapatiënten geïsoleerd te behandelen. Er zijn aparte verpleegafdelingen voor coronapatiënten in ziekenhuizen, verpleeghuizen en GGZ-instellingen.'

Zorgcapaciteit

Op dit moment is er volgens Gaemers voldoende zorgcapaciteit in Zeeland. 'Het aantal ziekenhuisopnames stabiliseert. We weten niet of dat zo blijft. Dat hangt ook af van de vraag of de maatregelen na 28 april worden versoepeld. Mogelijk stijgt het aantal besmettingen daardoor.' 

Stabilisatie van het aantal ziekenhuisopnames maakt het mogelijk om op termijn de gewone ziekenhuiszorg weer op te starten. 'Ziekenhuizen bekijken welke patiënten als eerste in aanmerking komen voor de uitgestelde zorg. Dit zijn met name patiënten bij wie de medisch specialist bepaalt dat langer uitstel van behandeling niet raadzaam is.'

Meer uit Middelburg

Recordaantal deelnemers Walcherse voorrondes Nationale Voorleeswedstrijd

MIDDELBURG - Maar liefst zesentwintig deelnemers doen dit jaar mee aan de Walcherse rondes van de Nationale Voorleeswedstrijd, die dit jaar op 22 en 29 maart plaatsvinden in ZB Bibliotheek van Zeeland in Middelburg.

8 uur geleden
Gratis Kinderkunstatelier in ZB Middelburg op 22 maart

MIDDELBURG - Doe tijdens de Kinderkunstweek mee aan het 30 minuten durende Kinderkunstatelier Golven. In dit tijdelijk grafisch atelier van Virusgrafiek in de ZB (speciaal voor de Kinderkunstweek ingericht) ga je aan de slag met verschillende druktechnieken rond het thema Golven: ‘Hoog, Hoger, Hoogst ‘.

1 dag geleden
SGP wil kleine kernenfonds

MIDDELBURG - De SGP in Zeeland maakt zich zorgen om het steeds meer verdwijnen van voorzieningen uit kleine kernen, zoals een buurtsuper, (hulp)postkantoor, ontmoetingscentrum, dorpshuis of een spreekuur voor medische zorg. Daarom pleit de fractie voor een KLEINE KERNENfonds om deze voorzieningen mede in stand te houden én hulp van professionals.  

1 dag geleden
Brassband Crescendo Oostkapelle bestaat 125 jaar

OOSTKAPELLE - Brassband Crescendo uit Oostkapelle bestaat in 2023 125 jaar. Voor de vereniging is dat natuurlijk een bijzondere reden om van de jaarlijkse uitvoering een muzikaal feestje te maken. 

1 dag geleden
39-jarige man uit gemeente Veere komt om bij ongeval Grijpskerke

GRIJPSKERKE - Op de Hondegemsweg bij Grijpskerke heeft maandagmiddag een dodelijk ongeluk plaatsgevonden. Hierbij zijn zowel een vrachtwagen als een personenauto in een sloot beland. Het slachtoffer is een 39-jarige man uit gemeente Veere. 

1 dag geleden
C&A sluit Middelburgse vestiging na bijna 45 jaar

MIDDELBURG - De Middelburgse vestiging van het kledingconcern C&A wordt gesloten in juli van dit jaar. Dat heeft het bedrijf vandaag bevestigd tegenover Omroep Zeeland. De winkel aan de Lange Delft heeft bijna 45 jaar bestaan. De zaak werd in augustus 1978 geopend.

2 dagen geleden
Hulpdiensten rukken massaal uit voor verward persoon in woning Middelburg-Zuid

MIDDELBURG - De hulpdiensten proberen op dit moment in Middelburg-Zuid een verward persoon uit een woning te praten. Verschillende hulpdiensten zijn in groten getale ter plekke.

2 dagen geleden