Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Zorg werkt effectief samen in Zeeland'

'Zorg werkt effectief samen in Zeeland'

MIDDELBURG - De samenwerking in de zorg, voor de bestrijding van het coronavirus, is effectief in Zeeland. Dat stelt de Zeeuwse directeur Publieke Gezondheid, Joke Gaemers vrijdag.

'De onderlinge afstemming voor de zorgcapaciteit was snel geregeld. Daarop mogen we met z'n allen trots zijn', aldus Gaemers.

Beschermingsmiddelen

De Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR), onderdeel van de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ), ondersteunt de zorgorganisaties. Daarnaast coördineert de GHOR, samen met GGD Zeeland, de extra zorglocaties voor coronapatiënten, verdeling van schaarse goederen, zoals beschermingsmiddelen, en het verruimen van testmogelijkheden voor zorgmedewerkers.

Loket

Zorgorganisaties kunnen met vragen terecht bij een speciaal loket van het Coördinatieteam Zorg. Hier kunnen zij terecht met vragen over onder meer het verplaatsen van patiënten naar zorglocaties en het inzetten van gespecialiseerd personeel en persoonlijke beschermingsmiddelen. 'Door te werken met één loket en telefoonnummer is het eenvoudiger om de zorginstellingen te helpen.'

Geïsoleerd

Een belangrijk uitgangspunt voor de zorgverlening is dat die zoveel mogelijk in de bestaande zorginstellingen geboden wordt, aldus Gaemers. 'Ziekenhuizen en zorginstellingen hebben hun zorgcapaciteit verhoogd en aangepast aan de eisen voor het verplegen van coronapatiënten.' Ook huisartsen hebben maatregelen genomen, zoals het speciale luchtwegspreekuur. 'Ook zijn er faciliteiten gecreëerd om coronapatiënten geïsoleerd te behandelen. Er zijn aparte verpleegafdelingen voor coronapatiënten in ziekenhuizen, verpleeghuizen en GGZ-instellingen.'

Zorgcapaciteit

Op dit moment is er volgens Gaemers voldoende zorgcapaciteit in Zeeland. 'Het aantal ziekenhuisopnames stabiliseert. We weten niet of dat zo blijft. Dat hangt ook af van de vraag of de maatregelen na 28 april worden versoepeld. Mogelijk stijgt het aantal besmettingen daardoor.' 

Stabilisatie van het aantal ziekenhuisopnames maakt het mogelijk om op termijn de gewone ziekenhuiszorg weer op te starten. 'Ziekenhuizen bekijken welke patiënten als eerste in aanmerking komen voor de uitgestelde zorg. Dit zijn met name patiënten bij wie de medisch specialist bepaalt dat langer uitstel van behandeling niet raadzaam is.'

Meer uit Middelburg

Koningin Máxima op bezoek bij Middelburgse inspiratiesessie

MIDDELBURG - Koningin Máxima was gisteren, woensdagmiddag 21 februari in Poppodium De Spot in Middelburg aanwezig tijdens de inspiratiesessie 'Méér Kunst en Cultuur in School en Omgeving'. Tijdens deze bijeenkomst bespraken educatie- en cultuurorganisaties uit de provincie Zeeland hoe zij leerlingen gelijke kansen kunnen bieden met behulp van de verlengde schooldag en het integreren van kunst en cultuur in het onderwijs. Koningin Máxima is erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas.

15 uur geleden
Marcel Fränzel waarnemend burgemeester in Middelburg

MIDDELBURG - De commissaris van de Koning in de provincie Zeeland, de heer drs. J.M.M. (Han) Polman, heeft de heer M.A. (Marcel) Fränzel MSc. (1960) benoemd als waarnemend burgemeester van Middelburg. Zijn benoeming gaat in op 13 maart 2024. Dit besluit volgt op de benoeming van de heer mr. H.M. (Harald) Bergmann als burgemeester van de gemeente Schiedam per diezelfde datum.

1 dag geleden
Oekraïense klanken vanaf de stadhuiscarillon in Veere

VEERE - Het is deze week twee jaar geleden dat het Russische leger Oekraïne binnenviel. Om de Oekraïense vluchtelingen te laten weten dat Nederland meeleeft, laat stadsbeiaardier David van der Vlies op donderdag 22 februari van 12.00 tot 13.00 uur. Oekraïense muziek horen van het carillon in Veere.

1 dag geleden
Traumahelikopter ingezet voor reanimatie in Middelburg

MIDDELBURG - De Rotterdamse traumahelikopter is woensdagmorgen ingezet voor een reanimatie in Middelburg. De patiënt is per traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.

1 dag geleden
Sloop en nieuwbouw van 16 eengezinswoningen in de Stromenwijk in Middelburg

MIDDELBURG - Woongoed Middelburg werkt aan de energietransitie van haar woningvoorraad: gasloze en energiezuinige woningen. Voor de 16 woningen in de Oosterscheldestraat Stromenwijk kiest Woongoed voor sloop en nieuwbouw.

1 dag geleden
Ontmoeting en uitwisseling rondom dementie

MIDDELBURG - Er zijn ruim 260 Alzheimer Cafés en Trefpunten verspreid door het land, georganiseerd door de vrijwilligers van Alzheimer Nederland. Elke bijeenkomst heeft een thema dat door de gespreksleider wordt uitgediept met een (ervarings)deskundige.

1 dag geleden
Vleeshal lanceert programma Team V voor jonge kunstliefhebbers

MIDDELBURG - Vleeshal in Middelburg nodigt jongeren tussen de 15 en 21 jaar uit om deel te nemen aan het programma Team V programma.

1 dag geleden