Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zorg blijft voor 91 Thoolse kinderen

Zorg blijft voor 91 Thoolse kinderen

THOLEN - Jeugdzorgorganisatie Intervence moet uit de problemen kunnen komen. De gemeente Tholen, andere Zeeuwse gemeenten en het ministerie van Justitie en Veiligheid hebben daarvoor een toekomstplan gemaakt. De organisatie biedt hulp aan 1100 kinderen, waaronder ook 91 kinderen uit de gemeente Tholen.

De Zeeuwse gemeenten zijn sinds 2015 verantwoordelijk voor de uitvoering van de Jeugdwet, wat betekent dat gemeenten onder andere verantwoordelijk zijn voor jeugdzorg, jeugdbescherming en jeugdreclassering. Om hieraan te kunnen voldoen worden diensten ingekocht bij verschillende organisaties. Een van deze organisaties is Intervence.

Samen in gesprek
De Zeeuwse gemeenten en Intervence zijn echter al enige tijd met elkaar in gesprek over de samenwerking, omdat alle partijen vinden dat er ruimte is voor verbetering in de keten van jeugdzorg. "Gemeenten constateerden dat de wachtlijsten langer werden terwijl Intervence ervaart dat het moeilijk is om de gevraagde zorg te leveren binnen de budgetten." Beide partijen zijn daarom in gesprek gegaan met het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Resultaat: een plan voor een langdurige samenwerking voor de periode vanaf 2020. "Tot 1 juni 2019 blijft de financiering van Intervence door de gemeenten gegarandeerd." Wethouder Derk Alssema (Gemeente Goes) is woordvoerder van de Zeeuwse gemeenten over dit dossier: "De recente berichtgeving wekt de indruk dat de Zeeuwse gemeenten en Intervence tegenover elkaar staan en stelt Intervence en haar bestuurder onverdiend in een negatief daglicht. Dit doet geen recht aan de inspanningen van iedereen in de afgelopen maanden en het uiteindelijke resultaat dat alle partijen samen de schouders zetten onder de toekomst van de jeugdzorg en jeugdreclassering in Zeeland."

Verandering

Intervence gaat op korte termijn een interim bestuurder aanstellen die ervaring heeft met vergelijkbare verandertrajecten. Hij of zij geeft samen met de gemeenten vorm en inhoud aan de continuïteit van de jeugdbescherming en jeugdreclassering voor de korte (2019) en lange termijn (vanaf 2020). "De 1.100 gezinnen en/of kinderen in Zeeland die op dit moment te maken hebben met jeugdreclassering of jeugdbescherming blijven gewoon de zorg ontvangen zoals ze dat gewend zijn." Vicevoorzitter Raad van Toezicht van Intervence Veronique Heins: "Als Raad van Toezicht zijn wij blij dat we de continuïteit van jeugdbescherming als gezamenlijke verantwoordelijkheid zien en dat er oog is vanuit de gemeenten voor de complexe omstandigheden waarin onze medewerkers en onze bestuurder hun werk moeten doen. We zoeken samen naar een duurzame oplossing om ervoor te zorgen dat we dagelijks aan onze missie kunnen blijven werken: ieder kind veilig."

Meer uit Tholen

Concordia Tholen huldigt jubilarissen tijdens uitverkocht concert in Meulvliet

THOLEN - In een uitverkochte Meulvliet traden afgelopen zaterdag maar liefst 150 muzikanten van Koninklijke Muziekvereniging Concordia op. Bij het jaarlijks terugkerende Concordia Concert kwam zowel jong als oud aan bod. Ook werden er deze avond vier jubilarissen gehuldigd. 

3 uur geleden
Stichting STAD houdt na meer dan 20 jaar op met bestaan

THOLEN - Stichting STAD houdt op met bestaan. Na meer dan 20 jaar activiteiten te hebben georganiseerd voor de Thoolse jeugd, stopt de stichting met haar activiteiten. “We kijken met trots terug op alles wat wij als klein bestuur, met een kleine groep betrokken vrijwilligers, hebben georganiseerd.”

6 uur geleden
Op de werkvloer bij installatiemonteur Tjerk: 'Mijn werk is heel afwisselend en nooit saai'

Wie kan er mooier vertellen over zijn vak dan degene die er dagelijks mee bezig is. Waar komt zijn of haar liefde voor het vak vandaan? Waarom hebben ze voor dit beroep gekozen? Wat is er nou zo mooi aan het vak? En hoe ziet een werkdag er eigenlijk uit? Deze week: Tjerk Borremans.

1 dag geleden
'Het Glazen Ei' keert tien jaar na dato weer terug naar Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER - Tien jaar na dato keert het evenement ‘Het Glazen Ei’ weer terug naar Oud-Vossemeer. Stichting Stavoord6 organiseert voor de vierde keer het evenement. 

2 dagen geleden
Fiets breekt in twee bij ongeval Tholen: moeder en kind gewond

THOLEN – Een moeder en kind zijn vrijdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Molenvlietsedijk in Tholen. Beiden zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

2 dagen geleden
Slechte weersvoorspelling gooit roet in het eten voor rommelmarkt Sint Maartensdijk

SINT MAARTENSDIJK - De rommelmarkt die aanstaande zaterdag zou plaatsvinden bij Het Baken van Tholen in Sint Maartensdijk is geannuleerd. De markt is verzet naar zaterdag 6 mei.

3 dagen geleden
Meer inwoners in de gemeente Tholen recht op vergoedingen

THOLEN - Meer inwoners in de gemeente Tholen hebben sinds dit jaar recht op gemeentelijke vergoedingen: bijzondere bijstand. Het gaat om inwoners met een inkomen tot en met 130 procent van de bijstandsnorm. De gemeenteraad verhoogde de inkomensgrens voor deze vergoedingen van 110 procent naar 130 procent van de bijstandsnorm. 

3 dagen geleden