Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zorachka doet mini-tour door Zeeland

Zorachka doet mini-tour door Zeeland

VLISSINGEN - Het jongerenensemble 'Zorachka' uit Wit-Rusland is in Zeeland en verzorgt de komende dagen op verschillende plaatsen optredens.

Als eerste is het gezelschap donderdag (15 augustus) te zien in zorgcentrum Ter Reede in Vlissingen, vanaf 14.30 uur, en 's avonds in de Westerkerk in Goes vanaf 19.00 uur.

Vrijdag (16 augustus) treedt Zorachka tussen 11.00 en 15.00 uur op in Vlissingen op het Scheldeplein en op het Bellamypark om 13.30 uur, 17.00 uur en 20.00 uur.

Zaterdag (17 augustus) luisteren de jonge dansers de Mosseldag in Yerseke op. Hier zijn zij te zien om 12.30 uur, 15.00 uur en 16.00 uur. Stichting Zeeuwse klederdracht kan liefhebbers van folklore aanbevelen om een optreden van Zorachka mee te maken. "Het ensemble staat voor muziek, zang en dans van bijzonder hoge kwaliteit." De leden van de Zeeuwse stichting waren onlangs samen met Zorachka present op het Internationaal Folklore Festival in het Belgische Westerlo.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Vlissingen

Groen op school is gezond, gezellig én leerzaam

MIDDELBURG - Basisschool Het Talent in Middelburg kleurt steeds groener. De kinderen, leerkrachten én ouders zijn in de weer om de klaslokalen en hal aan te kleden met planten. Dat is niet alleen gezellig en leerzaam, maar ook goed voor de gezondheid, hebben Nova Joan (9) en Babette (10) al geleerd. DOOR BRITTA JANSSEN “Planten zorgen voor zuurstof in de school”, weet Babette uit groep zes. Met haar klasgenootje Nova Joan geniet ze van het nieuwe groen om haar heen. “Het gebouw ziet er nu mooier uit”, vindt Nova Joan. Als voorbeeld laten ze een enorme varen zien die de school dankzij de hulp van enkele ouders heeft gekregen. “We hebben in de weekbrief van school en op internet oproepjes geplaatst voor planten, stekjes en potjes”, vertelt ‘groene moeder’ Digna, wiens dochter Elodie in de kleuterklas zit. Samen met collega groene moeder Linde zet zij zich in om planten op de kop te tikken voor de school. En dat loopt best goed, vertelt Digna. “Als mensen horen dat de planten voor een school zijn, vinden ze het al snel een goed idee.” Scheuren De gevers kunnen er zeker van zijn dat er goed voor hun donaties wordt gezorgd, want daaraan dragen alle schoolkinderen hun steentje bij. “Een keer in de week doen we een rondje om alle planten water te geven”, vertelt Nova Joan. “In ongeveer een kwartiertje hebben we alle planten gehad”, zegt Babette. Om het groen mooi tot zijn recht te laten komen, maken handige ouders zelfs ‘plantenschommels’, waarmee de planten een plekje voor het raam kunnen krijgen. De kinderen zien de planten groeien en leren wat er allemaal voor nodig is om ze gezond te houden. Ook ervaren ze met eigen ogen hoe je met één sanseveria twee potten kunt vullen. Babette en Nova Joan kunnen al meepraten over sanseveria’s scheuren. Zo kun je de plant eenvoudig vermeerderen en je voorkomt dat ‘ie uit zijn pot groeit. Jungle Bezig zijn met groen kan op vele manieren en de school doet hier dan ook van alles mee. Zo onderhouden ze hun schooltuin en maken ze lekkere maaltijden van de oogst. Uiteraard hoort proeven er ook bij. Onder leiding van hun juf Marjan, die ook behoorlijk ‘groen’ is, maken Babette en Nova Joan uitstapjes, zoals naar de natuurspeeltuin en landwinkel. Daar ontdekten ze wat een fruitteler precies doet. Juf Marjan is blij dat ook ouders betrokken zijn bij het vergroenen van Het Talent. “Het is mooi om meer planten te hebben en goed voor de luchtkwaliteit in de school.” Als het aan de juf en kinderen ligt, komen er nog veel meer potten en planten bij. “We gaan door tot het een jungle is”, fantaseren Nova Joan en Babette, “met touwen om te zwieren.”

19 uur geleden
Speeltuin krijgt heus graffitikunstwerk!

"Speeltuin is voor iedereen toegankelijk"

1 dag geleden
Autofanaten crossen met 'ouwe bak' door sneeuw bij Carbage Run

VLISSINGEN - De autofanaten van Team Belle Knoppe uit Vlissingen hebben voor de tweede keer de finish van de Carbage Run, een avontuurlijke tocht met oude auto’s door Scandinavië, bereikt.

1 dag geleden
Naterop wil 'met verve' waarnemen in Kapelle

KAPELLE - Fons Naterop is vrijdag geïnstalleerd als waarnemend burgemeester van de gemeente Kapelle. Hij beloofde meer te zullen doen dan op de winkel passen alleen. "Mensen mogen mij erop aanspreken als ze verschil merken met een kroonbenoemde burgemeester", zei Naterop in zijn eerste toespraak als burgervader van Kapelle.

2 dagen geleden
Die Heenetrecht geniet van Woaimiddag

OUD VOSSEMEER - Obs Die Heenetrecht is de carnaval goed begonnen. Vrijdagmiddag was er een speciale 'Woaimiddag' en werd er volop gefeest en gehost met carnavalsvereniging 'De Vlooientrappers. Uitgedost in hun mooiste feestkleding, maakten ze er uiterst gezellig feestje van vol muziek en polonaises. De kinderen startten om 13.30 uur. en het laatste kwartier mochten ook de ouders en peutertjes mee feesten.

2 dagen geleden
Ovenhuis Thermphos met explosie tegen de vlakte

VLISSINGEN - Met een grote knal is vrijdag om 16.00 uur het ovenhuis van de voormalige Thermphos uit elkaar geëxplodeerd. Dit ging met behulp van springstof. De knal was tot in de wijde omtrek te horen.

2 dagen geleden
Verdachte van moord op vrouw in Oostkapelle blijft langer vastzitten

OOSTKAPELLE - De man die verdacht wordt van de moord op een buurvrouw in appartementencomplex Parc Zonnehove in Oostkapelle, vorig jaar mei, blijft langer vastzitten. Dat heeft de rechtbank vrijdag besloten.

2 dagen geleden