Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zoon van president Biden opgeroepen in afzettingsonderzoek

Zoon van president Biden opgeroepen in afzettingsonderzoek

WASHINGTON (ANP/RTR) - Hunter Biden, de zoon van de Amerikaanse president Joe Biden, zal op 28 februari verschijnen voor de commissies van het Huis van Afgevaardigden die een afzettingsonderzoek naar de president zijn gestart. Dit hebben de commissievoorzitters James Comer en Jim Jordan donderdag bekendgemaakt.

Republikeinen in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden zijn een onderzoek begonnen dat zou kunnen uitmonden in een afzettingsprocedure tegen president Biden.

Het onderzoek spitst zich met name toe op zijn zoon Hunter. Die zou geld hebben verdiend in China en Oekraïne door de invloed van zijn vader en door het beleid dat onder de regering van Barack Obama werd gevoerd. Biden was toen vicepresident.

Volgens Comer heeft de huidige president daarover gelogen en is er sprake van corruptie. Meerdere functionarissen uit die periode ontkennen dat er onrechtmatig gehandeld is door Biden.

Meer uit Buitenland

Eerste openbare optreden prinses Catherine sinds kankerdiagnose

LONDEN (ANP) - De Britse prinses Catherine is zaterdagochtend bij Buckingham Palace verschenen bij de plechtigheid Trooping the Colour. Volgens Britse media gaat het om haar eerste openbare optreden sinds bekend werd dat ze kanker heeft. Catherine zwaaide en lachte vanuit een koets naar het publiek dat was afgekomen op de jaarlijkse militaire parade ter ere van de verjaardag van de Britse koning.

26 minuten geleden
VS komen met steunpakket voor energiesector Oekraïne

WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten hebben een nieuw steunpakket aangekondigd om de Oekraïense energiesector te ondersteunen en meer humanitaire hulp te bieden. Daar is een bedrag mee gemoeid van 1,5 miljard dollar (circa 1,4 miljard euro), staat in een verklaring van het Witte Huis.

29 minuten geleden
Duitse politie schiet man dood na geweld op EK-feestje

MAAGDENBURG (ANP/DPA) - De Duitse politie heeft vrijdagavond een man doodgeschoten in de oostelijke deelstaat Saksen-Anhalt. De man viel mensen aan op een besloten EK-feestje in Wolmirstedt. Drie mensen raakten ernstig gewond.

37 minuten geleden
Olie op stranden Singapore na ongeluk met Nederlands schip

SINGAPORE (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Meerdere stranden in Singapore zijn zaterdag gesloten door een olielek. Het lek ontstond een dag eerder na een aanvaring tussen het baggerschip Vox Maxima, dat onder Nederlandse vlag vaart, en een ander schip.

3 uur geleden
Scholz: vredesvoorstel van Poetin was niet serieus

ROME (ANP/RTR) - Het jongste vredesvoorstel van de Russische president Vladimir Poetin over Oekraïne was niet "serieus" en is daarom niet besproken door de leiders van de G7-landen, zegt de Duitse bondskanselier Olaf Scholz. Hij deed zijn uitspraken in Italië, waar de G7-top plaatsvindt, vlak voor zijn vertrek naar de vredestop voor Oekraïne in Zwitserland.

4 uur geleden
Complotdenker Alex Jones moet bezittingen verkopen

HOUSTON (ANP) - Bijna alle bezittingen van complotdenker en mediapersoonlijkheid Alex Jones gaan onder de hamer. Een rechter in Texas besloot vrijdag dat alle eigendommen van Jones moeten worden verkocht zodat hij een zo groot mogelijk deel van de schadevergoeding kan betalen die hem is opgelegd voor zijn beweringen over een schietpartij op een basisschool. In de wet in Texas is vastgelegd dat hij het huis waarin hij woont wel mag houden.

8 uur geleden
Zwitserse vredestop voor Oekraïne gedomineerd door afwezigen

BÜRGENSTOCK (ANP) - In Zwitserland begint een tweedaagse vredestop voor Oekraïne. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky hoopt daar steun te vergaren voor zijn visie over hoe de oorlog met Rusland beëindigd moet worden. Er komen delegaties van zeker negentig landen en organisaties, maar vooraf ging het vooral over de landen en leiders die er niet zullen zijn.

9 uur geleden