Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zonnedak voor Dr. A. Comrieschool in Kruiningen

Zonnedak voor Dr. A. Comrieschool in Kruiningen

KRUININGEN - Nog niet veel scholen in Zeeland hebben zonnepanelen op het dak, maar de Dr. A. Comrieschool in Kruiningen wel. 

Burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal en gedeputeerde Jo-Annes de Bat van de provincie Zeeland sloten donderdag op het schooldak symbolisch de stekkers van de duurzame installatie aan. Dat deden ze onder het toeziend oog van Iman van Koeveringe. Als ouder is hij lid van de onderhoudscommissie van de school en betrokken bij de aanleg van het zonnedak. “Er liggen nu dertig zonnepanelen en die leveren 11.000 kWh zonne-energie per jaar”, vertelt Van Koeveringe. “Het is de bedoeling dat er nog meer zonnepanelen bijkomen.” Op het dak staat ook een airco. “In de winter verwarmt die het schoolgebouw.” 

De school heeft een eerste grote stap gezet richting duurzaamheid, vertellen Van Koeveringe en leerkracht Joannes Guiljam. “We willen ook minder energie gaan verbruiken”, zegt Guiljam. De gedeputeerde en burgemeester kwamen een kijkje nemen bij de school, omdat overheden het belangrijk vinden dat maatschappelijk vastgoed, zoals schoolgebouwen, vergroent. Daarvoor zijn subsidies beschikbaar. De Comrieschool krijgt bij het verduurzamen hulp via het project Zowiezon. “Het probleem is vaak dat scholen wel willen verduurzamen, maar er geen tijd en kennis voor hebben”, vertelt Peter van Tilburg van stichting Schooldakrevolutie. “De gratis adviseurs van Zowiezon begeleiden scholen tot en met de oplevering van het zonnedak.”

Meer uit Reimerswaal

Nieuwe naam voor Fruitteeltmuseum Kapelle: Zeeuws Fruit Museum

KAPELLE - Het Fruitteeltmuseum in Kapelle heeft vrijdag haar nieuwe naam onthuld: Zeeuws Fruit Museum.

29 minuten geleden
Bromfietser naar ziekenhuis na botsing met auto in Kruiningen

KRUININGEN - Een bromfietser is donderdagavond gewond geraakt na een aanrijding met een auto in Kruiningen.

3 uur geleden
'We gaan voor feestdag waarop heel Yerseke trots kan zijn'

YERSEKE - Er is nog het nodige werk te verzetten, maar Yerseke at Sea staat al stevig in de steigers. Op zaterdag 17 augustus is het mosselen, oesters en sfeer in de haven. De nadruk ligt niet op kwantiteit, maar op kwaliteit, vertelt de organisatie achter het nieuwe festival.

21 uur geleden
Lionsclub Kapelle-de Bevelanden doneert 2.500 euro aan Stichting Lentekind

KAPELLE - Lionsclub Kapelle-de Bevelanden heeft donderdag 11 april een donatie van 2.500 euro geschonken aan Stichting Lentekind. 

1 dag geleden
Treinreiziger aangehouden bij Kapelle

KAPELLE - Een treinreiziger (24) is woensdag aangehouden bij Kapelle.

1 dag geleden
Programma Koningsdag 2024 Kruiningen

KRUININGEN - Het Oranjecomité Kruiningen organiseert weer de jaarlijkse Koningsdagviering.

1 dag geleden
Nieuw brug verbindt wijken Hansweert

HANSWEERT - Wethouder Maarten Both van de gemeente Reimerswaal heeft donderdag op een soort waterfiets de brug aan de Sloestraat in Hansweert feestelijk in gebruik genomen.

2 dagen geleden