Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zonnebrandpalen voor badgasten in Domburg en Zoutelande

Zonnebrandpalen voor badgasten in Domburg en Zoutelande

DOMBURG - De gemeente Veere plaatst vandaag, vrijdag 15 juli 2022, twee zonnebrandpalen in Domburg en Zoutelande. Dit doet de gemeente in samenwerking met Sundo en de Stichting Strandexploitatie Veere (SSV). De zonnebrandpalen staan bij de strandposten van de SSV. Ze voorzien inwoners en toeristen deze zomer van gratis zonnebrand.

Het plaatsen van de zonnebrandpalen wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit het budget Badstatus Domburg. Het doel is bewustzijn creëren over het belang van smeren. Want de gemiddelde Nederlander kan zich beter beschermen tegen de gevaren van de zon. ??

Huidkanker
?Huidkanker is, met 52%, de meeste voorkomende kanker in Nederland. Zeeland, de provincie met de meeste zonuren, is waterrijk en telt vele stranden. Dat is terug te zien in het aantal mensen met huidkanker. De belangrijkste oorzaak van huidkanker is overmatige blootstelling aan uv-straling van de zon en/of zonnebank.

Advies
?De oplossing is vrij simpel: smeren, kleren en weren. De slimme zonnebrandpaal helpt een handje door te tonen wanneer er gesmeerd moet worden. Dit gebeurt op basis van hoe hoog de UV-index – het risico om te verbranden – op dat moment is.

Vervolg ?
De zonnebrandpalen staan het gehele zomerseizoen bij de strandposten van de SSV in Domburg en Zoutelande. Daarna wordt bekeken of het project in 2023 een vervolg krijgt. ?

Meer uit Middelburg

Van den Berg wint Middelburgs standwerkersconcours 2022

MIDDELBURG - Op donderdag 11 augustus werd in de Lange Delft in Middelburg weer het jaarlijkse standwerkersconcours gehouden, als voorronde van het Nederlands kampioenschap. Vijfentwintig standwerkers gingen de strijd aan om te bepalen wie de beste standwerker is. Bloemen- en plantenverkoper Corné van den Berg kwam als winnaar uit de bus. Hij kreeg de eerste prijs overhandigd door wethouder Rutger Schonis.

15 uur geleden
Paskal Jakobsen presenteert Musketierbier in Middelburg

MIDDELBURG - In samenwerking met Brouwerij Kees uit Middelburg heeft Paskal Jakobsen gisteren het nieuwe blonde bier EVA AVE, (Één voor Allen, Allen voor Één) aan het publiek gepresenteerd. Een groep vrienden en bekenden mocht gisteren de eerste glazen proeven, op het terras van café-restaurant De Herberg in Middelburg.

16 uur geleden
Genieten van Kunst aan de Kust

ZOUTELANDE - Genieten van Kunst in combinatie met genieten van de Kust. Het kan allemaal in Zoutelande, Meliskerke en omgeving, want ook dit jaar is er vol enthousiasme een nieuwe kunstroute uitgezet met een zo breed mogelijk en gevarieerd programma. In het dorpen Zoutelande, Meliskerke en Biggekerke geven verschillende kunstenaars verdeeld over een breed scala aan kunst, acte de présence.

1 dag geleden
TheateR TzT speelt in Zeeuwse tuinen

KOUDEKERKE - TheateR TzT werd in 2019 opgericht door acteurs Mels Hoogenboom en Tamara van As. Onder regie van Ali Pankow maakten zij verschillende voorstellingen, die geschikt zijn om op allerlei locaties te spelen. Heeft u een tuin of woonkamer waar u de voorstelling wilt ontvangen? U zorgt voor het publiek en de entourage, TheateR TzT zorgt voor de rest.

1 dag geleden
Zeeland Nazomerfestival: gratis avondconcerten vanaf de kade in negen verschillende Zeeuwse havens

MIDDELBURG - Waar er vorig jaar een beperkt aantal mensen op het varend podium van het Zeeland Nazomerfestival konden genieten van de bijzondere muzikale gasten, legt het schip de Vrijbuiter dit jaar aan in negen verschillende havens en kan iedereen vanaf de kade genieten van deze bijzondere avondconcerten. De curatoren, Peter Slager (BLØF) en broeder Dieleman, nodigen elke avond een andere muzikale gast(en) uit. Niet een avond zal hetzelfde zijn. Neem je eigen picknickmand en stoel mee om de tofste avondconcerten te zien bij een ondergaande zon. 

1 dag geleden
Vrouw overlijdt bij aanrijding met trein in Arnemuiden

ARNEMUIDEN - Woensdag rond 11.45 uur is bij een aanrijding tussen een trein en een persoon op de spoorwegovergang aan de Doeleweg in Arnemuiden een vrouw om het leven gekomen.

2 dagen geleden
Werken Góth terug naar Veere

VEERE - Heidi en dr. Johannes Baumann kochten in de jaren tachtig drie werken bij Sarika Góth, die toen op de Markt in Veere woonde. Nu zijn de schilderijen weer terug in Veere dankzij Jochen Baumann.

2 dagen geleden