Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zonne-energie voor duizend adressen Beveland Wonen

Zonne-energie voor duizend adressen Beveland Wonen

GOES - Woningcorporatie Beveland Wonen gaat de komende maanden 1.000 woningen voorzien van zes zonnepanelen. ‘Huurders besparen hierdoor tot 49 euro per maand op hun energierekening’, aldus de corporatie. 

Bewoners van de geselecteerde woningen ontvangen persoonlijk bericht. Circa 30 procent van het totale woningbezit van Beveland Wonen heeft zonnepanelen. “We zijn dus al goed op weg, maar hoe meer hoe beter!”, zegt Reinier de Jonge, directeur Vastgoed. “Het nieuws over de stijgende energieprijzen raakt iedereen in de portemonnee. Aandacht voor duurzaamheid en het verlagen van de energierekening is belangrijker dan ooit.”

Bewuste keuzes

De Jonge: “De afgelopen twee jaar heeft Beveland Wonen ruim 67 miljoen euro uitgegeven aan maatregelen die het energieverbruik verlagen. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van zonnepanelen, het zetten van dubbel glas of het aanbrengen van vloer- en dakisolatie. Ook grote renovatieprojecten vallen hieronder, zoals bijvoorbeeld in de Goese Polder. Daar kregen 194 woningen nieuwe isolerende gevels. We investeren niet alleen in bestaande woningen, ook bij nieuwbouw maken we bewuste keuzes. Zo bouwen we al jaren onze nieuwbouwwoningen zonder gasaansluiting en nul-op-de-meter (NOM). Beveland Wonen ligt goed op koers om de helft van alle in totaal 11.000 huurwoningen voorr 2025 te verduurzamen.”

Meer uit Beveland

Op zoek naar vrijwilligers voor de erfgoedsector? Lift dan mee met erfgoedvrijwilliger.nl!

MIDDELBURG - Ben je op zoek naar nieuwe vrijwilligers? Plaats dan snel een korte klus op erfgoedvrijwilliger.nl en lift mee op een landelijke wervingscampagne. In september en oktober wordt er vanuit het platform Erfgoedvrijwilliger een online campagne uitgezet om meer mensen te enthousiasmeren voor vrijwilligerswerk in de erfgoedsector.

13 uur geleden
A58 in beide richtingen dicht vanwege persoon op viaduct

KAPELLE - De A58 is vanochtend in beide richtingen afgesloten geweest ter hoogte van Kapelle. De hulpdiensten waren ter plekke bij een suïcidaal persoon.

14 uur geleden
Goes geniet op en top van kermis

GOES - De kermis in Goes is in volle gang.

16 uur geleden
‘Festival haalt kwalitatief beste films naar Zeeland’

VLISSINGEN - Nog een paar weken en dan vormt bioscoop CineCity in Vlissingen opnieuw het decor voor het internationale filmfestival Film by the Sea. Dit jaar beleeft het gerenommeerde filmevenement zijn 24e editie en is met meer dan honderd films weer terug op het niveau van voor de twee coronajaren.Toch is het festivaldirecteur Jan Doense niet te doen om de hoeveelheid films, maar de kwaliteit ervan. “Het is natuurlijk geweldig dat we weer een onbeperkt festival kunnen organiseren, want er is eindelijk weer ruimte voor feesten en livemuziek. Dat hebben we wel gemist de afgelopen twee edities. We hebben de mazzel gehad dat we tussen de lockdowns in toch relatief normale festivals hadden. Er waren weliswaar minder films, maar evenveel vertoningen als de jaren daarvoor. We hadden ook online programma’s, maar het merendeel van de films werd toch in de bioscoop bekeken. De kwaliteit van de films stond en staat ook dit jaar weer bovenaan.”Doense vertelt dat ze voor de komende editie toch ook weer gekozen hebben voor een online programma. “Hybride festivals zijn na corona niet meer weg te denken. We willen mensen in bijvoorbeeld Groningen ook de mogelijkheid bieden het festival mee te maken.”Drive-in

1 dag geleden
Campinggast aangehouden na inbraak in boten

WOLPHAARTSDIJK - Agenten namen maandagochtend de auto van een mogelijke inbreker in beslag om te onderzoeken of goederen die in het voertuig lagen van diefstal afkomstig zijn. Ook de vermoedelijke inbreker zelf werd aangehouden.

1 dag geleden
Mannen aangehouden in haven Nieuwdorp

NIEUWDORP - Door de beveiliging van het haventerrein in Nieuwdorp werd vorige week donderdag (11 augustus 2022), rond 03.30 uur, melding gemaakt van het feit dat er (mogelijk onbevoegde) verdachte personen liepen op het terrein.

1 dag geleden
Prominente clubs maken hun opwachting bij Borsele Sloepoort Cup

NIEUWDORP - Het zal weer druk zijn in de Margrietstraat in Nieuwdorp. Maar liefst 16 prominente Zeeuwse voetbal clubs zullen in de 3e een 4e week van augustus tweemaal acte de préséance geven op het 36e BSC toernooi. De ingrediënten voor een aantrekkelijk BSC toernooi zijn volop aanwezig.

1 dag geleden