Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zonder stikstofplan steunt GroenLinks landbouwbegroting niet

Zonder stikstofplan steunt GroenLinks landbouwbegroting niet

DEN HAAG (ANP) - De begroting van het ministerie van Landbouw hoeft niet op goedkeuring van GroenLinks te rekenen zolang er geen aanvullend plan ligt om de stikstofcrisis het hoofd te bieden. "We kunnen wat mij betreft niet de begroting van LNV afronden voordat er ook echt een oplossing ligt voor de stikstofproblematiek", zegt GroenLinks-leider Jesse Klaver tijdens het marathondebat na Prinsjesdag.

De afzonderlijke begrotingen van ministeries worden de komende maanden nog in de Kamer behandeld, en moeten ook goedkeuring van het parlement krijgen. In de begroting van het ministerie van LNV worden geen voorstellen gedaan om ervoor te zorgen dat er op de lange termijn minder stikstof neerslaat in de natuur en er meer ruimte komt om bouwvergunningen te verlenen.

Wel zijn er vanuit het ministerie scenario's doorgerekend voor de lange termijn. Die zullen naar verwachting aan de formatietafel worden besproken, maar een halfjaar na de verkiezingen zijn er nog steeds geen officiƫle formatieonderhandelingen gestart, tot onvrede van Klaver.

"We moeten doen wat nodig is", zegt hij. "We moeten deze begrotingsronde stappen zetten. Als we dat niet doen, kan er niet gebouwd worden, Nederland gaat op slot." Volgens Klaver kan ook de Kamer hierin het voortouw nemen.

Meer uit Binnenland

Groep betogers op Rembrandtplein, sfeer redelijk rustig

AMSTERDAM (ANP) - Een deel van de pro-Palestinabetogers die woensdagavond na charges van de ME werden weggejaagd van het Rokin in Amsterdam, is neergestreken op het Rembrandtplein. Maar het lijkt erop dat er ook een deel naar huis is gegaan.

7 minuten geleden
Voorzitter college van bestuur UU in gesprek met demonstranten

UTRECHT (ANP) - "Zijn jullie zuinig op onze prachtige Universiteitsbibliotheek?" Dat vroeg de voorzitter van het college van bestuur van de Universiteit Utrecht, Anton Pijpers, aan de pro-Palestijnse demonstranten die sinds woensdagmiddag een gebouw van de UU aan de Drift bezetten. Pijpers kwam rond 21.15 uur aan, zag een verslaggever van ANP.

1 uur geleden
ME voert charges uit op Rokin en verjaagt betogers

AMSTERDAM (ANP) - Op het Rokin in Amsterdam is de Mobiele Eenheid bezig met charges. Honderden pro-Palestijnse betogers worden met wapenstok en politiehonden opgejaagd in de richting van het Muntplein.

1 uur geleden
Politie en demonstranten slaags op het Rokin

AMSTERDAM (ANP) - Op het Rokin in Amsterdam is het erg onrustig door een grote groep demonstranten, van wie een groot deel mondkapjes en (Palestijnse) sjaals voor het gezicht draagt. Op de hoek met de Langebrugsteeg raakten betogers slaags met de politie, die de lange wapenstok gebruikte. Ook worden politiehonden ingezet.

2 uur geleden
Omtzigt ziet nog 'forse verschillen van mening' in formatie

DEN HAAG (ANP) - Volgens Pieter Omtzigt (NSC) bestaan er nog "forse verschillen van mening" op "meerdere thema's" tussen de vier partijen die onderhandelen over een nieuw kabinet. Hij wilde woensdag niet zeggen op welk vlak de problemen liggen.

2 uur geleden
Onderhandelaars formatie hebben nog een paar dagen nodig

DEN HAAG (ANP) - De onderhandelingen tussen PVV, VVD, NSC en BBB over de vorming van een nieuw kabinet gaan ook de komende dagen door. "We hebben nog een paar dagen nodig", zei Caroline van der Plas (BBB) woensdag na urenlange gesprekken tussen de partijleiders onder toeziend oog van de informateurs.

2 uur geleden
Bezetters UU brengen boodschappen binnen, politie grijpt niet in

UTRECHT (ANP) - Een groepje van zo'n tien demonstranten heeft volle boodschappentassen met eten naar binnen gebracht bij het pand van de Universiteit Utrecht op Drift 25. Het universiteitsgebouw wordt sinds woensdagmiddag bezet door pro-Palestijnse actievoerders. De politie grijpt nog niet in, ziet een ANP-verslaggever.

2 uur geleden