Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zomerweer in Zuid-Frankrijk en aan Noord-Spaanse kust

Zomerweer in Zuid-Frankrijk en aan Noord-Spaanse kust

DRAGUIGNAN (ANP) - Februari is ook in Frankrijk en Spanje met buitengewoon zacht weer begonnen. Aan de Côte d'Azur is het volgens plaatselijke media zomers. In het binnenland van het zuidoostelijke departement Var is het bijvoorbeeld 26 graden, maar ook aan de Middellandse Zeekust is het, zoals in bijvoorbeeld in Cavalaire-sur-Mer, met bijna 23 graden strandweer. Het is er normaal gemiddeld 13 graden in deze wintermaand.

Langs de hele Middellandse Zeekust van Cannes tot de Spaanse grens is het zomerweer volgens de weersite meteociel.fr. Maar ook aan Baskische kust aan de Atlantische Oceaan is het voor deze tijd van het jaar tijdelijk buitengewoon warm, met 26 graden in Biarritz, net als in San Sebastián over de grens in Spanje. Meer naar het westen werd in de Spaanse kuststad Santander 27 graden gemeten. Daarmee was het een van de warmste plekken in Spanje. Het is er volgens de statistieken gemiddeld 13 graden in februari.

Het is niet de eerste keer dat februari in Zuid-Frankrijk zo 'zomers' begint. Volgens François Jobard van Meteo France waren er in 1958 ook vier van zulke warme februaridagen. In de Alpen wordt gewaarschuwd voor lawines als gevolg van het zachte weer.

Meer uit Buitenland

Kritische zus van Fidel en Raúl Castro overleden

MIAMI (ANP) - Juanita Castro, de jongere zus van de vroegere Cubaanse leiders Fidel en Raúl Castro, is maandag overleden in Miami. Zij woonde al tientallen jaren in ballingschap in de Amerikaanse staat Florida door haar verzet tegen haar communistische broers. De co-auteur van haar autobiografie maakte het nieuws bekend op Instagram. Juanita Castro is 90 jaar geworden.

8 minuten geleden
Israël: elke gedode Hamasstrijder kost twee burgers het leven

TEL AVIV (ANP/AFP) - Voor elke dode Hamasstrijder in de Gazastrook zijn ongeveer twee burgers gedood, erkennen Israëlische militaire topfunctionarissen. Ze zeggen dat het Israëlische leger hoogtechnologische software inzet om te proberen het aantal doden onder niet-strijders te verminderen.

1 uur geleden
Rode Kruis bezorgd over hulp Gaza na uitval telefoon en internet

GAZA-STAD (ANP) - Het Rode Kruis maakt zich zorgen over de hulpverlening in de door Israël belegerde Gazastrook na de uitval van telefoon en internet. De collega's van de Palestijnse Rode Halve Maan melden opnieuw dat ze het contact met de collega's in Gaza compleet zijn verloren, aldus het Rode Kruis.

3 uur geleden
Experts: oorlog Oekraïne veroorzaakt 150 miljoen ton CO2-uitstoot

DUBAI (ANP/AFP) - De oorlog tussen Rusland en Oekraïne die sinds vorig jaar februari aan de gang is, heeft ongeveer 150 miljoen ton aan CO2-uitstoot veroorzaakt. Dat is meer dan de jaarlijkse uitstoot van een land als België, zei een Oekraïense onderminister maandag op de klimaattop in Dubai.

4 uur geleden
Passagiers al dagen vast op luchthaven München

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Door plotseling winterweer afgelopen weekend met veel sneeuw zit een groep passagiers inmiddels al meer dan twee dagen vast op het vliegveld van München, de op een na grootste luchthaven van Duitsland. Internationale passagiers klagen op X dat hun beloofde verdere vlucht al meerdere keren werd geannuleerd.

5 uur geleden
Media: Poetin deze week naar Saudi-Arabië en VAE

MOSKOU (ANP/RTR) - De Russische president Vladimir Poetin brengt volgens Russische media deze week nog een bezoek aan Saudi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten. Poetin gaat weinig naar het buitenland sinds Russische strijdkrachten buurland Oekraïne binnenvielen begin 2022.

6 uur geleden
Hamas ontkent verkrachtingen bij aanval van 7 oktober

GAZA-STAD/NEW YORK (ANP/AFP) - Hamas ontkent vrouwen te hebben verkracht bij de aanval van 7 oktober op Israël. De beweging noemt de aantijgingen van Israëlische kant over seksueel geweld "leugens".

6 uur geleden