Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zomervakantie begint in Rilland meteen goed met Kindervakantieweek

Zomervakantie begint in Rilland meteen goed met Kindervakantieweek

RILLAND - In Rilland is de kindervakantieweek maandag begonnen. Nog tot en met donderdag doen de kinderen activiteiten rondom het thema ‘Winter wonderland’. 

In het parkje bij de Vliedberg maken de kinderen plezier met hutten en zeepkisten bouwen, knutselen en spelletjes. Eventjes uitblazen en niets doen, mag ook. Op woensdagavond is er een verrassingsprogramma voor de bovenbouw en op donderdagochtend voor de onderbouw. 

De week kan doorgaan dankzij de bijdrages van sponsoren en vrijwilligers, vertelt Roy Hoebeke van de organisatie. “We zijn heel blij met het mooie aantal vrijwilligers en ook het aantal kinderen is positief. Er hebben zich er ruim honderd aangemeld.” 

Hoebeke deed als jongetje zelf mee aan de week en nu is hij er al twaalf jaar vrijwilliger. Hij en de andere vrijwilligers bedenken allerlei activiteiten, maar de simpelste dingen zijn vaak het populairst, weet hij uit ervaring. Het hutten bouwen en zeepkisten in elkaar timmeren om er daarna mee te racen zijn geliefd. Door het coronavirus moest de afsluiting van de week vorig jaar plots aangepast worden. De organisatie hoopt dat er dit keer geen belemmeringen zijn. “We hopen dat we nu weer een zeepkistenrace met publiek kunnen houden en dat de ouders weer kunnen komen kijken naar de mooie hutten die hun kinderen gebouwd hebben.”

Meer uit Reimerswaal

Ruim 18.000 boompjes naar Zeeuwse tuinbezitters

Op 7, 8 en 9 december krijgt de Gratis Boompjes Uitdeelactie van ZMf, Stichting Landschapsbeheer Zeeland en Velt Zeeuwse Eilanden, zijn vervolg. Op die dagen kunnen de 4000 Zeeuwse tuinbezitters hun boompjes ophalen, die ze eerder in september bestelden tijdens de bestelronde van de uitdeelactie. Ruim 18.000 gratis boompjes worden begin december uitgedeeld op 13 afhaallocaties, in iedere Zeeuwse gemeente een. Zo'n 150 vrijwilligers zetten zich in om de bestellers hun aanwinst te overhandigen.

4 uur geleden
Reimerswaal werkt aan toekomstvisie tot 2040

KRUININGEN - De gemeente Reimerswaal gaat een plan voor de toekomst maken voor de periode tot 2040. Hoe deze strategische visie tot stand komt, is vastgelegd in een projectplan dat de gemeenteraad dinsdag 19 december bespreekt.

6 uur geleden
Reimerswaal geeft 200 inwoners een regenton

KRUININGEN - De gemeente Reimerswaal geeft 200 gratis regentonnen weg aan inwoners met een eigen tuin.

1 dag geleden
Dominee Erik Tramper: 'Onze oecumenische pioniersgemeente is uniek in Nederland'

SCHORE - Twee jaar geleden was het erop of eronder voor de kerk in Schore, vertelt dominee Erik Tramper. “We hadden twintig mensen of nog minder in de kerk. Als we wilden doorgaan, moest het anders." De kerkgangers zochten verbinding met nieuwe mensen. “Sindsdien gebeuren er mooie dingen."

4 dagen geleden
Auto in de sloot bij ongeval Postweg (N670) bij Yerseke

YERSEKE - Op de Postweg (N670) bij Yerseke is donderdagavond een auto in de sloot beland. Het voertuig en de bestuurder zijn door brandweerlieden uit de benarde situatie bevrijd.

4 dagen geleden
Vissen is Matthias' grootste passie

KRABBENDIJKE - Matthias Baas (20) uit Krabbendijke wist vorige maand de wereldtitel voor kustvissen te behalen. In de leeftijdsklasse onder de eenentwintig jaar wist hij individueel de meeste vissen en daarmee de eerste plek binnen te hengelen. Al sinds zijn twaalfde doet Matthias mee aan viswedstrijden door heel Nederland en daarbuiten, want vissen is zijn grootste passie.

5 dagen geleden
Ravage na botsing tussen vrachtwagens op A58 bij Kapelle

KAPELLE - Op de snelweg A58 nabij Kapelle heeft donderdag rond 9.50 uur in de mist een ongeval tussen twee vrachtwagens plaatsgevonden. Daardoor is er grote ravage ontstaan op de A58. De snelweg is vanwege het ongeval afgesloten tussen Kruiningen en 's-Gravenpolder in de richting van Vlissingen. Of er iemand gewond is geraakt is nog niet bekend. 

5 dagen geleden