Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zomervakantie begint in Rilland meteen goed met Kindervakantieweek

Zomervakantie begint in Rilland meteen goed met Kindervakantieweek

RILLAND - In Rilland is de kindervakantieweek maandag begonnen. Nog tot en met donderdag doen de kinderen activiteiten rondom het thema ‘Winter wonderland’. 

In het parkje bij de Vliedberg maken de kinderen plezier met hutten en zeepkisten bouwen, knutselen en spelletjes. Eventjes uitblazen en niets doen, mag ook. Op woensdagavond is er een verrassingsprogramma voor de bovenbouw en op donderdagochtend voor de onderbouw. 

De week kan doorgaan dankzij de bijdrages van sponsoren en vrijwilligers, vertelt Roy Hoebeke van de organisatie. “We zijn heel blij met het mooie aantal vrijwilligers en ook het aantal kinderen is positief. Er hebben zich er ruim honderd aangemeld.” 

Hoebeke deed als jongetje zelf mee aan de week en nu is hij er al twaalf jaar vrijwilliger. Hij en de andere vrijwilligers bedenken allerlei activiteiten, maar de simpelste dingen zijn vaak het populairst, weet hij uit ervaring. Het hutten bouwen en zeepkisten in elkaar timmeren om er daarna mee te racen zijn geliefd. Door het coronavirus moest de afsluiting van de week vorig jaar plots aangepast worden. De organisatie hoopt dat er dit keer geen belemmeringen zijn. “We hopen dat we nu weer een zeepkistenrace met publiek kunnen houden en dat de ouders weer kunnen komen kijken naar de mooie hutten die hun kinderen gebouwd hebben.”

Meer uit Reimerswaal

Vrachtschip vaart stuurhut kapot bij Rilland

RILLAND - De schipper van een vrachtschip heeft woensdag zijn stuurhut kapotgevaren op het Schelde-Rijnkanaal bij Rilland. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt.

14 uur geleden
Vrachtschip vaart stuurhut kapot bij Rilland

RILLAND - De schipper van een vrachtschip heeft woensdag zijn stuurhut kapotgevaren op het Schelde-Rijnkanaal bij Rilland. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt.

17 uur geleden
A58 in beide richtingen dicht vanwege persoon op viaduct

KAPELLE - De A58 is vanochtend in beide richtingen afgesloten geweest ter hoogte van Kapelle. De hulpdiensten waren ter plekke bij een suïcidaal persoon.

1 dag geleden
Verkoeling zoeken in Reimerswaal en Kapelle

We zochten de afgelopen dagen massaal verkoeling langs de Kapelse en Reimerswaalse kust. Op de promenade van Wemeldinge is aan de berm goed te zien hoe droog het is. Deze week zou het koeler en natter moeten worden.

3 dagen geleden
Jongeren worden onwel na pechgeval met bus bij Kapelle

KAPELLE - De hulpdiensten zijn vrijdagmiddag gealarmeerd voor een ongeval op de snelweg A58 ter hoogte van Kapelle. Eenmaal ter plaatse bleek het om onwel geworden passagiers van een touringcar te gaan. 

6 dagen geleden
Kapelle heeft Wemeldingeloop in Nationale Sportweek

WEMELDINGE - Op zaterdag 17 september is de 4e Wemeldingeloop. 

6 dagen geleden
Informatieavond over ontwerp Zanddijk Yerseke

YERSEKE - De Zanddijk-Molendijk is de route van en naar Yerseke. Op dit moment is de weg niet veilig genoeg. Daarom heeft de provincie besloten de Zanddijk te verbreden en een nieuwe verbindingsweg te maken naar Yerseke en bedrijventerrein Olzendepolder.

1 week geleden