Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zomerse temperaturen op komst met kans op enkele buien

Zomerse temperaturen op komst met kans op enkele buien

THOLEN - Donderdag wordt een mooie zomerdag met veel zon, weinig wind en maxima van 22 tot 26 graden. Vrijdag kan het nog iets warmer worden, maar is wel kans op enkele buien. Daarna blijft het vrij aangenaam weer met vrij veel zon en soms een bui.

Landinwaarts stijgt het kwik donderdagmiddag naar 25 of 26 graden. In het noorden en langs de westkust is het met 22 tot 24 graden iets minder warm, maar met regelmatig zon en niet veel wind is het ook hier heerlijk weer voor een terrasje of een barbecue.

Ook het bezoeken van een buitenzwembad of het strand lijkt op deze dag goed te kunnen. Vergeet de zonnebrandcrème niet, want de zon schijnt donderdagmiddag met zonkracht 6 en dit betekent dat een onbeschermde huid in 15-30 minuten kan verbranden.

In de loop van de dag kan, vooral in Zuid-Nederland, wat meer bewolking verschijnen, maar zoals het er nu uitziet blijft het overal droog.

Buienkans
Op de laatste dag van de werkweek wordt het op grotere schaal zomers warm met ruim 25 graden. In Zuidoost-Nederland zijn maxima van 27 graden mogelijk. Ook is de luchtvochtigheid hoger dan donderdag, waardoor het nog wat warmer aanvoelt. De keerzijde van de hogere luchtvochtigheid is de buienkans vrijdagmiddag aanmerkelijk groter is dan donderdagmiddag.

De vooruitzichten voor het komende weekend en begin volgende week zijn niet volop zomers, maar ook zeker niet slecht. Er is dagelijks kans op een bui, maar er wordt ook elke dag zo’n zes uur zonneschijn verwacht. De temperatuur lijkt uit te komen tussen 21 en 24 graden en dit is heel gebruikelijk half augustus.

Wateroverlast
Het dieptepunt van het natte zomerweer hebben we afgelopen zondag gehad. Met slechts 15,8 graden in De Bilt was het de koudste 6 augustus ooit gemeten. Daarbij viel in grote delen van het land veel regen en kwam het lokaal tot wateroverlast.

Vandaag en woensdag is het een stuk aangenamer weer dan zondag, maar droog en warm zomerweer is het nog niet. De neerslag is wel grotendeels beperkt tot lichte buien. Dinsdagavond kan het een tijdje aaneengesloten regenen. Woensdag blijft het op de meeste plekken al droog en wordt het 19 tot 23 graden.

Meer uit Tholen

Oplichter met babbeltruc actief in Sint-Annaland

SINT-ANNALAND - Afgelopen week is er een poging gedaan tot een babbeltruc bij een woning in Sint Annaland. 

2 uur geleden
Zomers weer slaat om: Vanavond code geel vanwege onweer en hagel

ZEELAND - Donderdag gaat rustig en zonnig van start, maar vanavond geldt code geel in Zeeland. Het KNMI waarschuwt voor onweersbuien en hagel. De waarschuwing geldt in Zeeland vanaf 21.00 uur. 

6 uur geleden
Woning in Poortvliet gesloten na vondst enorme hoeveelheid drugs

POORTVLIET - Een woning aan het Kerkplein in Poortvliet moet vanwege een drugsvondst zes maanden lang gesloten blijven. Zo heeft burgemeester Marleen Sijbers vandaag besloten. In de woning werd op 22 maart een grote hoeveelheid hard- en softdrugs aangetroffen na een inval van de politie.

1 dag geleden
Programma dodenherdenkingen in Sint Philipsland en Tholen

SINT PHILIPSLAND/THOLEN - Op zaterdag 4 mei worden de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en latere oorlogs- of vredesoperaties herdacht in Sint Philipsland en Tholen. Alle inwoners van de gemeente Tholen worden uitgenodigd voor deze herdenkingsbijeenkomsten.

1 dag geleden
Nagenieten van Koningsdag in Poortvliet, Smerdiek en Stavenisse met foto's [FOTOALBUM]

POORTVLIET/SINT-MAARTENSDIJK/STAVENISSE - Het is elk jaar weer spannend of Koningsdag droog blijft, maar gelukkig brak na een grijze ochtendlucht in de loop van de dag de zon door. De inwoners van Poortvliet, Smerdiek en Stavenisse genoten afgelopen zaterdag van een gezellig feest, waarbij ze elkaar begroetten met een lach en complimenten geven over elkaars oranje outfits.

1 dag geleden
Hoezo vrij? Nederland gewoon aan het werk tijdens Dag van de Arbeid

THOLEN - Bijna overal ter wereld wordt vandaag de Dag van de Arbeid gevierd en kunnen werknemers genieten van een betaalde feestdag. Nederland vormt hierop een uitzondering: waar bijvoorbeeld onze Belgische en Duitse buren vrij zijn, wordt in Nederland door vrijwel iedereen 'gewoon' gewerkt. Daar is een reden voor.

1 dag geleden
Brandweer blust afvalbrand naast de weg aan rand Stavenisse

STAVENISSE - De brandweer is gisteravond zonder spoed uitgerukt naar een brandje langs de Molendijk in Stavenisse. Een stapel afval stond in de fik. De brandweerlieden hebben het vuur gedoofd. Het is niet duidelijk hoe de brand is ontstaan.

2 dagen geleden