Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zomerse temperaturen op komst

Zomerse temperaturen op komst

GOES - Donderdag wordt een mooie zomerdag met veel zon, weinig wind en maxima van 22 tot 26 graden. Vrijdag kan het nog iets warmer worden, maar is wel kans op enkele buien. Daarna blijft het vrij aangenaam weer met vrij veel zon en soms een bui.

Landinwaarts stijgt het kwik donderdagmiddag naar 25 of 26 graden. In het noorden en langs de westkust is het met 22 tot 24 graden iets minder warm, maar met regelmatig zon en niet veel wind is het ook hier heerlijk weer voor een terrasje of een barbecue. Ook het bezoeken van een buitenzwembad of het strand lijkt op deze dag goed te kunnen. Vergeet de zonnebrandcrème niet, want de zon schijnt donderdagmiddag met zonkracht 6 en dit betekent dat een onbeschermde huid in 15-30 minuten kan verbranden. In de loop van de dag kan, vooral in Zuid-Nederland, wat meer bewolking verschijnen, maar zoals het er nu uitziet blijft het overal droog.

Vrijdag nog warmer
Op de laatste dag van de werkweek wordt het op grotere schaal zomers warm met ruim 25 graden. In Zuidoost-Nederland zijn maxima van 27 graden mogelijk. Ook is de luchtvochtigheid hoger dan donderdag, waardoor het nog wat warmer aanvoelt. De keerzijde van de hogere luchtvochtigheid is de buienkans vrijdagmiddag aanmerkelijk groter is dan donderdagmiddag.

Daarna: redelijk zomerweer
De vooruitzichten voor het komende weekend en begin volgende week zijn niet volop zomers, maar ook zeker niet slecht. Er is dagelijks kans op een bui, maar er wordt ook elke dag zo’n zes uur zonneschijn verwacht. De temperatuur lijkt uit te komen tussen 21 en 24 graden en dit is heel gebruikelijk half augustus.

Dieptepunt van zomerdip achter de rug
Het dieptepunt van het natte zomerweer hebben we gisteren gehad. Met slechts 15,8 graden in De Bilt was het de koudste 6 augustus ooit gemeten. Daarbij viel in grote delen van het land veel regen en kwam het lokaal tot wateroverlast.

Eerst nog wisselvallig
Vandaag, morgen en woensdag is het een stuk aangenamer weer dan gisteren, maar droog en warm zomerweer is het nog niet. De neerslag is wel grotendeels beperkt tot lichte buien. Dinsdagavond kan het een tijdje aaneengesloten regenen. Woensdag blijft het op de meeste plekken al droog en wordt het 19 tot 23 graden.

Meer uit Beveland

Auto belandt in sloot bij eenzijdig ongeval op A58 bij Goes: Eén persoon gewond

GOES- Bij een eenzijdig ongeval op de A58 tussen Goes en 's-Heer Arendskerke is zondagmorgen een personenauto in de sloot beland. De auto raakte van de weg tussen de oprit bij knooppunt De Poel en het viaduct bij de Sinoutskerkseweg. Eén persoon raakte gewond en is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. 

2 uur geleden
Rubriek Albert Kort: Bevelandse jongens in dienst voor Napoleon

Wat zal er door de hoofden van al die Bevelandse jongens zijn gegaan toen ze in 1811 hoorden dat ze het leger van Napoleon in moesten? Was de Franse bezetting nog voor veel mensen een ver-van-hun-bed-show, met de invoering van de dienstplicht drong de 'grote' politiek je persoonlijk leven binnen. Iedere jongeman in 1788 geboren, moest zich bij de burgemeester melden. Niet iedereen moest in dienst. Napoleon had slechts een beperkt aantal jongens uit iedere streek nodig en wie dat waren, werd door het lot bepaald. De loting vond plaats in de dorpsherberg. Degenen die een laag nummer trokken waren de pineut. Tenzij ze werden afgekeurd, of een remplaçant vonden: een persoon die tegen betaling hun plaats wilde innemen. Of ze stonden te popelen om in 1812 met het leger naar Moskou te trekken, weten we niet. Sommigen zullen het als avontuur hebben gezien, maar er waren er ook, zoals Jan de Ruiter in zijn boek Geloot voor Napoleon schreef, die klachten simuleerden om maar uit dienst te blijven. Zoals twee jongens uit Krabbendijke en Yerseke, die zich zwakzinnig voordeden. Kennelijk met succes, want achter hun namen staat 'extreme debiliteit' vermeld. Zij hadden geluk, want we weten dat de oorlog in Rusland een regelrechte hel was. Met zware bepakking moesten de soldaten ruim 2500 kilometer afleggen. Zelden was er genoeg voedsel en door uitdroging was men vaak gedwongen de eigen urine op te drinken! En dan hebben we het nog niet eens gehad over de bloedige gevechten onderweg met de vijand. Slagvelden die na afloop vergeven waren van verminkte lijken met uitpuilende ingewanden en afgehakte ledematen. Zwaar gewonde soldaten die om hulp schreeuwden of om een genadeschot smeekten. Gewonden die zich onder de paarden probeerden uit te worstelen, maar die vaak door de paarden werden vermorzeld.

3 uur geleden
35e Zeeuwse fietsvierdaagse trapt dinsdag 23 juli af

GOES - Hij gaat door: eind juli vindt de, inmiddels 35e, Zeeuwse Fietsvierdaagse plaats vanuit Goes.

1 dag geleden
Hulpdiensten bevrijden automobilist na ongeval op Europaweg Zuid

NIEUWDORP - Een automobilist kwam zaterdagochtend vast te zitten in zijn auto na een eenzijdig ongeluk op de Europaweg Zuid. Na een uur wisten de hulpdiensten het slachtoffer uit de auto te bevrijden. Daarna is hij met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

1 dag geleden
Activiteiten voor kids tijdens het Vakantiefestival van Bibliotheek Oosterschelde

GOES - In de zomervakantie is er weer van alles te beleven in de Bibliotheek Oosterschelde. In verschillende vestigingen worden er leuke activiteiten georganiseerd voor kinderen tussen de 2 en 14 jaar. Van uitdagende workshops tot gezellige voorleesfeestjes: er is van alles te ontdekken.

1 dag geleden
Rubriek Goes Gezien: Waar kijkt zij naar?

Komende weken zijn weer volop evenementen bij te wonen rond de Goese beschermheilige Maria Magdalena. Kijk op mariamagdalenagoes.nl voor het volledige programma. Ondertussen beschouwen wij deze Maria Magdalena. Zij staat niet bepaald op gelijke voet met ons, maar op zo'n zeven meter hoogte tegen de Heilige Maria Magdalenakerk aan, boven de ingang. Dus, voorbijlopers: kijk 's omhoog, want het is een fraai beeld. Het is van gietijzer, omstreeks 1890 gegoten in Noord-Frankrijk, naar een model van de Parijse beeldhouwer Thenon-Meunier. Het staat sinds 1908, toen deze kerk werd gewijd, op deze verheven plek. Eerder stond het in de kleine voorloper van deze kerk, op dezelfde plek. 

1 dag geleden
Treinverkeer ligt stil na aanrijding tussen Goes en Middelburg

ZEELAND - Het treinverkeer tussen Vlissingen en Roosendaal ligt vrijdagmiddag stil. Oorzaak is een aanrijding tussen Goes en Middelburg. 

1 dag geleden