Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zomeractiviteiten Terra Maris van 12 t/m 18 augustus 2021

Zomeractiviteiten Terra Maris van 12 t/m 18 augustus 2021

OOSTKAPELLE - Terra Maris in Oostkapelle organiseert weer talloze activiteiten deze zomer. Een overzicht.


Donderdag 12 augustus om 13.30/14.00/14.30/15.00 uur – Bij-kletsen met de imker
Onze huisimker neemt je elk half uur mee in de fantastische wereld van de bijen. Hoe herken je een koningin, wat is een dar, hoe maakt een bij honing of hoeveel bijen telt een bijenvolk, je leert het allemaal van onze Imker. Deelname: entreeprijs museum/ max 6 deelnemers per keer. Reserveren: bij de balie, op de dag zelf

Vrijdag 13 augustus tussen 10.30 en 12.30 uur & tussen 13.30 en 15.30 uur – Scharrelkidsclub / Luchtacrobaten
Op vrijdag staat alles in het teken van de luchtacrobaten. Vlinders, vogels, insecten, bijen en wat er nog meer rondvliegt! Wat is de levenscyclus, hoe herken je ze, wat eten ze, waar wonen ze en nog veel meer! Deelname: entreeprijs museum en reserveren is niet nodig.

Zaterdag 14 augustus tussen 10.30 en 12.30 uur & tussen 13.30 en 15.30 uur – Scharrelkidsclub / Groeiers en Bloeiers

In de tuin van Terra Maris hebben we groeiers en bloeiers, groot en klein. Maar hoe kun je aan een boom zien hoe oud hij is? En hoe gezond hij is? Dit komt ‘s ochtends aan bod tijdens het spreekuur van onze Scharrelkids-bomendokter! Iedere zaterdag staat de scharrelkidsclub in het teken van groeiers en bloeiers, met elke week andere activiteiten. Deelname: entreeprijs museum en reserveren is niet nodig.

Zondag 15 augustus tussen 10.30 en 12.30 uur & tussen 13.30 en 15.30 uur – Scharrelkidsclub / Zoet en Zout water
Speuren naar schaatsenrijders, ruggenzwemmertjes, kikkerdril en ander onderwaterleven in de watertuin van het museum. Welke dieren leven er in zoet water, en waarom niet in zout? Niet alleen komen waterdiertjes aan bod, maar we gaan het ook hebben over de invloed van regen(water) in de stad, en wat je in je eigen tuin kunt doen om wateroverlast te beperken. Iedere zondag zijn er in het thema zoet en zout water leuke activiteiten bij de scharrelkidsclub! Deelname: entreeprijs museum en reserveren is niet nodig.

Maandag 16 augustus tussen 11.00 en 12.30uur & tussen 13.00 en 16.00uur – KKaAT : KLEURENRIJK
De landschapstuin van het museum is het hele jaar door ‘een rijk aan kleuren’. Zeker deze tijd van het jaar. O.l.v. kunstenares Jessica van Dierendonck, van het KKaAT KinderKunstaAtelier, zetten we daarom ook juist vandaag onze schildersezels midden in de tuin, tussen alles wat groeit en bloeit. We laten ons inspireren door het rijke palet aan kleuren wat de tuin te bieden heeft. Dus kom schilderen en maak je meest kleurrijke schildering ooit! ?Deelname: entreeprijs museum en reserveren is niet nodig.

Maandag 16 augustus om 10.00, 11.00 en 12.00 uur – Zoldergeheimen 
Vandaag kun je tijdens een museumbezoek het ‘Open depot’ op de zolder van ons museum bezoeken. Duizenden collectie-objecten, zoals opgezette vogels en zoogdieren, fossiele botten etc. zijn jarenlang verborgen gebleven. Een groot deel is nu op ons ’Open depot’ te zien. Een deskundige gids vertelt alle bijzonderheden over één of meerdere soorten vogels en zoogdieren. Deelname: entreeprijs museum/ max 6 deelnemers per keer Reserveren: bij de balie, op de dag zelf

Dinsdag 17 augustus tussen 10.30 en 12.30 uur – Scharrelkidsclub / Daar komen de Vikingen!
?In de middeleeuwen waren er ook Vikingen op Walcheren, wat toen nog Walichrum werd genoemd. Als we de verhalen moeten geloven waren het koelbloedige rovers die altijd maar op zee waren of plunderden. Maar hoe was het leven in Walichrum? Hoe woonden de Walichrummers en wat aten ze? Welke spelletjes speelden ze? Iedere dinsdag is het Middeleeuwen-tijd bij Terra Maris!?Deelname: entreeprijs museum en reserveren is niet nodig.

Dinsdag 17 augustus van 16.30 tot 19.30 uur Middeleeuws festijn: spelen en spijzen! Aangepast programma!
In een herbergachtige sfeer met een nar, drankjes, een kookpot met pruttelende soep en de geur van vuren, waarop vlees wordt gebraden en kinderen hun eigen stokbroodje kunnen bakken, is het goed eten en drinken! Kinderen kunnen zich vermaken met middeleeuwse spelletjes zoals boomschijf lopen, ringsteken, bot vangen en een echte ridderstormbaan. Om de middeleeuwse sfeer te verhogen word je vermaakt door een kwakzalver, heks, imker, mandenvlechter en ander middeleeuws volk. Ook is te zien hoe in de middeleeuwen uit veen zout werd gewonnen. En uiteraard kunnen kinderen het Mottekasteel bestormen.Deelname: entreeprijs museum + € 2,- toeslag; kortingspassen of kortingsbonnen voor Terra Maris zijn ook geldig op de 5 dagen van het festijn. Vanaf 13.00 uur gaat de € 2,- toegangstoeslag voor het Middeleeuws festijn in. Het eten en drinken is NIET bij de prijs inbegrepen. Een bezoek aan het museum wel, dus kom ruim voordat het festijn begint naar Terra Maris! Het museumcafé is i.v.m. de voorbereidingen vanaf 15.00 uur gesloten.

Woensdag 18 augustus tussen 10.30 en 12.30 uur & tussen 13.30 en 15.30 uur – Scharrelkidsclub / Van Potvis tot Petfles 
In 2017 spoelde Potvis Pieter aan bij Domburg en nu staat hij hier in Terra Maris! Ontdek waarom potvissen kampioen diepzeeduiken zijn, wat ze eten, hoe ze hun prooi vangen en waarom ze soms aanspoelen. Maar er spoelt meer aan in Zeeland… zeehonden, vogels, vissen, schelpen… en helaas ook plastic, héél veel plastic. Hoe komt dat daar terecht? En wat kunnen we hieraan doen? Iedere woensdag kun je je samen met de scharrelkidsclub verdiepen in de wonderlijke onder-zee-wereld, van Potvis tot Petfles. Deelname: entreeprijs museum en reserveren is niet nodig.

Meer informatie op https://nl.terramaris.nl/.

Meer uit Middelburg

Bouw zes levensloopbestendige woningen Meliskerke van start

MELISKERKE Vorige week is de bouw gestart van zes levensloopbestendige woningen aan de Pauwhoekstraat in Meliskerke. Als alles volgens planning verloopt is de bouw in september 2024 gereed.

10 uur geleden
Leerlingen Herman Faukeliusschool uit Middelburg winnen STEAM Cup challenge met app tegen pesten

MIDDELBURG - Leerlingen van de Herman Faukeliusschool uit Middelburg hebben vorige week de eerste prijs gewonnen van de landelijke finale van de GoIT STEAM CUP challenge. Ze wonnen met het ontwerp van een app tegen pesten. Leuk detail: ze wonnen deze prijs notabene op de landelijke dag tegen pesten.

10 uur geleden
Middelburg Boekenstad 2024

MIDDELBURG - Op 5 mei 2024 is wordt Middelburg Boekenstad weer georganiseerd: de grootste en gezelligste boekenmarkt van Zuidwest-Nederland. Het is alweer de 24e editie.

18 uur geleden
Botsing tussen scooters in de Jasmijnstraat in Middelburg

MIDDELBURG - Bij een botsing tussen twee scooters in Middelburg is maandagavond schade ontstaan. Het ongeval gebeurde omstreeks 18.30 uur in de Jasmijnstraat te Middelburg. Door onbekende oorzaak waren twee scooterbestuurders met elkaar in botsing gekomen. De politie en ambulancedienst kwamen ter plaatse.

1 dag geleden
Ko en Stina de Smit: al 70 jaar gelukkig getrouwd!

ARNEMUIDEN - Ko (88) en Stina (88) de Smit vieren vandaag, op 23 april 2024, een bijzondere mijlpaal: hun 70-jarig huwelijksjubileum. Hun verhaal begint in Arnemuiden in1953, als Ko tijdens het vervoeren van 'peeën' de rasechte Erremuuse Stina door het dorp ziet lopen en denkt: "Daar moet ik eens achteraan!" In die tijd kwam de jeugd elkaar tegen door rondjes rond het dorp te lopen. Zo ontmoetten Ko en Stina elkaar op het zogenoemde Schorretje. 

1 dag geleden
ZeelandJazz Festival 2024

MIDDELBURG - In de maand juni is het weer tijd voor het ZeelandJazz Festival. Het tweede weekend van juni in Terneuzen en het derde weekend in Middelburg. Een trend in Nederland en de rest van Europa zijn de tribute bands en ook het Jazzfestival neemt dit mee in het festival. Tijdens het openingsconcert in Porgy en Bess speelt het Teus Nobel Trio "A Tribute To Chet Baker" met als gast Benjamin Herman. In Middelburg opent Michiel Borstlap & band die Herbie Hancock spelen voor de headliner RYMDEN. Op zaterdag in De Spot een James Brown Tribute door het Amsterdam Funk Orchestra met Jared Grant.

2 dagen geleden
Met een hink-stap-sprong de gevangenis in

MIDDELBURG - De gevangenis in Middelburg (Torentijd)  heeft sinds kort een gekleurd hinkelpad voor de ingang. Als een ouder in de gevangenis belandt, heeft dat invloed op de relatie tussen ouder en kind. En voor een kind is het soms lastig om op bezoek te gaan bij een ouder die in de gevangenis zit. Een paar keer hinkelen is letterlijk en figuurlijk een eerste stap om wat meer ontspannen hun vader te begroeten.

2 dagen geleden