Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zomeractiviteiten Terra Maris van 12 t/m 18 augustus 2021

Zomeractiviteiten Terra Maris van 12 t/m 18 augustus 2021

OOSTKAPELLE - Terra Maris in Oostkapelle organiseert weer talloze activiteiten deze zomer. Een overzicht.


Donderdag 12 augustus om 13.30/14.00/14.30/15.00 uur – Bij-kletsen met de imker
Onze huisimker neemt je elk half uur mee in de fantastische wereld van de bijen. Hoe herken je een koningin, wat is een dar, hoe maakt een bij honing of hoeveel bijen telt een bijenvolk, je leert het allemaal van onze Imker. Deelname: entreeprijs museum/ max 6 deelnemers per keer. Reserveren: bij de balie, op de dag zelf

Vrijdag 13 augustus tussen 10.30 en 12.30 uur & tussen 13.30 en 15.30 uur – Scharrelkidsclub / Luchtacrobaten
Op vrijdag staat alles in het teken van de luchtacrobaten. Vlinders, vogels, insecten, bijen en wat er nog meer rondvliegt! Wat is de levenscyclus, hoe herken je ze, wat eten ze, waar wonen ze en nog veel meer! Deelname: entreeprijs museum en reserveren is niet nodig.

Zaterdag 14 augustus tussen 10.30 en 12.30 uur & tussen 13.30 en 15.30 uur – Scharrelkidsclub / Groeiers en Bloeiers

In de tuin van Terra Maris hebben we groeiers en bloeiers, groot en klein. Maar hoe kun je aan een boom zien hoe oud hij is? En hoe gezond hij is? Dit komt ‘s ochtends aan bod tijdens het spreekuur van onze Scharrelkids-bomendokter! Iedere zaterdag staat de scharrelkidsclub in het teken van groeiers en bloeiers, met elke week andere activiteiten. Deelname: entreeprijs museum en reserveren is niet nodig.

Zondag 15 augustus tussen 10.30 en 12.30 uur & tussen 13.30 en 15.30 uur – Scharrelkidsclub / Zoet en Zout water
Speuren naar schaatsenrijders, ruggenzwemmertjes, kikkerdril en ander onderwaterleven in de watertuin van het museum. Welke dieren leven er in zoet water, en waarom niet in zout? Niet alleen komen waterdiertjes aan bod, maar we gaan het ook hebben over de invloed van regen(water) in de stad, en wat je in je eigen tuin kunt doen om wateroverlast te beperken. Iedere zondag zijn er in het thema zoet en zout water leuke activiteiten bij de scharrelkidsclub! Deelname: entreeprijs museum en reserveren is niet nodig.

Maandag 16 augustus tussen 11.00 en 12.30uur & tussen 13.00 en 16.00uur – KKaAT : KLEURENRIJK
De landschapstuin van het museum is het hele jaar door ‘een rijk aan kleuren’. Zeker deze tijd van het jaar. O.l.v. kunstenares Jessica van Dierendonck, van het KKaAT KinderKunstaAtelier, zetten we daarom ook juist vandaag onze schildersezels midden in de tuin, tussen alles wat groeit en bloeit. We laten ons inspireren door het rijke palet aan kleuren wat de tuin te bieden heeft. Dus kom schilderen en maak je meest kleurrijke schildering ooit! ?Deelname: entreeprijs museum en reserveren is niet nodig.

Maandag 16 augustus om 10.00, 11.00 en 12.00 uur – Zoldergeheimen 
Vandaag kun je tijdens een museumbezoek het ‘Open depot’ op de zolder van ons museum bezoeken. Duizenden collectie-objecten, zoals opgezette vogels en zoogdieren, fossiele botten etc. zijn jarenlang verborgen gebleven. Een groot deel is nu op ons ’Open depot’ te zien. Een deskundige gids vertelt alle bijzonderheden over één of meerdere soorten vogels en zoogdieren. Deelname: entreeprijs museum/ max 6 deelnemers per keer Reserveren: bij de balie, op de dag zelf

Dinsdag 17 augustus tussen 10.30 en 12.30 uur – Scharrelkidsclub / Daar komen de Vikingen!
?In de middeleeuwen waren er ook Vikingen op Walcheren, wat toen nog Walichrum werd genoemd. Als we de verhalen moeten geloven waren het koelbloedige rovers die altijd maar op zee waren of plunderden. Maar hoe was het leven in Walichrum? Hoe woonden de Walichrummers en wat aten ze? Welke spelletjes speelden ze? Iedere dinsdag is het Middeleeuwen-tijd bij Terra Maris!?Deelname: entreeprijs museum en reserveren is niet nodig.

Dinsdag 17 augustus van 16.30 tot 19.30 uur Middeleeuws festijn: spelen en spijzen! Aangepast programma!
In een herbergachtige sfeer met een nar, drankjes, een kookpot met pruttelende soep en de geur van vuren, waarop vlees wordt gebraden en kinderen hun eigen stokbroodje kunnen bakken, is het goed eten en drinken! Kinderen kunnen zich vermaken met middeleeuwse spelletjes zoals boomschijf lopen, ringsteken, bot vangen en een echte ridderstormbaan. Om de middeleeuwse sfeer te verhogen word je vermaakt door een kwakzalver, heks, imker, mandenvlechter en ander middeleeuws volk. Ook is te zien hoe in de middeleeuwen uit veen zout werd gewonnen. En uiteraard kunnen kinderen het Mottekasteel bestormen.Deelname: entreeprijs museum + € 2,- toeslag; kortingspassen of kortingsbonnen voor Terra Maris zijn ook geldig op de 5 dagen van het festijn. Vanaf 13.00 uur gaat de € 2,- toegangstoeslag voor het Middeleeuws festijn in. Het eten en drinken is NIET bij de prijs inbegrepen. Een bezoek aan het museum wel, dus kom ruim voordat het festijn begint naar Terra Maris! Het museumcafé is i.v.m. de voorbereidingen vanaf 15.00 uur gesloten.

Woensdag 18 augustus tussen 10.30 en 12.30 uur & tussen 13.30 en 15.30 uur – Scharrelkidsclub / Van Potvis tot Petfles 
In 2017 spoelde Potvis Pieter aan bij Domburg en nu staat hij hier in Terra Maris! Ontdek waarom potvissen kampioen diepzeeduiken zijn, wat ze eten, hoe ze hun prooi vangen en waarom ze soms aanspoelen. Maar er spoelt meer aan in Zeeland… zeehonden, vogels, vissen, schelpen… en helaas ook plastic, héél veel plastic. Hoe komt dat daar terecht? En wat kunnen we hieraan doen? Iedere woensdag kun je je samen met de scharrelkidsclub verdiepen in de wonderlijke onder-zee-wereld, van Potvis tot Petfles. Deelname: entreeprijs museum en reserveren is niet nodig.

Meer informatie op https://nl.terramaris.nl/.

Meer uit Middelburg

Kerst in De Oostkerk

MIDDELBURG - Oost, west… Kerst op zijn best in de Oostkerk! Ook in de decembermaand is er genoeg te beleven in de Cultuurkoepel van Middelburg. In het weekend van 16 & 17 december staan Wibi Soerjadi en Cor Bakker met een kerstconcert in de kerk. De vrijdag daarop is er een X-MAS SING ALONG onder leiding van The Kickz. Op 15 december staat Dutch Baroque in de Oostkerk met het programma Magnificat anima mea Dominum. 

10 uur geleden
Theaterloods-B speelt Leeuwenhart voor basisscholen

MIDDELBURG - De nieuwe productie van De Zeeuwse jeugdtheatermakerij Theaterloods-B heet 'Leeuwenhart' en is bedoeld voor leerlingen van de bovenbouw van het basisonderwijs.

10 uur geleden
Oud-bestuurslid verduisterde 60.000 euro van tennisclub MLTC

MIDDELBURG - Bij Stichting De Veste, die gelieerd is aan de Middelburgse tennisclub MLTC, is in zes jaar tijd een bedrag van bijna 60.000 euro verduisterd door een oud-bestuurslid. Dat schrijft de tennisvereniging op haar website.

13 uur geleden
Vier je identiteit tussen de kunstwerken in de Vleeshal in Middelburg

MIDDELBURG - Op 8 december organiseert Vleeshal 'Queer Cheer', een queer-feest ten midden van de solotentoonstelling 'Freddie' van Freddie Mercado. Speciaal voor Paarse Vrijdag, een actiedag van de GSA (Gender and Sexuality Alliance), kunnen bezoekers dansen tussen de kunstwerken van Mercado. Mercado zoekt binnen zijn werk de grenzen op tussen identiteit en gender en daarmee is dit de perfecte setting voor dit bijzondere feest.

1 dag geleden
Kerstmarkt Grote Kerk Veere

VEERE - Nog één week voordat de Grote Kerk in Veere weer omgetoverd wordt tot een kerstparadijs. Op 9 en 10 december vindt de jaarlijkse kerstmarkt van Veere plaats. 

1 dag geleden
Onwelwordingen bij restaurant Middelburg

MIDDELBURG - Bij een fastfoodrestaurant in Middelburg zijn donderdagmiddag meerdere personen onwel geworden. De brandweer werd opgeroepen om metingen te doen.

1 dag geleden
De lichtjes gaan aan! Inwoners Nieuw-en St.Joosland brengen dorp in Kerstsferen

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Op 6 december gaan de lichtjes aan! Van de kerstboom op het pleintje bij ''t Dorpsuus' in Nieuw- en Sint Joosland. Twee dorpsbewoners opperden het idee tijdens de Dorpstafel.

2 dagen geleden