Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zoektocht naar vermiste zwemmer duinmeer Overveen gaat door

Zoektocht naar vermiste zwemmer duinmeer Overveen gaat door

OVERVEEN (ANP) - De politie en hulpdiensten zoeken zaterdag verder naar een 32-jarige man die vrijdagavond onder water verdween in het duinmeer 't Wed bij Overveen (Noord-Holland). Het gebied rond het strandje is de komende dagen afgesloten op last van de burgemeester, aldus de politie.

Rond 18.10 uur werd melding gedaan van een vermiste zwemmer, waarna brandweer en politie een zoektocht naar de man begonnen. Het strandje in de Kennemerduinen werd ontruimd en duikers zochten in het water naar de man. Hij werd niet gevonden. "Vermoedelijk is de man verdronken", zo meldt de politie zaterdag.

De familie van het slachtoffer is opgevangen. Tijdens het incident waren er veel bezoekers op het strandje. Voor hen is er slachtofferhulp beschikbaar.

De politie en de gemeente vragen mensen nadrukkelijk om de aankomende dagen niet naar het gebied te komen, zodat de hulpdiensten in alle rust de zoekactie kunnen voortzetten. "Dit kan enkele dagen duren."

Meer uit Binnenland

Advocaat na aanhouden Mallorcaverdachte: van meineed geen sprake

LELYSTAD (ANP) - Advocaat Irene Stas vindt het zeer onterecht dat haar cliënt Martijn T. donderdagmiddag is aangehouden voor liegen onder ede in de Mallorcazaak. Van meineed is geen sprake, zegt Stas. "Het dient geen enkel belang in dit proces." Ze is in afwachting van het verhoor bij de politie, waarvan nog niet bekend is wanneer dat plaatsvindt.

49 minuten geleden
Wet onder nieuw pensioenstelsel loopt weer vertraging op

DEN HAAG (ANP) - De wet die nodig is voor de overgang naar het nieuwe pensioenstelsel, zal niet per 1 januari ingaan. Minister Carola Schouten schrijft in antwoorden op Kamervragen dat ze de invoering van de wet uitstelt naar 1 juli 2023. De komende weken buigt de Tweede Kamer zich nog drie keer over de ingewikkelde wet, en de Eerste Kamer moet er ook nog over debatteren.

1 uur geleden
Mallorcaverdachte heeft spijt van video en uitdelen eerste klap

LELYSTAD (ANP) - De 20-jarige Lars van den H. uit Hilversum heeft tijdens het Mallorcaproces verklaard spijt te hebben van het uitdelen van een van de eerste klappen tijdens de gewelddadige uitgaansnacht op Mallorca in juli vorig jaar. Het spijt hem ook dat hij na afloop ervan stoer op de vechtpartij terugkeek in een video op Snapchat.

1 uur geleden
COA kan nog geen duidelijkheid geven over gevolgen kort geding

DEN HAAG (ANP) - Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) kan nog niet zeggen hoe het op korte termijn gestalte gaat geven aan de uitspraak in het kort geding over de asielopvang. De organisatie is druk bezig de gevolgen van het vonnis in kaart te brengen, laat een woordvoerder weten. "Op basis daarvan gaan we kijken hoe en wat we gaan doen."

2 uur geleden
Rijkswaterstaat vernieuwt besturingssysteem stormvloedkeringen

UTRECHT (ANP) - Rijkswaterstaat heeft de besturingssystemen van twee stormvloedkeringen vernieuwd. De Oosterscheldekering kreeg een nieuw automatisch noodsluitsysteem, dat zorgt voor sluiting van de zeewaterkering als dat niet op de gewone manier lukt. Bij de opblaasbare kering Ramspol bij Kampen is de 20 jaar oude hard- en software vervangen om het bedienen, besturen en bewaken van de kering te moderniseren.

2 uur geleden
Golden Earring krijgt metershoog monument in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - Golden Earring krijgt een metershoog monument in Den Haag. De aankondiging werd donderdag gedaan op de Haagse kunstbeurs Art The Hague in de Fokker Terminal in de hofstad. Het Museum RockArt, dat het initiatief heeft genomen, heeft een bericht hierover van Omroep West bevestigd.

3 uur geleden
Rutte looft Britten bij eerste Europese 'burentop'

PRAAG (ANP) - De Britse premier Liz Truss heeft bij de eerste top met leiders van bijna heel Europa, haar debuut in zo'n gezelschap, complimenten gekregen van haar collega Mark Rutte. Hij prees de voortrekkersrol die het Verenigd Koninkrijk op zich heeft genomen in het Europese verzet tegen de Russische invasie in Oekraïne. De leiders zullen op de top in Praag ook de getroebleerde relatie tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie bespreken, zei Rutte.

3 uur geleden