Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Zo zag ik Middelburg nog nooit’

‘Zo zag ik Middelburg nog nooit’

MIDDELBURG - Eindelijk was het zover. Na twee jaar afwezigheid door Covid was het vrijdag 9 september voor renners, wandelaars én organisatie extra feest toen de stadsomroeper de bel rinkelde als startsein voor de zesde editie van City Trail Middelburg. De funrun, zoals de organisatie het zelf noemt, gaat niet alleen over wegen maar ook dwars door bijzondere en unieke locaties. Ook dit jaar werden de deelnemers, op de route van circa acht kilometer, aangenaam verrast. “Je komt op plekken waar je zelf nooit komt”, aldus een van de deelnemers.

Een half uur voor vertrek stroomt De Markt in Middelburg geleidelijk vol. De sfeer is ontspannen en gemoedelijk. De donkere wolken mogen de pret niet drukken. In de rij voor het ophalen van de rugnummers staan ook Mirjam van Housselt en zoon Sep uit Middelburg. Sep is 5 jaar oud en wandelt voor de eerste keer de trail. Mirjam: “De laatste keer waren we toeschouwer en toen al leek het ons ontzettend leuk zelf een keer de route te wandelen. Nu is het dan eindelijk zover. We doen het op het gemakje, maar deze jongen kan heel goed wandelen”, lacht ze trots.

Geslaagde editie
De run telde dit jaar zo’n 1500 deelnemers. Geen slechte opkomst vindt Marcel Besuijen van de organisatie, ook al is er plaats voor 2500. “De naweeën van corona zijn voelbaar en ook het weer speelde niet helemaal zo mee. Maar los daarvan is het aantal deelnemers fantastisch en gaat het uiteindelijk ook meer om de sfeer. En die was wat ons betreft fantastisch. We blikken terug op een meer dan geslaagde editie met de jongste deelnemer van 4 jaar en de oudste 84 jaar oud.”

Atoomschuilkelder
Hardloper Ronald Sturm uit Oost-Souburg rende de City Trail dit jaar voor het eerst. “Wat een ontzettend leuke ervaring”, aldus Ronald. “Zo zag ik Middelburg nog nooit. Van atoomschuilkelder, Kledingbank en ‘t Gasthuis tot het Waterschap, podium en kroeg. En op alle locaties word je enthousiast aangemoedigd en klinkt bijna overal live muziek. Het gaat duidelijk niet om de snelste tijd, maar vooral om de unieke ervaring. Volgend jaar ben ik er zeker weten weer bij.”

Trappen
Ook Tessa Dieleman uit Middelburg is enthousiast. Zij rende het parcours dit jaar voor de derde keer. Tessa: “Knap dat het de organisatie weer is gelukt een toffe route uit te stippelen en de lopers te verrassen. De schuilkelder vond ik het meest verrassend. En natuurlijk de veelbesproken studentenflats, mag ik LUL gebouw zeggen, een feest om door hard te lopen. De organisatie wist ons wel uit te dagen met heel veel trappen dit jaar. Pittig soms, maar dat mag ook wel”, lacht ze.

Goede doelen
De opbrengst gaat naar twee (lokale) goede doelen: stichting Westerlicht, het inloophuis voor mensen met kanker, hun naasten en hun nabestaanden en Humanitas kinderkamp Zeeland.

Meer uit Middelburg

Inschrijving Zeeuwse Boekenprijs opent op 15 mei 2024

MIDDELBURG - De Zeeuwse Boekenprijs (ZBP) 2024 heeft dit jaar een paar belangrijke wijzigingen ten opzichte van eerdere edities. Zo is de jaarlijkse inschrijftermijn voor deelname een maand vervroegd (15 mei t/m 15 juni 2024), is er geen PZC Publieksprijs meer en is het prijzengeld verhoogd naar € 5000,-. Aanmelden gaat via de website van de ZB.

5 uur geleden
Leute meej de meute! Muziekfestival Hrieps gaat zaterdag 11 mei van start

Middelburg - Vandaag zijn de kinderen aan de buurt op Junior Hrieps, zaterdag 11 mei kunnen de volwassen gaan feesten op de 28e editie van het muziekfestival in Grijpskerke. 

9 uur geleden
Vrijdag 10 mei Open Boerderijdagen

Middelburg - Vrijdag 10 mei stellen boerderijen verspreid over heel Nederland hun erf open voor publiek. Jong en oud kan het boerenleven van dichtbij ervaren. 

11 uur geleden
Meer dialect in De Zeeuwse Top 40 van 2024, Roller Coaster blijft favoriet

OOST-SOUBURG - Bijna 4000 liefhebbers van muziek uit Zeeland hebben dit jaar hun stem uitgebracht op de Zeeuwse Top 40. Dat leverde voor de achttiende keer een lijst op met de veertig populairste nummers van Zeeuwse bodem, met op plek 1 Roller Coaster van Danny Vera. 

12 uur geleden
'Bij de ontmoetingsplek worden we tenminste niet weggestuurd'

MIDDELBURG - Een ontmoetingsplek voor jongeren waar je jezelf kan zijn zonder constant in de gaten te worden gehouden, dat wilden Romaisa, Lucia en Wanisha in hun wijk. Het was niet zomaar geregeld. Ze moesten aanschuiven bij wijktafels, gesprekken voeren met de wethouder en veel geduld hebben. Maar het is ze gelukt: vrijdag 10 mei wordt de ontmoetingsplek voor jongeren in Dauwendaele officieel geopend.  In gesprek met Romaisa, Lucia en jongerenwerker Jos Wight,  over 'hun' ontmoetingsplek. 

1 dag geleden
Het vernieuwde schoolplein van basisschool Het Talent: van grijze betonblokken naar weelderig groen

MIDDELBURG - Woensdag 8 mei vond de feestelijke heropening van het vernieuwde schoolplein van Basisschool Het Talent plaats. Een paar weken eerder was de Werkgroep Groene Handjes gestart met hun missie: het omtoveren van het grijze, betonnen schoolplein tot een levendige oase van groen.

1 dag geleden
Junior Hrieps morgen van start

GRIJPSKERKE - Vrijdag 10 mei 2024 gaat Mini Mundi Junior Hrieps van start. 

1 dag geleden