Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Zo lang het kan, blijf ik het zeker doen’

‘Zo lang het kan, blijf ik het zeker doen’

VLISSINGEN – In de aanloop van Film by the Sea, dat dit jaar in Cine City plaatsvindt van 9 tot 18 september, komen in De Bode een aantal mensen aan het woord die nauw betrokken zijn bij de organisatie van het gerenommeerde filmfestival. Dit keer is Louisa Heijboer aan de beurt. Zij is dit jaar voor de tiende keer actief als één van de meer dan honderd vrijwilligers.

Wat het vrijwilligerswerk bij Film by the Sea zo leuk maakt zijn volgens Louisa de bijzondere ervaringen die zij opdoet en de afwisseling. “Ik doe elk jaar weer wat anders”, vertelt ze. “Ik begon als student. Ik had toen weinig te besteden en zag het als een mooie kans om niet alleen werkervaring op te doen, maar ook om veel gratis films te zien. Ik leerde mensen kennen en zo ben ik het blijven doen.” De rol die zij het vaakst heeft vervuld is die van gastvrouw. “Ik zorg ervoor dat alles goed verloopt en natuurlijk ontvang ik de mensen. Maar ik heb ook achter deinformatiebalie gestaan.”

Actueel
Louisa heeft gezien hoe het festival zich het afgelopen decennium verder ontwikkeld heeft. “Festivaldirecteur Jan Doense heeft hele leuke ideeën vind ik. Elke editie is weer anders. Ondanks corona is het toch gelukt om de afgelopen twee jaar een heel mooi festival neer te zetten. Het evenement gaat ook echt mee met de tijd. Er wordt gefocust op ontwikkelingen die nu actueel zijn. Dat uit zich in de keuze van gasten, thema’s en onderwerpen die centraal staan. Dat vind ik heel goed aan Film by the Sea.”

Minder mainstream
Vanzelfsprekend is Louisa een echte filmliefhebber. “Ik vind het leuk dat je door het festival de kans krijgt wat andere soort films te zien dan die normaal in de bioscoop draaien. Het is de ideale kans om de minder mainstream films te leren kennen en bijvoorbeeld Franse films te zien. Ik hou vooral van Nederlandstalige films. Ik vind veel Nederlandse acteurs leuk en als je ze dan in ‘het echt’ ziet omdat ze als bezoeker naar Film by the Sea komen, dan is dat heel tof. Ook heb ik schrijver Kluun ontmoet. Hij heeft vorig jaar een luisterboek ingesproken en ik mocht de prijs hiervoor uitreiken. Dat was wel een persoonlijk hoogtepunt.”

Dure auto’s
Het zijn niet alleen de bijzondere ontmoetingen die het vrijwilligerswerk voor Louisa zo leuk maken. “Ik heb vorig jaar meegeholpen om de drive-in in de Machinefabriek te begeleiden en toen mocht ik de sleutels van hele mooie, dure auto’s aanreiken. Het jaar daarvoor waren er filmvertoningen op de Ferry terwijl deze langs de Zeeuwse kust voer. Ook dat was een unieke ervaring. Je komt op plekken waar je anders niet komt en je kunt lekker kijken achter de schermen. Ik werk in de ICT en de combinatie met het sociale aspect van mijn vrijwilligerswerk bij het festival vind ik heel mooi. Zo lang het kan, blijf ik het zeker doen.”

Meer uit Vlissingen

Verzakkingen op het spoor: Extra reistijd tussen Roosendaal en Vlissingen

VLISSINGEN - Als je per trein reist tussen Roosendaal en Vlissingen, moet je voorlopig rekening houden met een extra uur reistijd. Het spoor in verschillende delen van Zeeland is verzakt, wat resulteert in verminderde treinfrequenties. Bovendien is de toegestane snelheid voor de treinen die wel rijden beperkt tot veertig kilometer per uur. Deze verzakkingen zijn het gevolg van aanhoudende regenval in de afgelopen dagen.

2 uur geleden
Schrijfster Miriam Toews bezoekt Film by the Sea

VLISSINGEN - Film by the Sea presenteert de FbtS+ voorstelling: All my Puny Sorrows in aanwezigheid van schrijfster Miriam Toews, de schrijfster van het boek waar de film op is gebaseerd, op donderdag 30 november om 19.30 uur.

2 uur geleden
Sloop bunkers Prins Hendrikweg in volle gang

VLISSINGEN - De sloop van de bunkers aan de Prins Hendrikweg is in volle gang en wordt nog voor het einde van het jaar afgerond. De bunkers die deel uitmaakten van een hospitaalcomplex uit de Tweede Wereldoorlog werden eerder dit jaar gevonden en bleken al voor een deel gesloopt. 

2 uur geleden
Gemeente gaat Basaltkade opknappen

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen heeft geld uitgetrokken om de Basaltkade op te knappen. De werkzaamheden beginnen volgend jaar. “Maar het zal nog wel tot 2025 duren voordat de eerste schepen er kunnen afmeren," vertelt wethouder Sal Cracau.

4 uur geleden
Lezing over de Zeeuwse Lijn in Museum Scheldewerf

VLISSINGEN - De spoorlijn tussen Roosendaal en Vlissingen bestaat dit jaar honderdvijftig jaar. In 1873 werd het samen met het gereedkomen van de haven- en kanaalwerken in Vlissingen groots gevierd. Jan van Malen geeft op vrijdag 1 december om 20 uur een lezing over de Zeeuwse Lijn in de bovenzaal van Museum Scheldewerf.

1 dag geleden
Graf oorlogsveteraan Visbeen in ere hersteld

MIDDELBURG - Precies 79 jaar nadat hij nabij West-Souburg is gesneuveld werd afgelopen donderdag op de begraafplaats van Middelburg een kleine herdenking gehouden voor Jacob (Jaap) Visbeen. Sergeant Visbeen zat bij de Prinses Irenebrigade en kwam in 1944 op Walcheren terecht. Hij kwam om het leven bij het ruimen van mijnen langs het Kanaal door Walcheren ter hoogte van West-Souburg.

1 dag geleden
Ideeën gezocht voor het Nollebos-Westduinpark

VLISSINGEN - De gemeente heeft afgelopen donderdagavond, 23 november, een 'werkbijeenkomst' gehouden over invulling van het Nollebos-Westduinpark. De opkomst was niet overdreven groot. Na een voorstelrondje bleek zo'n beetje de helft van de circa dertig aanwezigen ofwel bij de gemeente Vlissingen te werken of een leverancier van speeltoestellen te vertegenwoordigen.

2 dagen geleden