Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zo Kinderopvang zet de deuren open

Zo Kinderopvang zet de deuren open

THOLEN - De driehonderd kinderen van de elf peuterspeelzalen van Zo Kinderopvang in de gemeente Tholen krijgen deze week allemaal een gratis voorleesboekje mee naar huis. De bekende prentenboeken van Max Velthuis bestaan namelijk 30 jaar en om voorlezen te bevorderen krijgt ieder kind het boekje 'Kikker is Kikker'.

De hele week, van 8 tot en met 12 april, staat bij Zo Kinderopvang in het teken van voorlezen, maar ook zijn er speciale open ochtenden. "We nodigen alle ouders uit om een dagdeel met ons mee te lopen." De open ochtenden worden georganiseerd bij alle elf vestigingen van Zo Kinderopvang die verspreid zijn over het eiland. "Tijdens deze open ochtenden kunnen ouders ervaren hoe wij omgaan met de kinderen en hoe wij een dagdeel indelen." Ouders van wie hun kind al bij ons op de opvang zitten zijn natuurlijk welkom, maar vooral ook ouders met kinderen die nog niet bij Zo Kinderopvang zitten. "Zij krijgen allemaal een bakje koffie of thee en iets lekkers voor de kinderen. Daarnaast kunnen ouders ook extra informatie aanvragen tijdens deze ochtenden."

Kikker

Tijdens deze week staat ook het voorlezen centraal en dan vooral uit de boeken van Max Velthuis. "De leidsters hebben allemaal iets leuks gedaan rondom het thema, zo zijn er bijvoorbeeld kikkers gehaakt. Maar, er zijn ook van karton allemaal dieren nagemaakt die in het boekje voorkomen", vertelt Van de Velde. Tijdens de open ochtenden wordt dan ook voorgelezen uit het boekje Kikker is Kikker. "En alle kinderen die nu al bij onze opvang zitten, krijgen dat boekje mee naar huis. Dat zijn driehonderd boekjes", vertelt Van de Velde trots.

Voorlezen

"Bij Zo Kinderopvang vinden we voorlezen erg belangrijk voor de ontwikkeling van het kind. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot de woordenschat en draagt bij aan interactieve vaardigheden. Wist u dat kinderen met een kwartier vrij lezen per dag gemiddeld 1000 woorden per jaar leren? Hierom besteed Zo Kinderopvang extra zorg aan het voorlezen aan kinderen en het samen lezen met kinderen." Eerder dit jaar, van 22 januari tot 2 februari, deed de kinderopvang daarom ook al mee aan de Nationale Voorleesdagen. Toen kwamen verschillende Tholenaren, waaronder de burgemeester en wethouder Peter Hoek voorlezen.

Meer uit Tholen

Ongediertebestrijders waarschuwen: Grote wespenoverlast verwacht

ZEELAND - Elke zomer is het weer zover: Wespenoverlast. Ren jij weg als er een wesp jouw kant op komt vliegen? Dan hebben ongediertebestrijders helaas slecht nieuws voor je. Door een zachte winter en de oplopende temperaturen van afgelopen dagen wordt een druk wespenjaar voorspeld dat al vroeg begint. "Tenzij we plotseling te maken krijgen met een langere periode van kou, mogen we deze zomer veel hinder van wespen verwachten," aldus Merijn Janssen, directeur bij ongediertebestrijders Beestjes Kwijt.

18 uur geleden
Thoolse kunstenaar plaatst sculptuur midden op rotonde in Halsteren

HALSTEREN/THOLEN - De Thoolse kunstenaar Jan Kettelerij heeft afgelopen week zijn sculptuur 'Lignes et Structures' geplaatst op de rotonde die de Tholenseweg, Nieuw Beijmoerseweg en Jannelandseweg in Halsteren met elkaar verbindt. Een hoveniersbedrijf heeft de rotonde beplant met een speciaal samengesteld biologisch bloemenmengsel dat varieert in bloeitijd. 

21 uur geleden
Nabestaanden gezocht van ruim 600 graven op begraafplaatsen Sint-Annaland

SINT-ANNALAND - De gemeente Tholen zoekt contact met de rechthebbenden van meer dan 600 graven op de begraafplaatsen in Sint-Annaland. Het gaat om 500 graven aan de Bierenstraat en 100 graven aan de F.M. Boogaardweg. Op de grafstenen prijken stickers met de boodschap dat eigenaren of nabestaanden zich moeten melden. Als er binnen een jaar geen reacties binnenkomen, zal de herdenkingsplek worden opgeruimd.

1 dag geleden
Stavenisse 425 jaar oud en nog even vief

STAVENISSE - Weet je, Stavenisse bestaat dit jaar al 425 jaar! Dat is best wel een tijd, toch? Interessant om te bedenken dat het eiland Stavenisse al in 1206 werd genoemd, lang voordat ik hier was. Nog steeds weet niemand zeker waar de naam vandaan komt.

1 dag geleden
Vermiste hond Millie werd twee keer aangereden in Scherpenisse

SCHERPENISSE - Millie is weer veilig thuis bij haar eigenaren, meldt Team Hondenopsporing Nederland (THON). De zwarte spaniël was sinds maandagavond vermist in Scherpenisse en werd de volgende ochtend twee keer aangereden op de N286. Uiteindelijk werd ze gevonden halverwege de randweg. Na uitgebreid onderzoek bij de dierenarts mocht ze weer naar huis.

2 dagen geleden
Fietser gewond naar ziekenhuis na aanrijding op de Oesterdam

THOLEN - Een fietser is gistermiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de Oesterdam tussen Tholen en Rilland. De politie en ambulancedienst werden opgeroepen om hulp te verlenen. De fietser is uiteindelijk naar het ziekenhuis gebracht.

2 dagen geleden
Politie: 'Maatregelen nodig om aantal verkeersdoden terug te dringen'

ZEELAND - Vorig jaar zijn in Nederland 684 mensen gestorven door een verkeersongeval, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). "Naast het handhaven van de verkeersregels door de politie is er een gezamenlijke inspanning van alle ketenpartners nodig om het aantal fatale verkeersongevallen terug te dringen", zegt Willybert Oor, portefeuillehouder Verkeer van de politie.

2 dagen geleden