Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ZLM Tour wordt verplaatst naar 2022

ZLM Tour wordt verplaatst naar 2022

De 33e editie van de ZLM Tour zal pas in 2022 worden verreden. Door corona wordt de wielerwedstrijd, die volgende maand zou plaatsvinden in onder meer Zeeland, toch afgeblazen.

‘Het eerder door de overheid gepresenteerde openingsplan bood perspectief, mede omdat de ZLM Tour een topsportwedstrijd betreft’, laat de organisatie van de wielerwedstrijd weten. ‘De genoemde data uit het openingsplan blijken echter niet te worden gehaald. Dit betekent dat er later dan gepland versoepelingen zullen zijn, wat met name betreffende gemeentes te weinig vertrouwen geeft om de ZLM Tour 2021, die van 9 tot en met 13 juni zou plaatsvinden, door te zetten.’ De wedstrijd zou onder meer door de gemeenten Goes en Kapelle voeren.

Vergunningen

Niels Geven, projectleider van de ZLM Tour bij organisator Libéma Profcycling licht toe dat er met de betrokken belanghebbenden alles aan is gedaan om de vergunningen in orde te krijgen. ‘In totaal zouden we met de ZLM Tour door 5 verschillende veiligheidsregio’s rijden, zijn 8 verschillende gemeentes start- en/of finishplaats en doorkruisen we in totaal meer dan 30 verschillende gemeentes. Van al deze partijen moeten we een vergunning krijgen om te mogen fietsen. Binnen de huidige maatregelen mag er nergens langs het parcours publiek aanwezig zijn. Bij de start-/finishlocaties kon dit worden gerealiseerd, maar langs de route kon deze harde voorwaarde door niemand worden gegarandeerd waardoor we niet van alle partijen een vergunning krijgen. Dit maakt het onmogelijk om dit jaar de ZLM Tour te organiseren.’

‘Erg jammer dat we ondanks al het harde werken van zowel vrijwilligers, werknemers, partners, leveranciers en etappeplaatsen deze editie niet doorgaat. Op dit moment zijn er echter belangrijkere zaken. We willen dé voorbereidingskoers op de Tour de France zijn voor sprinters, dan moeten we dit ook voor ploegen waarmaken. Door nu een beslissing te nemen, kunnen de ploegen zich nog elders voorbereiden op de Tour. We hebben gedaan wat we konden, en rekenen erop dat ze volgend jaar weer bij ons aan de start staan.’ aldus Martin de Kok, algemeen manager van Libéma Profcycling.

Meer uit Beveland

Auto uitgebrand op A58 's-Heer Arendskerke

'S-HEER ARENDSKERKE - Op de snelweg A58 bij 's-Heer Arendskerke is dinsdagavond een personenauto in brand gevlogen en volledig in vlammen opgegaan.De auto bevond zich ter hoogte van verzorgingsplaats Vliedberg toen de brand kort voor 20.00 uur werd ontdekt. De brandweer rukte nog met spoed uit om te blussen, maar toen de hulpdiensten arriveerden stond het voertuig al volledig in brand.Vanwege het incident moest het verkeer richting Vlissingen volledig worden stilgelegd. Het verkeer stond stil vanaf knooppunt De Poel. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt.

40 minuten geleden
Sint Willibrordusschool en Bisschop Ernstschool zetten zich in voor Hope On Wheels

GOES - Leerlingen van de Sint Willibrordusschool en Bisschop Ernstschool in Goes gaan gezamenlijk geld inzamelen voor het doel: Hope on Wheels Mumbai.

7 uur geleden
Snelweg A58 bij Goes uur afgesloten na ongeval met tankwagen en personenauto, één gewonde naar ziekenhuis

GOES - De snelweg A58 was dinsdagochtend zo'n uur dicht bij Goes, in de richting van Kapelle, na een ongeluk. Inmiddels is de weg weer vrij.

10 uur geleden
Camper, auto's en loods zwaar beschadigd door brand bij bedrijventerrein Cruijckelcreke Wissenkerke

WISSENKERKE - Meerdere brandweereenheden zijn dinsdagochtend vroeg ingezet voor een grote brand bij een autohandelaar op bedrijventerrein Cruijckelcreke bij Wissenkerke. Meerdere geparkeerde auto's, een camper en een loods liepen zware schade op door de brand.

12 uur geleden
Op de werkvloer bij uitvoerder Julien van Zelst

's-HEER ARENDSKERKE - Na tien jaar kennis en ervaring opdoen in de bouw als timmerman, kon Julien van Zelst (30) al jong doorgroeien tot uitvoerder. Hij vindt timmerman een prachtig vak, en werkt nog graag mee, maar de Vlissinger is er trots op sinds twee jaar uitvoerder te zijn bij aannemingsbedrijf Fraanje in 's-Heer Arendskerke. Hij gaat de hele provincie door voor zijn werk in de particuliere woningbouw.

1 dag geleden
Familie en burgemeester leggen bloemen bij herdenking verzetsheld Marien de Groot in Goes

GOES - Bij zijn graf in Goes hebben familie en burgemeester Cees van den Bos zaterdagmiddag herdacht dat verzetsheld Marien de Groot tachtig jaar geleden is gefusilleerd. 'De Duitsers hebben hem zonder proces doodgeschoten in de bossen bij Woensdrecht', laat Peter van Dijk weten namens de kinderen en kleinkinderen van Goese verzetstrijders.

1 dag geleden
De meeste incidenten met drug flakka komen voor in Zeeland-West-Brabant

ZEELAND-WEST-BRABANT- De designerdrug flakka is in opkomst in Nederland. Met name in de regio Zeeland-West-Brabant is er sprake van een flinke toename. De extreem verslavende en gevaarlijke drug bezorgt ook de politie heel veel extra werk. Afgelopen jaar moesten politie-eenheden in ons land bijna duizend keer uitrukken voor flakka-gerelateerde incidenten. Dat is gemiddeld dus ongeveer drie keer per dag.

2 dagen geleden