Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ZLM Tour start vandaag in Veere

ZLM Tour start vandaag in Veere

VEERE - De ZLM Tour (8-12 juni 2022) begint dit jaar met twee etappes in de Provincie Zeeland. Vervolgens worden de Limburgse heuvels opgezocht om op dag vier en vijf in Brabant te finishen. Deze editie is opnieuw de voorbereidingskoers voor de sprinters op de Tour de France. 

Etappe 1 Kapelle - Kapelle

Gestart wordt op woensdag 8 juni om 19:00 uur in Kapelle. De koers wordt verreden over een lokale omloop van 12 km vanuit de kern van Kapelle richting Wemeldinge. De renners leggen deze omloop acht keer af en na 101 kilometer maken wij ons op voor een massasprint.

Etappe 2 Veere - Goes

Op dag twee wordt om 12:00 uur gestart in Gemeente Veere. Vanuit het historische stadje Veere leggen de renners via Walcheren, Schouwen-Duiveland, Zuid-Beveland en Noord-Beveland grotendeels het traject af van de vroegere Tacx Pro Classic, ook bekend als Ronde van Midden-Zeeland. Deze etappe van 183 kilometer staat garant voor een klassieke rit met veel open stukken en wind. De renners gaan rond 16:00 uur sprinten voor de dagzege in Goes.

Etappe 3 Heythuysen - Buchten

De start van de vrijdagse Limburg etappe over 186 kilometer vindt om 12:00 uur plaats in Heythuysen, gemeente Leudal. Gelegen tussen Weert en Roermond is gemeente Leudal qua oppervlakte de grootste gemeente van Limburg. Voormalig beroepsrenners Frans Maassen en Roy Curvers komen er onder andere vandaan. Vanuit het centrum van Heythuysen rijdt het peloton in zuidelijke richting via Buchten om de nodige hoogtemeters op te zoeken in het Zuid-Limburgse heuvelgebied. Met de Camerig in Vijlen als zuidelijkste punt koersen de renners snel weer terug noordwaarts, om met drie lokale ronden in Buchten te finishen. De finale van deze geaccidenteerde etappe is daarmee vlak en biedt opnieuw een kans voor de sprinters om hun trein op de rails te krijgen in aanloop naar de Tour. De finish is verwacht rond 16:45 uur, maar kom op tijd om de renners ook aan te moedigen tijdens de lokale doorkomsten. Het programma van Wielerweekend Buchten bestaat verder uit aankomsten van de Omloop van de Maasvallei voor Nieuwelingen en Junioren en de Ronde van Limburg voor Beloften. Een Dikke Banden Race en fixed gear criterium maken dat er voor iedere doelgroep veel fietsplezier te beleven valt in Buchten.

Etappe 4 Rucphen - Mierlo

Op zaterdag 11 juni rijdt het profpeloton de langste etappe van de ZLM tour over 195 kilometer. Het peloton rijdt van het westen van Brabant naar het oosten van de provincie. Na een geneutraliseerde start om 12:00 uur vanaf het gemeentehuis in Rucphen, is de officiële start in de Dorpsstraat in Sint Willebrord op de plek waar Jan Raas in 1978 de gele trui veroverde. Het dorp, gelegen in ‘wielergemeente van Nederland’ Rucphen, heeft sindsdien altijd een band gehouden met de Ronde van Frankrijk. In de Dorpsstraat liggen eretegels voor vrijwel alle Nederlandse geletruidragers uit de Tour de France. Gefinisht wordt er die dag rond 16:30 uur in de dorpskern van Mierlo na onder andere een passage door de dorpskern van Geldrop.

Etappe 5 Made - Rijsbergen

De afsluitende etappe op zondag 12 juni vindt plaats in West-Brabant. In de gemeente Drimmelen start om 12:40 uur de slotrit over 168 kilometer met een geneutraliseerde ronde over het parcours van de profronde van Made. De profronde van Made werd ruim 75 jaar verreden op de maandag na Luik-Bastenaken-Luik en haalt net als de ZLM Tour altijd grote namen naar het wielerdorp. De ZLM Tour finisht op zondagmiddag 12 juni rond 16:30 uur in Rijsbergen. Gezien de wielerhistorie van de gemeente Zundert is de organisatie trots dat de grote finale van de ZLM Tour hier plaatsvindt.

Meer uit Middelburg

Vier auto's beschadigd vanwege autobrand in Middelburg

MIDDELBURG - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in Middelburg vier personenauto's beschadigd geraakt door brand. De brandweer heeft de voertuigen geblust.

20 uur geleden
Hardleerse Middelburger zonder rijbewijs voor derde keer betrapt achter het stuur

ZIERIKZEE - Een 39-jarige Middelburger is afgelopen nacht op de N256 voor de derde keer betrapt op het rijden in een auto zonder geldig rijbewijs. Vanwege de recidive krijgt hij niet alleen een proces-verbaal, maar is ook de auto waarin hij reed in beslag genomen.

23 uur geleden
Volume veel te hoog: TV wordt ingenomen door politie in Middelburg

MIDDELBURG - De politie heeft vannacht in Middelburg een televisie in beslag genomen. Dit naar aanleiding van geluidsoverlast. Het was namelijk niet de eerste keer dat de politie naar het adres moest.

1 dag geleden
Koningin Máxima op bezoek bij Middelburgse inspiratiesessie

MIDDELBURG - Koningin Máxima was gisteren, woensdagmiddag 21 februari in Poppodium De Spot in Middelburg aanwezig tijdens de inspiratiesessie 'Méér Kunst en Cultuur in School en Omgeving'. Tijdens deze bijeenkomst bespraken educatie- en cultuurorganisaties uit de provincie Zeeland hoe zij leerlingen gelijke kansen kunnen bieden met behulp van de verlengde schooldag en het integreren van kunst en cultuur in het onderwijs. Koningin Máxima is erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas.

2 dagen geleden
Marcel Fränzel waarnemend burgemeester in Middelburg

MIDDELBURG - De commissaris van de Koning in de provincie Zeeland, de heer drs. J.M.M. (Han) Polman, heeft de heer M.A. (Marcel) Fränzel MSc. (1960) benoemd als waarnemend burgemeester van Middelburg. Zijn benoeming gaat in op 13 maart 2024. Dit besluit volgt op de benoeming van de heer mr. H.M. (Harald) Bergmann als burgemeester van de gemeente Schiedam per diezelfde datum.

3 dagen geleden
Oekraïense klanken vanaf de stadhuiscarillon in Veere

VEERE - Het is deze week twee jaar geleden dat het Russische leger Oekraïne binnenviel. Om de Oekraïense vluchtelingen te laten weten dat Nederland meeleeft, laat stadsbeiaardier David van der Vlies op donderdag 22 februari van 12.00 tot 13.00 uur. Oekraïense muziek horen van het carillon in Veere.

3 dagen geleden
Traumahelikopter ingezet voor reanimatie in Middelburg

MIDDELBURG - De Rotterdamse traumahelikopter is woensdagmorgen ingezet voor een reanimatie in Middelburg. De patiënt is per traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.

3 dagen geleden