Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zilveren Schoolkantine Schaal voor CSW Toorop Talent College

Zilveren Schoolkantine Schaal voor CSW Toorop Talent College

MIDDELBURG - Het CSW Toorop Talent College in Middelburg heeft onlangs de zilveren Schoolkantine Schaal 2022-2023 van het Voedingscentrum toegekend gekregen. De schaal laat zien dat de school zich inzet voor een gezonde toekomst voor jongeren.

Het CSW Toorop Talent College in Middelburg heeft hard gewerkt om de kantine gezonder te maken. De school heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijn Eetomgevingen voor Scholen. Deze richtlijn is opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Veel jongeren kampen met overgewicht en een ongezonde leefstijl die voor vele klachten en zorgkosten op latere leeftijd zorgt. JOGG Middelburg pakt verschillende omgevingen rondom kinderen en jongeren aan om gezonder te maken. Dit is heel erg nodig! Jongeren bewegen minderen en worden verleid tot het eten van ongezonde voeding. Daarom heeft het CSW Toorop Talent College in samenwerking met JOGG en Catermaat een eerste stap gezet naar een gezonder aanbod in de schoolkantine.

Gezondere producten

Ten minste 60% van het aanbod bestaat nu uit gezondere broodjes, fruit, salades en andere gezondere producten. Voor leerlingen is het extra makkelijk om een gezondere keuze te maken, want die producten liggen vooraan. Water is altijd gratis beschikbaar, doordat er inmiddels een watertappunt aanwezig is in de aula. Door water drinken te stimuleren wordt de inname van onnodig suikers bij jongeren verminderd (uit bijvoorbeeld energiedrank of gezoete (fris)dranken). De Gezonde Schoolkantine is een project van het Voedingscentrum voor een gezonder voedingsaanbod op v(s)o- en mbo-scholen. Voor meer informatie: www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine.

Gezonde School

Stefan Schipper, gezonde school coördinator CSW Toorop: “Ik vind een Gezonde School erg belangrijk voor onze leerlingen. We geven ze informatie en brengen ze gezondheidsvaardigheden bij in de lessen. Natuurlijk moet je dan als school ook stappen zetten in het aanbieden van gezonde producten.”

Gezonde gewoontes

CSW Toorop Talent College is ook actief binnen Gezonde School op de thema’s Voeding, Relaties en seksualiteit en Roken, alcohol- en drugspreventie. We doen dit in samenwerking met 1NUL1 preventie, Voedingscentrum en JOGG Middelburg. Steeds meer ouders van onze jongeren vinden het ook belangrijk dat er aandacht aan de gezondheid van hun kind en zijn of haar omgeving besteed wordt. De gezonde gewoontes die ze nu aanleren, nemen ze een leven lang mee.

Meer uit Middelburg

Gewonde bij ongeval Jaagpad Middelburg

Middelburg - Op het Vlissings Jaagpad tussen Middelburg en Oost-Souburg is zondagavond iemand gewond geraakt bij een fietsongeluk.

52 minuten geleden
5 mei Middelburg Boekenstad 2024

MIDDELBURG - Op 5 mei 2024 is wordt Middelburg Boekenstad weer georganiseerd: de grootste en gezelligste boekenmarkt van Zuidwest-Nederland. Het is alweer de 24e editie.

1 dag geleden
Terugblik kleedjesmarkt Abdijplein Middelburg

MIDDELBURG -  De kinderkleedjesmarkt op het Abdijplein was dit jaar weer druk bezocht. Veel kinderen hadden een kleedje neergelegd om een zakcentje te verdienen door oude spulletjes te verkopen, een voorstelling te geven of muziek te maken. Speuren naar een mooie knuffel of luisteren naar mooie muziek: het was een mooi middag op het Abdijplein. Een korte terugblik. 

1 dag geleden
Meedenken over de Noordwestroute

Er speelt veel rond verkeersstructuur in het noordwesten van Walcheren, oftewel de Noordwestroute. De leefbaarheid in de dorpen staat onder druk door overlast van doorgaand verkeer. Op dagen dat er veel toeristen komen, is dit nog erger. Er is geen simpele oplossing voor handen. Het oplossen van een probleem in het ene dorp kan zorgen voor extra overlast in een ander dorp. 

1 dag geleden
Traumahelikopter ingezet bij botsing tussen twee fietsers in Veere

VEERE - Bij een aanrijding op een fietspad in Veere is zaterdag aan het einde van de ochtend een traumahelikopter ingezet. Hierbij raakte zeker één persoon gewond.

1 dag geleden
Dronken Middelburger met rijverbod weer gepakt op scooter

MIDDELBURG - Een dronken Middelburger (36) is vrijdagmorgen vroeg aangehouden voor rijden op zijn scooter, terwijl hij een rijverbod heeft. Hij werd gepakt op de Beenhouwerssingel in zijn woonplaats.

2 dagen geleden
Activiteiten tijdens Dag van Europa in de ZB

Op donderdag 9 mei 2024 (Hemelvaartsdag) wordt de Dag van Europa gevierd, het feest van vrede en eenheid in Europa. De ZB viert dit op woensdagmiddag 8 mei 2024, van 13.00 tot 16.45 uur, met diverse activiteiten voor jong en oud. De Dag van Europa wordt dit jaar gekoppeld aan het Eurovisiesongfestival.  

2 dagen geleden