Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ziekenhuisbestuurders willen actie van overheid om coronacijfers

Ziekenhuisbestuurders willen actie van overheid om coronacijfers

DEN HAAG (ANP) - De regering moet actiever optreden tegen het coronavirus om te voorkomen dat de ziekenhuizen overbelast raken. Meerdere ziekenhuisbestuurders roepen de overheid in Trouw op maatregelen te overwegen, nu het aantal opgenomen coronapatiënten toeneemt.

Het RIVM becijferde onlangs dat meer dan vier van de vijf van de ic-patiënten die tussen 1 september en 3 oktober werden opgenomen, en van wie de vaccinatiestatus duidelijk is, ongevaccineerd is. Volgens Wim van Harten, bestuurder van het ziekenhuis Rijnstate in Arnhem, is het niet waarschijnlijk dat de vaccinatiegraad onder Nederlanders binnenkort boven de 90 procent komt. "Dan zul je andere maatregelen moeten doorvoeren, want in de zorg dreigt overbelasting."

Bestuursvoorzitter Nardo van der Meer van het Catharinaziekenhuis in Eindhoven stelt dat mensen die niet zijn gevaccineerd, nu meer kans lopen Covid-19 op te lopen. "We moeten die kans juist minimaliseren. Aangezien we in Nederland vaccinaties niet gaan verplichten, zul je andere maatregelen moeten doorvoeren. Dat begint bij: versoepelingen niet uitbreiden en zelfs iets terugbrengen."

Sinds de versoepelingen van eind september loopt het aantal besmettingen op en neemt ook de druk op de zorg toe. In totaal verzorgen de ziekenhuizen momenteel 698 patiënten met Covid-19. Het is voor het eerst sinds half augustus dat er weer meer dan 500 coronapatiënten een bed in de ziekenhuizen bezet houden, meldde Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Op 5 november geeft het kabinet een update over de coronamaatregelen. Haagse bronnen meldden eerder op vrijdag in het kabinet momenteel geen paniek is om de toenemende coronacijfers. De regering blijft waakzaam, maar ziet volgens de ingewijden geen reden om al eerder te besluiten over het al dan niet aanscherpen van de coronaregels.

Chantal Bleeker-Rovers van het Radboudumc pleit ervoor juist wel maatregelen te treffen. "Als je nu ingrijpt, kunnen de maatregelen kleiner zijn", zegt de internist-infectioloog. "De overheid moet mensen ervan bewust maken dat corona nog niet voorbij is en hameren op maatregelen zoals het houden van de anderhalve meter en thuiswerken. De urgentie van de boodschap is compleet verloren gegaan. Als je nu wacht, dan kom je op een punt dat je zwaardere maatregelen nodig hebt."

2 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Louis53 1 maand geleden
Ik vind dat deze keer de gevaccineerden de bres op moeten om ons weer regels op te laten leggen door een zwalkende overheid. Als ze vaccineren willen stimuleren moeten ze zeker die groep met rust laten anders is het hek van de dam
henkdiane 1 maand geleden
Zodra zorg en welzijn willens en wetens onze eigen Nederlandse volk besmettingsgevaar oploopt. Door toedoen van geen fatsoenlijk gehoor te geven anderen in levensgevaarlijke omstandigheden komen. Waaronder buiten je eigen leefomgeving 3e mensen lijden door jou individuele keuze. Dat je je eigen familieleden, vrienden, kennissenkring . Met gevaar voor hun gezondheid, hun leven schade willens en wetens , zoniet de dood in jaagt. Moet je zelf weten. Maar doe dan stoer. En laat de Nederlanders die zich wel hebben beseft dat ze voor hun medemens. Uit gewone welzijn en burgerfatsoen met rust. En blijf ver uit de buurt van alle voorzieningen waar besmettingsgevaar door jou kan plaatsvinden. En het recht van behandeling door het stoïcijns gedrag. Van zorg en wegkwijnen van jou, je familieleden, vrienden collega's ziekenhuis zorgpersoneel uitsluit. De ongekende extreme kosten, en inhumane wijze dat noodzakelijke medische zorg door jou Corona stagneert. Dient voorrang te krijgen. Omdat door jou《 vrije》keuze jij bewust onze welvaartsstaat ondermijnd. Mensen die zich het lot van derden als het waren een game van leve of dood maken. Onderaan de lijst van zorg geplaatst moeten worden. En bedrijven die zich distantiëren van de zo bijzondere controle volgens de overheid. Zwaar extra belasten om de door hen ongekende risico,'s van hun klanten bespottelijk gevaarlijk maken. Driedubbele verplichte btw belast moeten worden. Met enorm veel bewondering voor diegene die wel begrijpen wat jullie eigen medemens bewust aandoen. Want de hoop op een fatsoenlijk bed bij zorg wordt door jullie geblokkeerd. Dan ben je bewust bezig je eigen medemens ziek, schade enorm op kosten te jagen, veel verdriet te geven tot de dood erop volgt. Dat doe jij met jou keuze Covit onbeschermd rond te lopen. En of dat menselijk is. Dat jij dus beslist over een andermans leven of dood. Heeft niets met gewetensbezwaren van doen. Als je dat wel vindt of denkt. Verhef je je boven je medemens. En door jou keuze vallen er zwaar zieken, is er verdervenis, pijn treurig en tenslotte de dood. Je kunt met goed fatsoen je leven niet verder leven dat je deel uitmaakt van een groep die je medemens de verdoemenis heeft ingejaagd. Met de gedachte dat jij je levenslang nagelezen wordt dat jij hier aan hebt bijgedragen zonder fatsoenlijke argumentatie en dood en verderf heeft veroorzaakt.. Zo maar van een medelander net als jij. Waarvan ik wel voor mijn medemens zorg, welzijn, geluk en een veilige toekomst, hoop te kunnen geven...Henk vader getrouwd, twee kinderen en bijna opa

Meer uit Binnenland

Panel: 150 miljoen voor Rembrandt kan beter besteed

HILVERSUM (ANP) - De 150 miljoen euro waarmee de Nederlandse staat het schilderij De Vaandeldrager van Rembrandt wil aankopen kan volgens een deel van de Nederlanders beter worden besteed, meldt Hart van Nederland na onderzoek onder ruim 2800 leden van het Hart van Nederland-panel. De meeste deelnemers (58 procent) zien de miljoenen het liefst naar de gezondheidszorg gaan.

16 uur geleden
Doel voor windmolens en zonnepanelen op land in zicht volgens PBL

DEN HAAG (ANP) - Het aantal zonnepanelen en windmolens op het land neemt zo snel toe, dat het doel voor 2030 binnen bereik is volgens berekeningen van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). Het wordt wel een hele puzzel om alle duurzame energieprojecten af te stemmen op het elektriciteitsnetwerk, dat op steeds meer plaatsen nu al aan zijn maximale capaciteit zit. De schaarste op het net zal de komende jaren "een chronische belemmering vormen", waarschuwt het adviesorgaan.

16 uur geleden
Broekers gaat praten over problemen in ov bij Ter Apel

DEN HAAG (ANP) - Op verzoek van de Tweede Kamer gaat staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Asielzaken) op korte termijn met de vervoersbedrijven, burgemeesters en provincies praten over de incidenten die plaatsvinden in het openbaar vervoer rondom Ter Apel, Zwolle en Emmen. In Ter Apel is het aanmeldcentrum gevestigd en een deel van de asielzoekers zorgt al lange tijd voor problemen in de bussen en treinen die tussen deze plaatsen rijden.

16 uur geleden
Panel: 150 miljoen voor Rembrandt kan beter besteed

HILVERSUM (ANP) - De 150 miljoen euro waarmee de Nederlandse staat het schilderij De Vaandeldrager van Rembrandt wil aankopen kan volgens een deel van de Nederlanders beter worden besteed, meldt Hart van Nederland na onderzoek onder ruim 2800 leden van het Hart van Nederland-panel. De meeste deelnemers (58 procent) zien de miljoenen het liefst naar de gezondheidszorg gaan.

16 uur geleden
Twee derde van Afghaanse asielzoekers in Nederland heeft status

DEN HAAG (ANP) - Twee derde van de Afghanen die sinds de zomer in Nederland asiel heeft aangevraagd, heeft inmiddels een verblijfsstatus gekregen. Het gaat om 1200 tot 1300 mensen van de ongeveer 2000 Afghanen die naar Nederland zijn gevlucht, meldde demissionair staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Asielzaken) in de Tweede Kamer.

17 uur geleden
Minister: voor zomer achterstand in huisvesting statushouders weg

DEN HAAG (ANP) - Het moet mogelijk zijn om voor komende zomer de achterstand weg te werken in de huisvesting van asielzoekers die een verblijfsvergunning hebben gekregen. Minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) zei dat in de Tweede Kamer, waar ze aangaf dat gemeenten en provincies grote vorderingen hebben gemaakt om woningen beschikbaar te stellen.

18 uur geleden
Bronnen: Schiphol krijgt stikstofvergunning niet zomaar

DEN HAAG (ANP) - Er moet behoorlijk wat gebeuren voordat Schiphol een geldige natuurvergunning krijgt voor de neerslag van stikstof. Op een gegeven moment kan dat tot grote problemen leiden, melden betrokkenen na een bericht van de NOS. Bronnen bevestigen dat er stevige ingrepen nodig zijn om ervoor te zorgen dat Schiphol kan blijven draaien.

19 uur geleden