Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ziekenhuisbaas Kuipers: lokale lockdowns kunnen nodig zijn

Ziekenhuisbaas Kuipers: lokale lockdowns kunnen nodig zijn

ROTTERDAM (ANP) - Het instellen van lockdowns op lokaal niveau "kan nodig zijn" om de coronapandemie in Nederland te bestrijden. Dat zegt voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) Ernst Kuipers tegen het AD.

Kuipers waarschuwt dat er zo'n 1,8 miljoen mensen in Nederland niet gevaccineerd zijn tegen het coronavirus, waardoor het volgens hem op lokale schaal "makkelijk tot hoge besmettingsaantallen en ziekenhuisopnames kan komen".

"Hierdoor kan het nodig zijn dat je lokale lockdowns moet instellen aan de hand van de besmettings- en vaccinatiegraad, zoals nu bijvoorbeeld in Staphorst", aldus Kuipers. Die gemeente kent, net als een aantal andere gemeenten in de Biblebelt een relatief lage vaccinatiegraad.

De ic-beddencoördinator bekijkt de stijgende coronacijfers met argusogen. "In Nederland is het aantal opnames verdriedubbeld in drie weken tijd’’, stelt Kuipers. "In het Verenigd Koninkrijk zie je toch weer hoge besmettingsaantallen en hoge aantallen ziekenhuisopnames. Dat kan hier ook gebeuren.’’

3 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Farmer. 1 maand geleden
De heer Kuipers is voorzitter van het landelijk netwerk acute zorg. Zijn taak is het OMT en kabinet te adviseren, niet meer en niet minder. De heer Kuipers is niet de autoriteit die bepaalt welke maatregelen nu nodig en verstandig zijn. Sinds de uitbraak van de pandemie is dit fenomeen al meerdere keren voorgekomen dat adviseurs hun persoonlijke opvattingen breed uitmeten in de media. E.e.a. komt de aanpak en eenduidigheid niet ten goede.
JoMePi 1 maand geleden
Die biblebelts afsluiten van de rest van Nederland . Krijgt een ongevaccineerde Corona dan achter in de rij . Eerst de reguliere zorg en operaties en als er dan nog tijd en plek over is dan is de ongevaccineerde aan de beurt . Voor de rest geloven ze toch dat Jezus red dus dat komt ook wel goed voor ze ook zonder ziekenhuis opname
homebase123 1 maand geleden
Blablabla

Meer uit Binnenland

Rode Kruis: doorbreek impasse rond opvanglocaties vluchtelingen

DEN HAAG (ANP) - In Nederland moet er zo snel mogelijk gezorgd worden voor voldoende opvanglocaties voor vluchtelingen. Die oproep doet het Rode Kruis, dat sinds enkele maanden het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) ondersteunt bij de opvang van Afghanen en andere asielzoekers die in Nederland aankomen. De noodhulporganisatie roept bij de opvang betrokken partijen "met klem" op om "de huidige impasse te doorbreken".

11 minuten geleden
Vluchtelingenwerk: noodopvang vluchtelingen schiet tekort

DEN HAAG (ANP) - De wijze waarop vluchtelingen en asielzoekers in Nederlandse noodopvanglocaties worden opgevangen schiet ernstig te kort. Op veel plekken ontbreken privacy, veiligheid en warmte en er is grote zorg over toegang tot zorg, onderwijs voor kinderen en de vele verhuizingen in korte tijd. Dat blijkt volgens VluchtelingenWerk Nederland uit een inventarisatie van de leefomstandigheden van 5000 asielzoekers in 21 noodopvanglocaties.

14 minuten geleden
Traditionele Nieuwjaarsduik in Scheveningen gaat weer niet door

DEN HAAG (ANP) - Voor het tweede jaar op rij zal de traditionele Nieuwjaarsduik in Scheveningen niet doorgaan. Corona gooit opnieuw roet in het eten, zo maakt de organisatie bekend.

32 minuten geleden
Amper 18-jarige Amalia neemt zitting in Raad van State

DEN HAAG (ANP) - Prinses Amalia neemt woensdag, een dag na haar achttiende verjaardag, zitting in de Raad van State. Op die plek kan de prinses zich voorbereiden op haar toekomst als koningin. Een officiële plechtigheid die slechts een uurtje duurt, maar de prinses vindt het "heel spannend", zo zei haar vader koning Willem-Alexander eerder al.

3 uur geleden
Knapen: ministers EU bespreken mogelijke sancties tegen Rusland

DEN HAAG (ANP) - De ministers van Buitenlandse Zaken van de Europese Unie zullen volgende week de groeiende spanningen in Oekraïne bespreken. Rusland heeft bij de grens met het buurland rond de 100.000 troepen samengetrokken. Volgens minister Ben Knapen (Buitenlandse Zaken) zal op de bijeenkomst worden gesproken over sancties tegen Rusland mocht het Oekraïne binnenvallen.

11 uur geleden
Advocaat toeslagenaffaire juicht boete Belastingdienst toe

DEN HAAG (ANP) - Advocaat Vasco Groeneveld, die een grote groep gedupeerden van de kinderopvangtoeslagaffaire bijstaat, juicht het toe dat de Belastingdienst een boete krijgt van de Autoriteit Persoonsgegevens. Hij verwacht niet dat het grote gevolgen heeft voor zijn zaak tegen de Belastingdienst.

11 uur geleden
2,75 miljoen euro boete voor Belastingdienst om toeslagenaffaire

DEN HAAG (ANP) - De Belastingdienst krijgt een boete van 2,75 miljoen euro voor de toeslagenaffaire. Dat meldt de Autoriteit Persoonsgegevens, de privacywaakhond van de overheid. De Belastingdienst heeft "jarenlang de (dubbele) nationaliteit van aanvragers van kinderopvangtoeslag op onrechtmatige, discriminerende en daarmee onbehoorlijke wijze verwerkt", aldus de toezichthouder.

13 uur geleden