Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zieke kastanjes Oostsingel moeten worden gerooid

Zieke kastanjes Oostsingel moeten worden gerooid

GOES - Het zat er al eventjes aan te komen. De gemeente Goes moet vijftien kastanjes tussen de Stenen Brug en Oostsingel 150 laten rooien. 

De monumentale bomen zijn te ziek. “Het is een maatregel die pijn doet”, zegt wethouder Cees Pille van de gemeente Goes. De afgelopen jaren is op meerdere manieren geprobeerd om de bomen te redden van de bloedingsziekte. “Dat heeft niet bij alle kastanjes het gewenste effect. De gezondheid van deze bomen is te slecht.” 

Groeiplaatsen

De karakteristieke bomen worden vervangen. Goes wil kijken of ze de groeiplaatsen kan vergroten, zodat de bomen gezonder kunnen groeien. 

De maatregel staat in het jaarplan onderhoud groen. 

Essen

Daarin staan meer plannen in, zoals het vervangen van het bosplantsoen aan de Ringbaan Oost, het rooien van zieke essen bij Nazareth in Wolphaartsdijk en het vervangen van de beplating op de ovonde aan de Troelstralaan. Daar moet bovendien iets worden gedaan aan het onkruid. 

Meer uit Beveland

17-jarige jongen uit Goes overleden na ongeval met scooter

GOES - Een jongen van 17 uit Goes is overleden nadat hij gisteren betrokken raakte bij een eenzijdig ongeluk. Hij reed met zijn scooter tegen een geparkeerde auto.

19 uur geleden
Badeendjesrace in Goes zorgt voor veel drukte bij de Oostvest

GOES - Gisteren kleurde de Oostvest knalgeel. Hier was namelijk de allereerste editie van de ‘What Goes On’-badeendjesrace. Honderden, misschien wel duizenden badeendjes gaven het water in de Oostvest een zonnige kleur en gingen de strijd aan om prijzen te winnen.

21 uur geleden
Toer Club Arendskerke houdt op 4 juni twee ritten

‘s-HEER ARENDSKERKE - Toer Club Arendskerke houdt zondag 4 juni fietstoertochten van 80 en 105 kilometer. Vertrekpunt is het terrein van tennisvereniging de Schaepskooi in ‘s-Heer Arendskerke. 

1 dag geleden
Tractor belandt in sloot, bestuurder gewond

‘S-HEERENHOEK - Een tractor is zaterdag aan het begin van de middag in een droge sloot terecht gekomen. De bestuurder raakte bij het ongeluk gewond.

1 dag geleden
Winnaars bandcompetitie Spectra zijn bekend

OVEZANDE - De finale van bandcompetite Spectra vond gisteren plaats op het Klomppop Festival. In de finale streden de bands Grainbait, Baneham, TheTraveling Trashcans en Grote Geelstaart om de Spectra seizoenswinst. Grote Geelstaart ging er uiteindelijk met de winst vandoor.

1 dag geleden
Bakkerij van Piet de Koster in Wolphaartsdijk bestaat 39 jaar en houdt open dag

WOLPHAARTSDIJK - Maandag 29 mei, tweede pinksterdag, is er een open dag in de ambachtelijke bakkerij van Piet de Koster in Wolphaartsdijk.

1 dag geleden
'Onze samenwerking is als warme olie'

MELISKERKE - Aan de keukentafel bij Ary Joosse (56) is de sfeer gemoedelijk. “De samenwerking met Ruben de Bruijne (35) is vanaf de eerste week als warme olie”, vat de rasechte ondernemer samen. Ruben kwam in 2010 in loondienst. In januari van dit jaar is hij mede-eigenaar van Fietsspecialist Piet Voskamp geworden. Voor Ary Joosse herhaalt de geschiedenis zich. Hoog tijd voor een terugblik.

1 dag geleden