Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zeventien procent Kapellenaren heeft voorlopig gestemd

Zeventien procent Kapellenaren heeft voorlopig gestemd

KAPELLE - Zeventien procent van de kiesgerechtigde inwoners van de gemeente Kapelle is maandag en dinsdag naar de stembus geweest voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Maandag brachten de eerste 1.105 kiezers hun stem uit. Dinsdagavond was dit cijfer opgelopen tot 1756. Daarmee heeft zeventien procent van de inwoners van de gemeente inmiddels van het stemrecht gebruik gemaakt. Vandaag, op de laatste dag van de gemeenteraadsverkiezingen, worden de meeste stemmen verwacht. Tot 21.00 uur zijn de stembureaus open.

Meer uit Reimerswaal

Nieuwe kinderburgemeester Liz heeft er zin in: 'Ik heb heel veel ideeën'

KRUININGEN - De nieuwe kinderburgemeester van de gemeente Reimerswaal, Liz van de Velde (10) uit Kruiningen, is officieel geïnstalleerd. Loïs Vlot uit Krabbendijke, haar voorganger, mocht Liz tijdens een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis in Kruiningen de ambtsketen omhangen. 

2 uur geleden
Matthias, Nathan en Levi pleiten voor pumptrack in Yerseke

KRUININGEN - Levi van Vijven, Nathan de Jager en Matthias Everse uit Yerseke hebben een petitie aangeboden aan de gemeenteraad van Reimerswaal, omdat ze graag zouden willen kunnen pumptracken in hun dorp.

23 uur geleden
Kruiningen pakt onwenselijk gedrag samen aan: 'Elkaar aanspreken moet normaal worden'

KRUININGEN - Met de onthulling van een van de borden die de komende jaren in Kruiningen te zien zijn, is dinsdag de dorpsbrede aanpak ‘Ons Kruiningen’ gelanceerd. Iedereen in Kruiningen helpt mee om het samen gezellig te houden, is het idee. “Het moet normaal worden om elkaar aan te spreken op gedrag”, legt burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal uit. Volgende week donderdag is er een bijeenkomst over het project voor alle Kruiningers.

1 dag geleden
Nachtelijk kijkje bij werkzaamheden Vlaketunnel

VLAKE - De Vlaketunnel van de snelweg A58 bij Vlake was in de nacht van maandag op dinsdag gesloten voor werkzaamheden.

1 dag geleden
Sophyn Greens opent pand in Wemeldinge: 'Met onze pasta's sla je twee vliegen in één klap'

WEMELDINGE – In coronatijd startte Linsie Meijer vanuit haar woning haar eigen onderneming: Sophyn Greens. Als productontwikkelaar wilde Linsie een formule vinden waarbij mensen enerzijds gezonder gaan eten en er anderzijds minder voedsel weggegooid wordt. Al gauw kwam haar voedsellijn Sophini op de markt. Verschillende soorten groenten die niet geschikt zijn voor verkoop in supermarkten worden, samen met meel, tot pasta gemaakt.

2 dagen geleden
Wielrenner gewond bij aanrijding met auto in Rilland

RILLAND- Bij een ongeluk op de kruising van de Bathseweg met de Hoofdweg is zondagmorgen een wielrenner gewond geraakt toen hij in botsing kwam met een auto. De wielrenner is met een vacuümmatras naar de ambulance gebracht en vervolgens met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De oorzaak van het ongeluk is nog onbekend. 

3 dagen geleden
Beweegroute geopend bij De Bloesem

KAPELLE - Wethouder Jon Herselman van de gemeente Kapelle heeft de nieuwe beweegroute rond sportcentrum De Bloesem in Kapelle geopend. Hier kan iedereen, jong en oud, gratis en op eigen gelegenheid bewegen en oefeningen doen.

5 dagen geleden