Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zeven Zeeuwse restaurants organiseren evenement met stoomtrein

Zeven Zeeuwse restaurants organiseren evenement met stoomtrein

GOES - Een samenwerkingsverband van zeven Zeeuwse restaurants organiseert zaterdag 31 augustus een nieuwe culinair evenement: Best Food Friends (BFF).

Ze doen dat in samenwerking met de Stoomtrein Goes-Borsele.

Het idee voor het evenement ontstond tijdens de eerste vergadering van het platform dat zich samen wil presenteren als de voorhoede van culinair Zeeland. “We hadden allebei de wens om eens iets te organiseren met de stoomtrein”, zeggen Jelle Capelle van De Kleine Toren in Baarland en Jessica van der Weel van Katseveer.

De vijf andere restaurants wilden graag aanhaken. Het zijn ‘t Vlasbloemeken in Koewacht, Spetters in Breskens, Scherp in Middelburg, Mezger in Domburg en De Gespleten Arent in Middelburg.

Bubbels

Het evenement in de stoomtrein begint aan het einde van de ochtend. Deelnemers worden met de trein naar Hoedekenskerke gebracht. Onderweg worden ze getrakteerd op amuses en bubbels.

Demo

Op eindstation De Buffer in Hoedekenskerke kunnen mensen genieten van creaties van de chefs. Er is bovendien livemuziek, een Big Green Egg-demo, een kaasproeverij, een wijnbar en koffie met lekkernijen. Rond 16.00 uur is de trein terug op het station in Goes.

Meer informatie? Zie www.restaurantzeeland.nl.

Meer uit Beveland

Binnenkijken bij Ambachtscentrum Goes: Romy en Dennis zijn creatieve duizendpoten

GOES - In het Ambachtscentrum in Goes staat het atelier van illustratoren Romy Sterkman en Dennis Menheere vol met hun handwerk. Romy, die ook styliste en hoedenontwerpster is, verkoopt er ook vintage kleding.

4 uur geleden
Busje op z'n kop in sloot bij Westerscheldetunnelweg

BORSSELE - Langs de Westerscheldetunnelweg (N62) bij Borssele is donderdagmiddag een personenbusje op zijn kop in een ondiepe sloot beland.

8 uur geleden
Haags trio Goldband sluit Bevrijdingsfestival Zeeland af

VLISSINGEN - Het Bevrijdingfestival Zeeland wordt afgesloten door de Haagse formatie Goldband,  bekend van hits als ‘Stiekem’ en ‘Noodgeval’. Het Bevrijdingsfestival Zeeland wordt gehouden op 5 mei op diverse podia in de Vlissingse binnenstad.

8 uur geleden
Zeeland barst uit muzikale voegen op 1 april

MIDDELBURG - Deze week staat ook heel Zeeland in het teken van muziek! Muziekschool Zeeland trekt regionaal de kar van de landelijke Kindermuziekweek met een bomvol programma aan toffe activiteiten en optredens. Zo gaat de rijdende concertzaal Classic Express in Tholen langs basisscholen én wordt de week afgesloten met een open dag van Muziekschool Zeeland op diverse plaatsen op 1 april.

9 uur geleden
Banenmarkt 'Werken in Zeeland' in theater de Mythe in Goes

GOES - Theater de Mythe in Goes is donderdag omgetoverd tot de gratis toegankelijke banenmarkt ‘Werken in Zeeland’. Van 10.00 tot 15.00 uur is dit dé plek om de Zeeuwse arbeidsmarkt te ontdekken en in contact te komen met toonaangevende werkgevers. Een recordaantal van 55 bedrijven presenteert zich hier. 

14 uur geleden
Burgemeester na bezoek bouw kerncentrale Engeland: 'Heeft weg voor Borsele verhelderd'

HEINKENSZAND - Daags na zijn bezoek aan de bouwlocatie van een nieuwe kerncentrale in zuidwest-Engeland zijn nog niet alle indrukken en opgedane informatie bezonken bij burgemeester Gerben Dijksterhuis van de gemeente Borsele. Hij kan wel zeggen terug te kijken op een nuttig bezoek, in voorbereiding op de mogelijke komst van twee nieuwe kerncentrales bij Borssele. Bij het Britse plaatsje Cannington is in 2018 de bouw van een kerncentrale gestart. “Dat zou ons voorland kunnen zijn”, vertelt Dijksterhuis. “Al is de situatie niet één op één te vergelijken, het was goed om daar te zien wat de effecten van de bouw zijn en waarmee we allemaal rekening moeten houden voor ons voorwaardenpakket.”

1 dag geleden
Vrouw rijdt met auto tegen boom en belandt in greppel Kortgene

KORTGENE - Een automobiliste is dinsdagavond met haar voertuig van de Oudedijk bij Kortgene gereden en in een greppel tot stilstand gekomen.

1 dag geleden