Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zeven Zeeuwse restaurants organiseren evenement met stoomtrein

Zeven Zeeuwse restaurants organiseren evenement met stoomtrein

GOES - Een samenwerkingsverband van zeven Zeeuwse restaurants organiseert zaterdag 31 augustus een nieuwe culinair evenement: Best Food Friends (BFF).

Ze doen dat in samenwerking met de Stoomtrein Goes-Borsele.

Het idee voor het evenement ontstond tijdens de eerste vergadering van het platform dat zich samen wil presenteren als de voorhoede van culinair Zeeland. “We hadden allebei de wens om eens iets te organiseren met de stoomtrein”, zeggen Jelle Capelle van De Kleine Toren in Baarland en Jessica van der Weel van Katseveer.

De vijf andere restaurants wilden graag aanhaken. Het zijn ‘t Vlasbloemeken in Koewacht, Spetters in Breskens, Scherp in Middelburg, Mezger in Domburg en De Gespleten Arent in Middelburg.

Bubbels

Het evenement in de stoomtrein begint aan het einde van de ochtend. Deelnemers worden met de trein naar Hoedekenskerke gebracht. Onderweg worden ze getrakteerd op amuses en bubbels.

Demo

Op eindstation De Buffer in Hoedekenskerke kunnen mensen genieten van creaties van de chefs. Er is bovendien livemuziek, een Big Green Egg-demo, een kaasproeverij, een wijnbar en koffie met lekkernijen. Rond 16.00 uur is de trein terug op het station in Goes.

Meer informatie? Zie www.restaurantzeeland.nl.

Meer uit Beveland

Goes beleeft topavond met 'Muziekfeest op het Plein' op bomvolle Grote Markt

GOES - Een bomvolle Grote Markt in Goes heeft woensdagavond genoten van het 'Muziekfeest op het Plein'. Artiesten als Jan Smit, 3JS, André Hazes en Frans Bauer bezorgden het publiek, jong en oud, een feestelijke avond vol meezingers. 

1 uur geleden
Volle Grote Markt in Goes geniet van 'Muziekfeest op het Plein'

GOES - De Grote Markt in Goes is woensdag volgestroomd voor het 'Muziekfeest op het Plein'. Nog de hele avond geniet het publiek van een keur aan bekende Nederlandse artiesten. 

12 uur geleden
De Meidoorn in Nisse viert aanbouw

NISSE - Het nieuwe lokaal van basisschool de Meidoorn in Nisse is klaar.Om dit te vieren mocht de Borselse wethouder Marga van de Plasse het naambordje van de 'doornloze Meidoorn' in het nieuwe voedselbos onthullen. De school heeft een nieuwe speel-leeromgeving met een vernieuwde moestuin, voedsel- en insectenbos, informatief bord over wat er rondfladdert, speelveld en een 'buitenlokaal' voor de natuurlessen. "Ook dorpsbewoners zijn welkom om van een rondje over ons plein te genieten", vertelt locatieleider en leerkracht Marion Geene. "Alles is tot stand gekomen door enorm veel inzet van ouders, medewerking van de gemeente Borsele, financiële steun van bijvoorbeeld de Rabobank, bedrijven van ouders en enkele bedrijven uit de omgeving en door de sponsorloop die we gehouden hebben."

1 dag geleden
Zeeuwse gemeenten en Scalda tekenen samenwerkingsovereenkomst

GOES - Tien Zeeuwse gemeenten en Scalda ondertekenen woensdag (12 juni) een nieuwe uniforme overeenkomst om te blijven samenwerken aan de inburgering en integratie van inburgeraars in onze regio. 

1 dag geleden
Campagne Goes en NS: 'Dat is pech, fiets weg!'

GOES - De gemeente Goes en Nederlandse Spoorwegen (NS) vinden een nette en veilige stationsomgeving belangrijk. Om het station veilig en goed bereikbaar te houden, moeten fietsen in de speciaal aangegeven parkeervakken staan. Fietsen die niet goed geparkeerd staan kunnen worden weggehaald. Om mensen hiervan bewust te maken is vorige week de campagne 'Dat is pech, fiets weg' van start gegaan.

1 dag geleden
'Muziekfeest op het Plein' in opbouw op Grote Markt in Goes

GOES - Op de Grote Markt in Goes is dinsdag de opbouw voor het 'Muziekfeest op het Plein' in volle gang. 

1 dag geleden
Tweede biljart voor de Westkant in Goes

GOES - Wethouder Joan Veldhuizen van de gemeente Goes opende woensdag, door het maken van een speciale carambole, de tweede biljarttafel in wijkgebouw De Westkant in Goes-West. 

2 dagen geleden