Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zeven verdachten na rellen NEC-Vitesse voor de rechter

Zeven verdachten na rellen NEC-Vitesse voor de rechter

ZUTPHEN (ANP) - Zeven verdachten die zijn opgepakt bij de rellen na de voetbalwedstrijd tussen NEC en Vitesse in oktober staan dinsdag voor de politierechter. Vijftig supporters kregen na afloop een stadionverbod en inmiddels zijn 22 personen opgepakt.

Het gaat om een snelrechtzitting; de rellen hadden plaats op 17 oktober. De supporters in de leeftijd van 19 tot en met 47 jaar worden verdacht van het plegen van openlijk geweld, het uiten van beledigingen en mishandeling. Politiemensen werden achtervolgd en aangevallen met onder meer broekriemen in de hand. Boomstronken en dranghekken werden richting politie en ME gegooid.

De zeven komen uit Nijmegen en uit omliggende plaatsen. Slechts één van hen zit nog vast. De advocaat die vier van hen bijstaat wilde geen commentaar geven. Eind november staan opnieuw verdachte relschoppers terecht in de rechtbank in Zutphen.

Het Openbaar Ministerie meldde eerder dat ze met deze zittingen een "krachtig signaal wil afgeven" tegen het plegen van openlijk geweld. Burgemeester van Nijmegen Hubert Bruls stelde dat de betrokken supporters een levenslang stadionverbod moeten krijgen.

Meer uit Binnenland

Oranjefans in Hamburg vieren overwinning op Polen

HAMBURG (ANP) - Fans van het Nederlands elftal vieren in Hamburg zondagmiddag de 2-1 overwinning van Oranje op Polen. Dat gebeurt op verschillende plekken in de stad. Zo volgden duizenden supporters de wedstrijd via grote schermen op een fanplein bij het stadion van FC St. Pauli.

48 minuten geleden
Man die politie bedreigde in Hamburg is 39-jarige Duitser

HAMBURG (ANP/DPA) - De man die eerder op zondag in Hamburg de politie bedreigde met een pikhouweel en een molotovcocktail is een 39-jarige Duitser, meldt persbureau DPA. Hij werd neergeschoten door de politie. Op het moment waren er veel Nederlandse voetbalfans in de buurt die naar Hamburg waren afgereisd voor de EK-wedstrijd van Nederland tegen Polen.

1 uur geleden
Oranjelegioen in fanzone Hamburg even stil bij Pools doelpunt

HAMBURG (ANP) - De supporters van het Nederlands elftal in de fanzone in Hamburg vielen even stil toen Polen in de 17e minuut op 1-0 voorsprong kwam door een kopbal van Adam Buksa. Aanwezige Poolse fans juichten en er werden rode fakkels afgestoken.

2 uur geleden
Politie: man met bijl Hamburg had het niet voorzien op Oranjefans

HAMBURG (ANP) - De man die zondagmiddag in Hamburg dreigde met een bijl en een molotovcocktail had het niet voorzien op Oranjefans. Dit zegt een woordvoerster van de politie in Hamburg tegen het ANP. "We gaan ervan uit dat het niks met voetbal te maken heeft", aldus de woordvoerster. De man is neergeschoten door de politie in de rosse buurt in de Duitse stad.

4 uur geleden
Politie overmeestert man met bijl in Hamburg bij fanmars Oranje

HAMBURG (ANP) - In Hamburg heeft de politie een man overmeesterd die agenten met een bijl zou hebben bedreigd. De man had ook een molotovcocktail bij zich. De agenten hebben de aanvaller neergeschoten, schrijft de Duitse politie op X. De aanvaller raakte gewond en krijgt medische zorg.

5 uur geleden
Agema vervangt Markuszower als beoogd vicepremier voor de PVV

DEN HAAG (ANP) - Fleur Agema is de nieuwe beoogde vicepremier namens de PVV in het aanstaande kabinet-Schoof. Dat heeft PVV-leider Geert Wilders aan formateur Richard van Zwol laten weten, meldt hij in een bericht op X. Agema was al beoogd minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

5 uur geleden
Voor het eerst gewonde behandeld op Karel Doorman in Rode Zee

DEN HAAG (ANP) - Het Nederlandse marineschip Karel Doorman heeft tijdens de missie in de Rode Zee voor het eerst een gewonde aan boord behandeld, meldt het ministerie van Defensie. Het gaat om een opvarende van een koopvaardijschip dat in de Golf van Aden door twee raketten werd geraakt.

5 uur geleden